Bedevaart van El Rocío


BEDEVAART VAN EL ROCÍO

Meer dan een miljoen mensen en bijna honderd verschillende religieuze verenigingen genieten van de prachtige feestelijke sfeer van deze bedevaart naar het dorp El Rocío.

De viering combineert religie en fiesta van 03 jun 2022 t/m 06 jun 2022 en wordt 50 dagen na Pasen gehouden. Honderdduizenden mensen komen uit heel Spanje, en zelfs uit het buitenland, om deze jaarlijkse pelgrimstocht te maken naar het heiligdom van La Blanca Paloma in het dorp El Rocío, 17 kilometer van de stad Almonte ( provincie Huelva ).

BEDEVAART VAN EL ROCÍO

De week ervoor vertrokken de verschillende broederschappen die toegewijd waren aan de Maagd van El Rocío vanuit hun hoofdkwartieren in  onder meer Huelva ,  Sevilla  en  Cadiz , om tegen zaterdag in het dorp El Rocío aan te komen en deel te nemen aan de evenementen die duren tot maandag. De meest traditionele manier om de pelgrimstocht te maken is te paard, in een paardenkar of te voet, gekleed in traditionele flamencokleding. 

Booking.com

Overdag komen de broederschappen in een goed humeur en zingen de typische flamenco 'cantos' en 'coplas', terwijl ze 's avonds kamperen en feesten organiseren rond vreugdevuren, zingen, dansen en eten en drinken delen tot in de vroege uurtjes. 

Er zijn vier hoofdroutes: de Sanlúcar-route, die door het  Doñana National Park loopt en wordt meegenomen door pelgrims uit de provincie  Cadiz ; de Los Llanos-route -de oudste- die loopt van  Almonte ; de Moguer-route, gebruikt door degenen die uit de  provincie Huelva komen ; en de Sevilla-route, de meest populaire route met andere broederschappen uit Spanje en het buitenland.

 

Als ze aankomen in het dorp El Rocío, slaan de pelgrims hun kamp op en wachten op de komst van de overgebleven broederschappen. 

Op zaterdag is er een processie waar ze verschijnen met de  simpecado  (de wimpel van de broederschap) voor het beeld van de Maagd Maria, terwijl de kerkklokken luiden. 

Op zondag zijn er verschillende religieuze handelingen, en die nacht slaapt niemand in afwachting van het spannendste moment van het weekend: de 'salto de la verja', of 'over het hek springen', 

wanneer de inwoners van  Almonte over  de relingen van het altaar klimmen om de beeld van de Maagd uit het heiligdom en paraderen het rond het dorp op maandagochtend. Als de processie voorbij is, beginnen de broederschappen aan de terugreis met hun gedachten al bij de pelgrimstocht van volgend jaar.

Bron: Spain.info

Wat gaan we ondernemen in Andalusië?

Misschien ook interessant :