Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Indrukwekkend bos met sequoia-bomen in Cantabrië


Indrukwekkend bos met sequoia-bomen in Cantabrië

Spanje, in Cantabrië is er een klein maar zeer indrukwekkend bos met sequoia-bomen

Stel je voor dat je pal naast een boomsoort staat die meer dan 2000 jaar kan leven. Deze bomen, algemeen bekend als 'Californische sequoia's', bestaan ook in Spanje, er staat een heel bos op je te wachten. 

INDRUKWEKKEND BOS MET SEQUOIA-BOMEN IN CANTABRIË

In Cantabrië vind je het natuurmonument Secuoyas del Monte Cabezón, dat sinds 2003 een beschermde status heeft.

De oorsprong gaat terug tot 1940, toen dit sequoia-bos oorspronkelijk werd aangeplant om hout te produceren, maar de bomen nooit werden gekapt. Het resultaat is een dicht bos met sequoia's dat tot 40 meter hoog kan vliegen en stammen heeft met een omtrek van maximaal twee meter. 

Als je een van deze een knuffel wilt geven, moet je hulp zoeken, want soms is het zelfs voor twee mensen niet mogelijk om deze prachtige bomen met hun armen te omringen. 

Booking.com

Een wandeling langs paden omzoomd met sequoia's

Het sequoia-bos is gemakkelijk te bereiken met de auto en er is gratis parkeergelegenheid. De paden zijn goed bewegwijzerd en bieden gemakkelijke wandelingen. 

In sommige delen is er een loopbrug en houten treden om een comfortabelere wandeling te maken, zodat u er met de kinderen een gezinsuitje van kunt maken. 

Als je eenmaal in het bos bent, kijk dan omhoog en bewonder de massieve roestkleurige stammen met rode accenten totdat je de takken met hun groene naald achtige bladeren ziet uitsteken om de lucht te raken. 

Je kunt deze bomen en hun bladeren op elk moment van het jaar bewonderen, aangezien ze groenblijvende bladeren hebben. 

Naast de sequoia's vind je veel verschillende soorten vegetatie in het bos en kom je werelden van verschillende kleuren binnen terwijl je over de paden loopt.

En over duizenden jaren zullen deze sequoia's ongetwijfeld nog steeds deel uitmaken van het bos zoals we dat nu kennen. 

Kom deze imposante boomsoort, de Sequoia sempervirens , van dichtbij bekijken , onthoud zijn levensduur en stel je voor dat de bezoekers van de toekomst het landschap bewonderen waar je vandaag in het jaar 3940 naar uitkijkt! 

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR CANTABRIË NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Spain.info

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN CANTABRIË

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :