Het spektakel van 'de Mallorcaanse sneeuw'


Het spektakel van 'de Mallorcaanse sneeuw'

Momenteel heeft het eiland Mallorca ongeveer zeven miljoen amandelbomen. Honderdduizenden sieren de velden aan de westkust en de bergen tussen Palma en Port d'Andratx, naast de regio tussen Esporles, Valldemossa en Soller.

Het spektakel van 'de Mallorcaanse sneeuw'

Vanaf eind januari, en gedurende de maand februari, staan de duizenden amandelbomen op Mallorca in bloei en geven ze een prachtige show, de velden bedekt met witte en roze tinten en de lucht gevuld met hun karakteristieke geur.

Dit beeld, ook wel de Mallorcaanse sneeuw genoemd, heeft talloze kunstenaars geïnspireerd, van schilders, schrijvers en fotografen.

Booking.com

Geniet van deze tijd 

De milde temperaturen die het mediterrane klimaat van Mallorca biedt, veroorzaken dit bloemige voorproefje van de lente. Er zijn twee soorten amandelbomen op Mallorca, de amandelboom met de witte bloem genaamd de zoete amandelboom, en de amandelboom met de roze bloem, de bittere amandelboom.

Het is een heel typisch fenomeen van Mallorca dat steeds meer belangstelling wekt onder toeristen die naar het eiland komen op zoek naar toeristische alternatieven van hogere kwaliteit.

Een paar route’s langs de amandelbomen in bloei 

We stellen verschillende routes voor rond het eiland om dit natuurlijke schouwspel te aanschouwen dat dus bekend staat als 'de Mallorcaanse sneeuw'

Hier een paar routes die je kunt ondernemen te voet of met de fiets, maar als u kiest voor de auto of het openbaar vervoer, is het ook mogelijk om op bepaalde punten te stoppen en door de plantages te lopen om van alle nuances van de bloei te genieten, met al u zintuigen. 

 

Raiguer-regio. 

Het centrum van het eiland is een gebied met een groot gebied aan amandelplantages. Je kunt een route doen die begint in Marratxí, tot aan Santa María del Camí en eindigt in Bunyola, al in de grenzen van de Tramuntana, waar we kunnen genieten van verschillende velden die hier in bloei staan. We kunnen ook de omgeving van de steden zoals Sencelles, Felanitx, Inca of Lloseta bezoeken, en vooral Selva of Moscari, waar we een route met de auto of fiets kunnen maken en stoppen op de plaatsen die we het leukst vinden.

 

Soller en Bunyola . 

Deze twee steden zijn samen met Marratxí de grootste amandel producerende gebieden op het hele eiland. Het is vooral aan te raden om de treinreis van Palma naar Sóller te nemen, waarbij we ons kunnen verheugen op talrijke velden met amandel-, sinaasappel- en citroenbomen.

 

Llucmajor en de zuidelijke rand van Mallorca . 

Als we voor dit gebied kiezen om de bloeiende amandelbomen te aanschouwen, moeten we naar de omgeving van de steden Manacor, Sant Llorenç en Son Servera gaan, naast een bezoek aan de talrijke velden in Llucmajor.

Met panorama's 

Voor wie liever van bovenaf geniet van dit indrukwekkende natuurgezicht, zijn er verschillende mogelijkheden. Vanaf de Puig de Randa , in Llucmajor, kunnen we genieten van een fantastisch uitzicht op de Pla de Mallorca, bevolkt met amandelbomen. In Vilafranca de Bonany kunnen we ervoor kiezen om naar de Bonany-hermitage te gaan van waaruit ook grote delen van deze fruitboom te zien zijn. Ten slotte zijn er ook ongeëvenaarde uitzichten vanaf het heiligdom van San Salvador , in Felanitx.

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant: