DE Camino de la Lengua Castellana   ROUTE VAN DE SPAANSE TAAL

Afstand: 590 km                                  Aanbevolen tijd: 6 a 7 dagen

De Camino de la Lengua Castellana, de route van de Spaanse taal is een route gericht op de oorsprong en uitbreiding van de Castiliaanse taal die ondertussen door meer dan 500 miljoen mensen wordt gesprokenHet is een reis die het mogelijk maakt om, door taal en literatuur, de cultuur, geschiedenis, architectuur, tradities en  gastronomie te leren kennen waarvan vier plaatsen in de Werelderfgoedlijst zijn opgenomen.

DE ROUTE VAN DE SPAANSE TAAL

Het ontdekken van de oorsprong van het Spaans door de bezienswaardigheden op de Route van de Spaanse taal te bezoeken, is een gelegenheid om de monumentale schoonheid en landschappen te verkennen van de verschillende steden en plaatsen in Spanje die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, zoals Ávila, Salamanca, Alcalá. de Henares of de kloosters van San Millán de la Cogolla. 

Booking.com

Het begin

Rond de 11e eeuw noteerde een bepaalde student of predikant, in de kantlijn van een Latijnse tekst, het eerste getuigenis geschreven in de Castiliaanse taal dat tot in onze tijd bewaard is gebleven. 

Het zijn de beroemde "Emilian Glosses" van het Riojan-klooster van San Millán de la Cogolla , de geboorteplaats van een taal die nu door meer dan 500 miljoen mensen wordt gebruikt.

DE ROUTE VAN DE SPAANSE TAAL

Foto: Spain.info

Hier begint deze reis, in San Millán de la Cogolla, in La Rioja. Hier staan de kloosters van Yuso en Suso , de plaats waar de beroemde "Emilian Glosses" verschenen. 

Deze eerste uitspraken van Castiliaans gingen door in de "Silos Glosses", 110 km verderop opgenomen in het klooster van Santo Domingo de Silos in de provincie Burgos. 

De uitbreiding

Later waren de universiteiten van Valladolid en Salamanca die hebben bijgedragen aan de uitbreiding van Castiliaans. De publicatie van de grammatica van de Castiliaanse taal door Antonio de Nebrija en het intense culturele leven dat destijds in deze steden plaatsvond, veranderde ze in belangrijke culturele centra in het gebied. 

Na verloop van tijd zou het vermogen om na te denken en zich voor te stellen blijken uit grote romans zoals El Lazarillo de Tormes en La Celestina. Ook in het werk van figuren als de heilige Teresa van Jezus en de heilige Johannes van het Kruis, wier schrijven vanuit de kloosters en kloosters van Ávila hen tot de eerste schrijvers van mystieke literatuur maakte.

De top

Ten slotte zou de Castiliaanse taal zijn hoogtepunt bereiken in Alcalá de Henares , de geboorteplaats van Miguel de Cervantes , de auteur van Don Quijote. De geest van de grote schrijver is aanwezig in elke hoek van de stad, op de pleinen, theaters en monumenten, en in het culturele programma ... 

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :