Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


OP VAKANTIE NAAR TENERIFE?

Op vakantie naar Tenerife? Check deze tips!

Ga jij binnenkort op vakantie naar Tenerife? Met deze tips weet je in no time alles over het eiland. Je krijgt daarnaast handige links naar nog meer informatie. Zo ga je goed voorbereid op pad!

OP VAKANTIE NAAR TENERIFE?

Je kunt onvoorbereid vertrekken en dan heb je nog een geweldige vakantie. Je haalt er echter het maximale uit als je je een beetje inleest. Check deze Tenerife-tips bijvoorbeeld. Je weet na het lezen van dit artikel precies waar je moet zijn, wat je er kunt doen en wat je niet mag missen. Als bonus geven we ook nog eens fijne hoteltips voor een vakantie op Tenerife.

Booking.com

Waar ligt Tenerife?

Tenerife is onderdeel van de Spaanse eilandengroep de Canarische Eilanden. Door de zuidelijke ligging – naast Afrika en dichter bij de evenaar dan het Spaanse vasteland – kun je het hele jaar door op de eilanden (en dus ook op Tenerife!) genieten van de zon.

En het fijne is; je hoeft er niet enorm lang voor te vliegen. Bij een rechtstreekse vlucht (zonder tussenstop op een van de andere eilanden) sta je al in ca. 5 uur op het grondgebied van Tenerife. Wat daar op je ligt te wachten? Een oppervlakte van ruim 2.000 km² om te ontdekken!

Waar staat Tenerife bekend om?

De Canarische Eilanden komen op één ding allemaal overeen; de vulkanische achtergrond. Dit zie je ook terug op Tenerife, al is het alleen maar omdat de vulkaan Teide – het hoogste punt van Spanje – boven alles uitsteekt. Maar Tenerife is meer dan dat…

Tenerife is zonder meer veelzijdig; het ene moment sta je op het goudgele Playa de la Teresitas, het volgende moment sta je met je voeten in het zwarte zand van Playa El Bollulo.

En je wisselt de levendige badplaatsen in het zuiden eenvoudig af met de charmante en kleurrijke dorpjes in het noorden. En cultuur? Daaraan ook geen gebrek. Neem nu alleen al de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife…

 

Zien & doen op Tenerife: de ultieme tips

Laten we je vast uit de droom halen; door de enorme oppervlakte van Tenerife kan je nooit het hele eiland zien tijdens een vakantie van één of twee weken. Althans, niet als je ook nog wat dagen wilt relaxen op het strand.

Daarom zetten we hieronder vooral de highlights op een rij. Dat wat je echt niet mag overslaan tijdens een vakantie op Tenerife:

  • Nationaal Park El Teide is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van het eiland en dat is niet zonder reden. Hier maak je op z’n best kennis met de vulkanische achtergrond van het eiland. En door alleen al de hoofdroute (TF-21) te volgen, maak je kennis met een diversiteit aan landschappen waar je u tegen zegt.
  • Street art is in opkomst de laatste jaren, zo ook in het noordelijk gelegen stadje Puerto de la Cruz. In het charmante dorpje pronken sinds 2014 meer dan 15 kleurrijke kunstwerken en dat aantal wordt nog elk jaar uitgebreid.
  • Natuurzwembaden; wij houden ervan! En hoe tof is het dat je op Tenerife kunt afkoelen in tal van zoutwaterbaden, voornamelijk aan de oostkust van het eiland. We hebben de mooiste natuurzwembaden op Tenerife op een rij gezet.

 

De beste reistijd voor Tenerife

Er is geen ultieme reistijd voor Tenerife; deze kan per persoon verschillen en hangt met name af van jouw vakantiewensen. Maar laten we wel één ding zeggen; door de ligging relatief dichtbij de evenaar is het de hele jaar een geliefde vakantiebestemming.

  • Wie gaat voor een actieve vakantie én vooral veel van het eiland wil zien, raden we aan om in de Nederlandse winter te gaan. In januari en februari kun je er bijv. rekenen op rond 20 °C als gemiddelde temperatuur. Ideaal als je wilt hiken op de Teide of een van de andere vulkanen.
  • Van maart t/m half juni en oktober t/m december is het al warmer; er worden dan maximum temperaturen van 23 °C genoteerd. En dat is prima als je dagjes aan het zwembad wilt afwisselen met dagjes op pad.
  • Ga je voor de ultieme strandvakantie? We raden je aan tussen half juni en eind september naar Tenerife af te reizen. Het is er dan niet alleen het droogst, maar ook het warmst. En extra fijn aan een eiland; je hebt altijd wind, waardoor het nog wel goed uit te houden is.

Meer tips voor een vakantie op Tenerife

Tot slot; nog een aantal extra Tenerife-tips om alles uit jouw vakantie te halen:

  • Er is een ruime keuze aan badplaatsen op Tenerife. Voor een levendige vakantie in het zuiden van Tenerife tippen we Playa de las Américas of Costa Adeje. Voor iets meer rust is Los Cristianos een aanrader. In het noorden staat Puerto de la Cruz hoog op ons favorietenlijstje.
  • Wil je met het hele gezin naar Tenerife? Lees ons artikel Tenerife met kinderen voor de juiste voorbereiding. Het eiland is zonder meer kindvriendelijk!
  • Gaan vakantie en lekker eten voor jou hand & hand? We gingen je voor en testten de leukste restaurants op Tenerife. Eet smakelijk!

 

Maak jou keuze met deze handige links vind:

 

TIP: Doorgaans – ongeacht welk seizoen – kun je in het zuiden van Tenerife rekenen op meer zon en hogere temperaturen. Neem dat gegeven mee als je op zoek gaat naar een hotel. Een tweede tip? Ga je in het naseizoen, kies dan voor een hotel met een verwarmd zwembad.

 

Zie jij door onze tips een Tenerife-vakantie helemaal zitten? Dan rest je alleen nog een vakantie uit te zoeken of – als je dat al hebt gedaan – jouw koffer in te pakken. We wensen je veel plezier!

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR tenerife NOOIT VERGEET.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen op Tenerife?

Misschien ook interessant :