Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


De Spaanse route 66 

De Spaanse “Route 66” een heerlijke reis langs de N-340

De N340 is een “carretera nacional”, en is met 1100 kilometer de langste carretera van Spanje. De N-340 van Spanje is het antwoord op de beroemde Amerikaanse snelweg Route 66, de inspiratie voor menig Hollywood-roadmovie. Route 66 werd in 1926 in gebruik genomen als een snelweg tussen Chicago en Los Angeles, en heeft een lengte van 4.000 km. Dus om het antwoord van Zuid-Spanje op Route 66 te ervaren, pak een tas, tank genoeg benzine en bereid je voor op je reis langs deze rond1150 kilometer lange rit langs de N-340!

DE SPAANSE ROUTE 66 

Ben je er klaar voor?Dan kan het avontuur beginnen

Je reis begint in de stad Barcelona, zeker een van de van de belangrijkste en mooiste steden van Europa, een stad vol cultuur en een spannend nachtleven. Bezoek zeker de prachtige kathedraal en de verschillende rare ronde gebouwen van de architect Antoni Gaudi. 

Booking.com

Terwijl je verder zuidwaarts rijdt, omhelst de N-340 de kustlijn, waardoor je tijdens het rijden een geweldig uitzicht op de Middellandse zee hebt.

 

De volgende grote stop is de stad Valencia, de op twee na grootste stad van Spanje en de thuisbasis van de paella – een traditioneel rijst- en visgerecht. De Heilige Graal zelf bevindt zich in de kathedraal van de stad (althans volgens het toeristenbureau).

 

Van daaruit gaat de weg wat landinwaarts, via Murcia en rijd je langs vele kleine lieflijke dorpjes, voordat je uiteindelijk in het mooie Almeria aankomt. Het is een gebied vol majestueuze Spaanse landschappen, omringt door de bergen van de Sierra Nevada (skiën tijdens de wintermaanden is een must).

Vanaf hier wordt  je reis verder begeleid door de Middellandse Zee; het is gewoon een fantastisch belevenis.

 

Maak een stop bij het bruisende stadje Nerja, een stad vol met smalle historische straatjes, heerlijke restaurants en levendige stranden. 

 

Van hieruit rij je in een uurtje naar de prachtige stad Málaga. Laat je niet afschrikken door de grootte, want er is veel openbare parkeergelegenheid in de stad en het is zeker de moeite waard om rond te dwalen door het historische centrum en bezoek de prachtige de kathedraal, het Picasso Museum, het Alcazaba , het Romeins amphitheater - Teatro Romano, het Castillo de Gibralfaro en nog veel meer teveel om allemaal op te noemen

Volgende stop: Benalmadena rij richting de kust en laat je niet afschrikken door de torenflats. Geloof me, de haven van Benalmadena is absoluut adembenemend en mooi.

Je kunt ook nog het oude traditionele Benalmadena-dorp of pueblo gaan bezoeken. Bezoek vervolgens in de nabijgelegen boeddhistische tempel voor een prachtig uitzicht over de Costa del Sol, voordat je verder verplaatst naar je volgende bestemming Fuengirola 

Er is een restaurant net ten noorden van Fuengirola aan de Mijas-weg, Manhattan genaamd. Het heette vroeger eigenlijk ‘Route 66’ en het oude bord staat er nog steeds.

 

Maak een foto als aandenken aan je odyssee voordat je verder gaat langs de kust. Vrijwel direct tegenover het enorme winkelcentrum Parque Miramar staat een groot Moors kasteel dat door de regionale raad in oude glorie hersteld wordt. Klim naar de top voor een fantastisch uitzicht over het strand en de zee.

 

Terug naar de vertrouwde N-340, nog eens twintig minuten rijden brengt je naar Elviria, waar je enkele van de mooiste stranden van de Costa del Sol ontdekt, met bars en restaurants voor elk wat wils.

 

Marbella zal de volgende stop zijn op je kaart. De oude binnenstad is het beste, ontdek hier een aantal oude geplaveide straatjes en maak een glamoureus intermezzo een wandeling langs de haven van Puerto Banus.

Grote jachten, flitsende auto’s en welgestelde lokale bewoners. Kom daarna terug op aarde met een traditioneel Brits gerecht in een café genaamd Tricky Ricky’s tussen Puerto Banus en Estepona – de laatste is een mooie haven waar je kunt stoppen en nadenken over de laatste fase van je reis.

 

Kijk op je kaart voor de stad Manilva. Er is een origineel Romeins bad net buiten het dorp, dat bijzonder moeilijk te vinden is, maar zeker de moeite waard is.

Stap gewoon uit en neem een ontspannende duik en laat je door de zon verwarmen en drogen, voordat je je reis naar het zuiden voortzet, met de havens van La Duquesa en Sotogrande die zeker een bezoek waard zijn voor een paar tapas een mooi uitzicht.

Al snel zul je links van je een grote berg in de zee zien opduiken. Dat zou dan Gibraltar moeten zijn!  Parkeer je auto  en loop over het vliegveld richting het centrum voor een rondleiding door The Rock, denk wel aan je paspoort.

 

Na Gibraltar ben je slechts een paar kilometer verwijderd van Tarifa, beroemd om zijn surf stranden. Je begint dan naar het noorden te gaan, met de Atlantische Oceaan aan je linkerhand.

 

De laatste stop is het historische Cadiz, een van de oudste steden van West-Europa. Je reis van rond de 1150 kilometer zit er op.

 

America’s Route 66 werd effectief buiten gebruik gesteld in 1985 toen de oude weggedeelten werden omzeild door verschillende nieuwe Interstate Highways. 

 

De N340 is een “carretera nacional”, meestal één rijstrook in elke richting, maar soms ook “opgewaardeerd” tot “autovía” met twee rijstroken per rijrichting. De A7 is een “autovía” die later parallel aan de N340 is aangelegd, maar soms valt de A7 samen met de N340, zoals in de omgeving van Tarragona. Met zijn ruim 1100 km is het de langste carretera van Spanje.

 

In Spanje is de N-340 nog steeds even levendig als altijd, en de geest van de naam leeft voort …

 

Goede reis

Bron: Expatica

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :