Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Route 181 langs alle vuurtorens van het Iberisch schiereiland


Route 181 langs alle vuurtorens van het Iberisch schiereiland

Route 181 gaat van kust tot kust langs alle vuurtorens van het Iberisch schiereiland

De bekendste route op deze wereld is wel de US Route 66, maar hier op het Iberisch schiereiland is ook een leuke route en wel de route 181. Deze route gaat door Spanje, Portugal en Gibraltar en je komt langs 181 vuurtorens en heeft een totale lengte van 5800 kilometer kustlijn. 

SPAANSE TAMBORRADAS OF TE WEL DRUM PARADES

De route is opgedeeld in 22 etappes leuk om eens te doen met een camper of  met de caravan je kunt hem ook nog eens opdelen in jaren elk jaar een aantal etappes doen. De hoogste vuurtoren staat in Chipiona, in Cádiz met een lengte van 62,5 meter hoog.

Booking.com

Hoe ziet Route 181 eruit?

Een unieke reis die iedereen minstens één keer in zijn leven zou moeten maken. Ze loopt langs de 181 vuurtorens van het Iberisch schiereiland, vandaar de naam. De overgrote meerderheid (140) behoort tot Spanje, terwijl 40 vuurtorens in Portugal staan en slechts één in Gibraltar.

De route is opgedeeld in 22 etappes, en elk ervan doorkruist natuurlijke landschappen van grote schoonheid: de Baskische kust, de Costa de la Luz, de Costa Brava … Een prachtige reis langs de kust van het Iberisch schiereiland!

 

Een geweldige route langs de vuurtorens van Euskadi, Cantabrië, Asturië, Galicië, Portugal, Gibraltar, Andalusië, Murcia, Valenciaanse Gemeenschap en Catalonië. De route wordt voltooid door de Higuer-vuurtoren in Hondarribia samen te voegen met de Punta S’Arnella-vuurtoren in Port de la Selva langs de Trans-Pyreneeën.

 

De hoogste vuurtoren op het Iberisch schiereiland is Chipiona, in Cádiz, met zijn 62,5 meter boven de grond.

 

Als je van een andere vakantie wilt genieten, in direct contact met de natuur en unieke plekken wilt ontdekken, dan is Route 181 perfect voor jou. Route 181 is geen georganiseerde reis, je kunt de route aanpassen aan je behoeften, wanneer je maar wilt. Je kunt de reis maken met de auto, motor, camper, …

Op de site van Ruta181 vind je alle content die je nodig hebt om deze reis gemakkelijk te maken. Je vindt gedetailleerde informatie over de 181 vuurtorens aan de kust en de 41 wachtpunten in de Pyreneeën en getraceerd in beide richtingen.

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant: