Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Carnavalsfeesten in Santa Cruz de Tenerife


CARNAVALSFEESTEN IN SANTA CRUZ DE TENERIFE

Elk jaar komen massa's mensen dit fiesta beleven waar alles mag en je maar één verplichting hebt: plezier maken

Carnaval in Santa Cruz van 03 juni 2022 t/m 26 juni 2022. Ritme, kleur, flamboyantie, luxe en natuurlijk het meest briljante spektakel. Het carnaval van Santa Cruz de Tenerife is het meest "Braziliaanse" van alle Spaanse carnavals, en het is over de hele wereld beroemd om zijn populaire smaak. Vijftien dagen lang komen de straten van de stad tot leven met levensvreugde, vrijheid en extravagantie.

CARNAVALSFEESTEN IN SANTA CRUZ DE TENERIFE

Het gala om de carnavalskoningin te kiezen , een van de belangrijkste evenementen van het carnaval, wordt gehouden op de woensdag van de eerste feestweek. In deze spectaculaire wedstrijd paraderen alle kandidaten in al hun  glamoureuze  opsmuk op een 1.200 vierkante meter groot podium in de meest fantastische kostuums, die meer dan honderd kilo kunnen wegen .

Booking.com

Zodra de koningin is gekozen, vindt de parade die de start van het carnaval aankondigt op vrijdag plaats: duizenden mensen en tientallen muziekgroepen vullen urenlang de straten in een adembenemende veelkleurige ketting van vrolijkheid en duivelse vreugde de vivre. 

Gedurende de drie volgende dagen geeft de stad zich over aan muziek en plezier terwijl de verschillende carnavalsgroepen optreden . De geestige en ironische teksten van de nummers nemen actuele maatschappelijke en politieke thema's als onderwerp, allemaal behandeld met een flinke dosis humor.

 

En het hoogtepunt komt op carnavalsdinsdag met "el Coso", een spectaculaire parade die iedereen zal verbazen die hem ziet. De volgende dag markeert de begrafenis van de Sardine het einde van de festiviteiten: de geest van carnaval, gesymboliseerd door de sardine, wordt door de straten gedragen op een lijkbaar en vervolgens in brand gestoken en verteerd door de vlammen tot wanhoop van de entourage van ontroostbare en “verdrietige” weduwen, weduwnaars en rouwenden. Het definitieve einde is echter de viering van de "Piñata Chica" in het weekend, met shows, dansen en parades.

Als u van plan bent om naar het carnaval van Santa Cruz de Tenerife te komen , moet u dit ruim van tevoren regelen . Deze toch al populaire bestemming, met het hele jaar door aantrekkingskracht van zon en prachtige stranden, is op dit moment nog meer in trek.

Bron: Spain.info

Wat gaan we ondernemen op Tenerife?

Misschien ook interessant :