Galicië - Playa de las Catedrales


Galicië - Playa de las Catedrales

Galicië » Playa de las Catedrales ligt noordwestelijk van Spanje in het Nederland wordt het wel het strand van de kathedralen genoemd. Playa de las Catedrale heeft zijn naam te danken aan de toeristenindustrie, dit mooi stukje strand ligt in Ribadeo, provincie Lugo,  Cantabrische kust, rond tien kilometer westelijk van de stad Ribadeo. Het is door het regionale ministerie van Milieu van Xunta de Galicia uitgeroepen tot natuurmonument .

GALICIË - PLAYA DE LAS CATEDRALES

Het is een spectaculair gezicht het strand van de Kathedralen met zijn imponerend kliffen, bogen waarvan er verschillende hoger zijn als 30 meter en gewelven, dit alles in miljoenen jaren uitgeslepen door de wind en de Cantabrische Zee.

Booking.com

De karakteristieke kenmerken van het strand zijn de natuurlijke bogen en grotten, die alleen bij eb te zien zijn . Tijdens vloed lijkt het strand klein, maar nog steeds geschikt om te zwemmen. 

Tijdens eb is de grootte van de kliffen en zeegrotten duidelijker, variërend van kleine scheuren in de rots tot grote grotten waarvan de daken zijn ingestort door de erosie van de golven.

Bij eb is er toegang tot een zandafzetting die wordt begrensd door een rotswand gemaakt van leisteen  die lijken op luchtbogen van de kathedraal, grote grotten, zandgangen tussen rotsblokken en andere geologische kenmerken. Met name eb zorgt voor toegang tot nabijgelegen stranden door de zandextensie. Omdat het kusttraject bijna horizontaal is, bedekt het water het strand heel snel weer.

GALICIË - PLAYA DE LAS CATEDRALES

Hier bij het Strand van de Kathedralen vind je goede faciliteiten er gaat bijvoorbeeld een grote trap  met leuning naar het strand en daarna kun je hier ook weer het zand van je voeten spoelen verder zijn er toiletten en een EHBO-post en ook de mogelijkheid om te picknicken bestaat hier is dit te omstandig voor je dan ga je genieten van het restaurant met terras dit alles ligt op korte afstand  van een parkeerplaats.

In de vakantie maanden juli, augustus en september kun je alleen het strand op met een toegangskaartje  wat overigens gratis te downloaden is op de website van  Xunta de Galicia wat je trouwens al kunt doen 3 maanden voor je hier naar op vakantie gaat. 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Wikipedia

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :