Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De kerk van San Bartolomé in Sóller Mallorca


DE KERK VAN SAN BARTOLOMÉ IN SÓLLER, MALLORCA

De prachtige kerk van San Bartolomé omgeven door sinaasappelbomen waar je stil van wordt

De prachtige kerk van San Bartolomé is zeker een architectonische kunststukje, deze indrukwekkende kerk in Sóller op Mallorca is omgeven door vele sinaasappelbomen. Hier kun je genieten van het heerlijke landschap, de gastronomie en de meest authentieke geschiedenis, het is de moeite waard om te verdwalen tussen de steden. 

De kerk van San Bartolomé in Sóller Mallorca

Sóller is een stad op Mallorca die bekend staat om zijn sinaasappelbomen. De ruim veertienduizend inwoners van dit stadje genieten van indrukwekkende uitzichten. Het is niet alleen het landschap dat we zullen ontdekken in deze hoek van een eiland vol goede sensaties, we zullen ook kunnen genieten van een stukje geschiedenis uit de hand van een spectaculaire kerk.

Booking.com

Van barok tot modernisme, elk van deze architecturale stijlen en periodes die de kunstgeschiedenis hebben gekenmerkt, kan aanwezig zijn in deze kerk in Sóller gewijd aan Sint-Bartholomeus en staat op een 13e-eeuwse tempel. Mallorca bezoeken en niet door deze enclave gaan is bijna onmogelijk, voor al die kunstliefhebbers is het essentieel om naar deze plek te gaan.

De basis is barok, de structuur werd gebouwd tijdens deze artistieke periode zodat we de eerste penseelstreken van deze stijl kunnen zien. Het skelet is dus barok, maar het is niet de enige bouwstijl die we in een kerk zien die alles en meer in de ik-vorm heeft.

 

De façade is modernistisch dankzij de auteur van de details die we zien zodra we aankomen bij deze kerk in Sóller omringd door sinaasappelbomen. In 1904 begon de architect Joan Rubió i Bellver, een van Gaudí’s studenten, aan een werk dat de kerk van deze stad op Mallorca voor altijd zou veranderen.

 

Alsof dat nog niet genoeg is, treffen we nog een andere bouwstijl aan. De neogotiek is zeer aanwezig in deze kerk, de constructieve vorm die de klokkentoren markeert. Dankzij deze klokkentoren kunnen drie stijlen worden gerealiseerd in dezelfde architecturale structuur. Een juweel dat indruk maakt op kenners en liefhebbers van cultuur.

Geschiedenis, tradities, cultuur, gastronomie en natuur, je kunt niets meer wensen om te genieten van een ongelooflijke plek op de Balearen. Sóller met zijn kerk gewijd aan San Bartolomé is een van de hoeken met de meeste bezoekers in deze stad.

Bron: okdiario.com

Wat gaan we ondernemen op Mallorca?

Misschien ook interessant :