Roadtrip van Córdoba via Malaga naar Cádiz


een ROADTRIP VAN CÓRDOBA VIA MALAGA NAAR CÁDIZ

DE MEEST ROMANTISCHE ROADTRIPS VAN CÓRDOBA VIA MALAGA NAAR CÁDIZ

Deze antistressroute begint in het noorden van Córdoba en gaat via de kust van Malaga naar Cádiz. Laten we deze roadtrip beginnen in een van de grootste eikenbossen van Europa.Ten noorden van Córdoba, in het natuurpark Sierra de Cardeña y Montoro, ga je vanuit Cardeña richting Villanueva de Córdoba, om de spectaculaire Montes Comunales-weg over te steken, hoewel je de regionale weg van het park kunt volgen, parallel aan de N -420, wat even mooi is. De eerste nacht slaap je in de top van een boom, in de fantastische Glamping La Dehesa Experiences – de wijnproeverij in de dehesa is een succes.

DE AZIATISCHE BOSMUG OOK WEL ‘JAPANSE’ BOSMUG GENOEMD Het is de belangrijkste oorzaak van virale encefalitis ter wereld en veroorzaakt ongeveer 20.000 doden per jaar.  Er wordt in de Spaanse pers veel aandacht besteed aan de invasie van de Aziatische ‘Jap

Naar de Costa del Sol: minder kust en meer berg

Stressvrij, baden in de zee wacht op ons. Je gaat naar Malaga om een ​​beetje vis te eten aan zee en af ​​te koelen in de Middellandse Zee. Het Balneario de Los Baños del Carmen lijkt ons de perfecte plek, ook voor ontbijt -wanneer de stilte heerst – en voor zonsondergang: er worden de hele maand juli akoestische concerten georganiseerd waarvan de opbrengst zal worden gebruikt om de oorspronkelijke tuin te herstellen van El Balneario.

Booking.com

En aangezien de culturele hoofdstad van de Costa del Sol minstens één nacht verdient, is de gril om te slapen in het Palacio Solecio, een van de meest romantische accommodaties in Malaga, uit de 18e eeuw, op een steenworp afstand van het Picasso Museum, perfect.

 

We vervolgen onze weg langs de Costa del Sol, de N-340, die langs bijna alle stukken langs de zee loopt. Het licht van de Middellandse Zee zal altijd aanwezig zijn tot Marbella bereikt. Maar als je het historische centrum al kent en spiritueel wilt blijven groeien, ga dan naar Ojén langs een heerlijke kronkelende weg die naar de bergen klimt en die je zal introduceren in een andere wereld – zelfs als je maar tien minuten van de kust bent. Mis de Mirador del Corzo, op 881 m, of het ontbijt en de gastvrijheid van La Posada del Ángel niet.

Als je de bergen van Malaga wilt blijven verkennen, maak dan een omweg naar Tolox, een stad in het onlangs genoemde Nationaal Park Sierra de las Nieves, dat zich inzet voor duurzaam toerisme. Het uitzicht vanaf de Hermitage van San Roque is spectaculair.

 

Of keer terug naar Marbella om richting Casares te gaan, aan wiens grenzen de exclusieve Finca Cortesín ligt, een van de meest bekroonde resorts in Europa waar je kunt ontsnappen om de keuken van enkele van zijn restaurants te proeven.

 

Meer informeel maar even gastvrij, El Hogar de Lucía, ook in Casares, ontvouwt zijn charmes en romantische sfeer bij het vallen van de avond. Het uitzicht op de stad vanuit de kamers of vanaf de patio onder de wijnranken is fantastisch. Niet te missen voor wat dan ook ter wereld is restaurant Sarmiento: verse Andalusische keuken, met moderne accenten en, ja, ook, een spectaculair terras waar je uren kunt doorbrengen en, wat zeg ik, maanden!

 

Van Casares naar Ronda door de Genal-vallei zijn er ongeveer 60 km meer onmisbare wegen, vol met uitzichtpunten, zoals die met dezelfde naam van de vallei: Genal. Eenmaal in Ronda kun je, naast het slenteren door een van de mooiste steden van Spanje en het ontdekken van de beroemde Taag, ook verblijven in een van die boetiek boerderijen die verborgen zijn in de bergen. Voor ons lijkt het wakker worden en ontbijten bij Cortijo La Organic en een aperitief in hun Greenhouse een droom.

 

Naar Grazalema, tussen pinsapares en de aroma’s van Serranía

En aangezien we ons in deze omgeving bevinden, moeten we, voordat we teruggaan om een ​​goede duik in de zee te nemen, doorgaan naar Grazalema, in het hart van het gelijknamige natuurpark en wat van zijn heerlijke payoya-geiten- of merinoschapenkazen grazalemeña krijgen in de kaasfabrieken die je langs de route vindt, of op het pleintje van de stad, waar je van de gelegenheid gebruik maakt om wat wijnen – van het land – te drinken en wat tapas te nuttigen.

 

De spectaculaire bergweg die Grazalema verbindt en nu afdaalt naar Zahara de la Sierra is nog mooier dan de vorige. Van Puerto de las Palomas, op 1.200 meter hoogte, naar Zahara, loopt de weg langs een gedeelte naast het stuwmeer Zahara-El Gastor.

Vlakbij, aan de andere kant van het stuwmeer, ligt een van de meest gewilde accommodaties in Andalusië, de eco Finca La Donaira, met zijn biologische boerderij en heerlijke hoekjes. Rondom het stuwmeer vind je andere veganistische boerderijen waar je kunt ontspannen, alles kunt vergeten en frisse lucht kunt inademen.

 

Nogmaals, op weg naar de kust, maar al in Cádiz, kun je stoppen bij het prachtige Castellar de la Frontera, om het oude Nasrid-fort te bezoeken – dat een hotel en een terras met adembenemend uitzicht herbergt – en nog 20 minuten doorrijden naar de kust.

 

Een strategische plek om een ​​duik te nemen en te eten in een chille strandbar? In Torreguadiaro, bij de Bahia Limón chiringuito: goede sfeer, rijke en verse keuken en vooral heerlijke sangria.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR ANDALUSIË NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Traveler.es
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :