Torremolinos, klassieke bars die een onvergetelijke ervaring bieden

Torremolinos heeft tal van oude tavernes die de karakteristieke zoete dessertwijnen van Malaga serveren

Torremolinos staat al lang bekend om zijn uitstekende selectie van traditionele bars en eetgelegenheden, waarvan er verschillende al meer dan 50 jaar in dienst zijn. Wie op zoek is naar een meer authentieke ervaring, vindt de meest traditionele tavernes en bodega's in Andalusische stijl verscholen in de rustige pleinen en kronkelende zijstraten, zoals La Campana in Calle La Cruz, de oudste en meest iconische taverne van de stad.

Torremolinos, klassieke bars die een onvergetelijke ervaring bieden

Foto: TONY BRYANT Surinenglish.com

Opgericht door Narciso Pérez Texeira in 1957, was de bar een van een franchise die de naam La Campana droeg. Pérez Texeira, een voormalige bodega uit Malaga, bezat ooit 21 bars in de provincie Malaga en twee in Madrid, en ze kregen al snel een reputatie van uitstekende kwaliteit. Alles wat werd verkocht, met uitzondering van mixers en Victoria-bier, werd geleverd door de wijnmakerij Pérez Texeira in Malaga, maar zoals bijna alle bars bestaat de wijnmakerij niet meer. Tegenwoordig zijn er nog maar vier van de bars over: twee in Malaga; één in Torre del Mar en één in Torremolinos, hoewel ze nu allemaal in privébezit zijn.

Booking.com

La Campana is een van de weinige overgebleven bars in de omgeving die nog steeds de toon zetten. La Campana staat bekend om de kwaliteit van zijn wijnen en sherry's, en ook om de verscheidenheid aan tapas met zeevruchten. 

Twaalf eikenhouten vaten met enkele van de beroemdste wijnen van de provincie staan ​​langs de acht meter lange bar, waaronder Pedro Ximénez, Abocado en Pajarete, een wijn die uniek en erg populair is in de provincie Malaga.

Op slechts een korte wandeling van hier, op Plaza La Fuente, ontdekt u nog een van de oude etablissementen van de stad. La Reja is een door een familie gerunde tapasbar die in 1969 werd geopend en nog steeds wordt gerund door dezelfde familie. 

Versierd met de karakteristieke Andalusische tegels en muren versierd met afbeeldingen van de Semana Santa-processies en lokale feria's, biedt dit juweeltje een brede selectie van rustieke tapas. Het tapasmenu biedt een mix van Iberische producten, samen met een verscheidenheid aan rijst- en pulsgerechten of platos de cuchara, zoals ze bekend staan.

Boquerones (verse ansjovis) en calamaries (gefrituurde inktvis) zijn een specialiteit van het huis, net als de zelfgemaakte ajo blanco (gekoelde amandelsoep).

Bodega Guerola, die zich vastklampt aan de hoek Calle de las Mercedes en Calle San Miguel, is een mooie en uitnodigende oude taverne die werd opgericht in 1962. Mediterrane keuken en verscheidenheid aan wijnen in een gezellige sfeer met een vleugje onderscheid maken deze bar populair. De grote vat achtige tafels buiten zijn echter de beste plek om de wereld voorbij te zien gaan.

Sint-jakobsschelpen, gevulde champignons, asperges met serranoham en gesauteerde artisjokken zijn slechts enkele van de heerlijke tapas die ze aanbieden, maar hun specialiteit zijn de koningsschelpen die rechtstreeks van de kust van Malaga komen.

Er is ook een goede keuze uit de karakteristieke zoete wijnen van Malaga, geproduceerd van de druivenrassen Pedro Ximénez en Moscatel.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR Fuengirola NOOIT VERGEET.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Andalusië?

Misschien ook interessant :