Het kolossale rode kasteel van Peracense 


HET KOLOSSALE RODE KASTEEL VAN PERACENSE 

Het kolossale rode kasteel van Peracense en de Via Verde de los Ojos Negros: een route die je moet nemen als je Teruel bezoekt. 

Teruel bewaart talloze schatten, sommige zo onbekend als het rode kasteel van Peracense. Je kunt dit indrukwekkende fort bezoeken tijdens het Teruel-gedeelte van de Vía Verde de los Ojos Negros. Een route die de steden Ojos Negros (Teruel) met Sagunto (Valencia) verbindt , en die ook andere toeristische attracties heeft, zo gevarieerd als verlaten treinstations, prachtige landschappen en steden die zeker de moeite waard zijn om te stoppen.

HET KOLOSSALE RODE KASTEEL VAN PERACENSE 

Een van de meest verrassende dingen in deze 92 kilometer lange reisroute is de diversiteit. U kunt genieten van zeer wisselende landschappen, afhankelijk van de sectie, van de Jiloca-vallei tot de hooglanden aan de voet van de bergen Javalambre en Gúdar . Maar ook raden we je aan om tijdens de route een stop te maken in de stad Teruel. Maak van de gelegenheid gebruik om het historische centrum te bezoeken, een van de mooiste van ons land. 

Booking.com

fietsroute

De Via Verde de los Ojos Negros is een van de meest aantrekkelijke groene wegen om te fietsen , aangezien het grootste deel van de route bergafwaarts gaat. Bovendien loopt de route langs de oude treinsporen die de stad Ojos Negros en Sagunto met elkaar verbond, waardoor de reis redelijk veilig is vanwege de afwezigheid van auto's. 

Maar we kunnen het nog wat ingewikkelder maken. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de route te verlengen en in plaats van te eindigen in Sagunto, een extra etappe te voltooien die hen naar Valencia brengt . Dit laatste gedeelte wordt gedaan door Vía Verde de la Xurra en hoewel het niet bijzonder mooi is, is het veilig en kunt u genieten van Valencia. 

Gelegen op de top van een rotsachtige heuvel

Een van de mooiste en meest onbekende kastelen in AragonCarlos Soler (KarSol)

Midden in de Jiloca-regio verschijnt een van de mooiste verrassingen: het imposante middeleeuwse kasteel van Peracense gebouwd op de top van een enorme rots . Het is een van de meest onbekende en best bewaarde forten in Teruel. Het is moeilijk te geloven dat dit originele juweel van ons erfgoed zo lang onopgemerkt is gebleven. 

 

Het rode fort

Een van de meest opvallende dingen aan het Peracense-kasteel is de roodachtige kleur, en dat komt door het feit dat het is gebouwd met rodeno-steen. Gebouwd op een rots in de 13e eeuw om de grens met Castilië te verdedigen , past dit originele en enorme kasteel perfect in het landschap. Door de geschiedenis heen is het niet alleen een verdedigingsfort geweest, maar ook een gevangenis en een uitstekende kazerne tijdens de carlistenoorlogen.

 

Drie verschillende delen

Het verstrijken van de tijd is niet gelukt met dit imposante gebouw, dat zijn kamers bijna in zijn geheel heeft behouden. Vanaf de hoogste toren heb je een indrukwekkend uitzicht over de hele omgeving. En als de buitenkant van het kasteel verrassend is, is het interieur dat niet minder . 

Het fort heeft drie verschillende zones. De buitenste omheining: als je langs de weg nadert, wordt je getroffen door de grandioze constructie en de afmetingen van de muren. Eenmaal in het kasteel bereikt u de albacara of binnenplaats waar de stallen waren. 

In de tussenruimte bevonden zich de troepenkamers, de keuken, een kapel, de begraafplaats en de belangrijkste stortbak, die diende om het regenwater op te vangen waarmee het kasteel werd gevoed. En tot slot,  de bovenste omheining , die wordt bereikt door een trap te beklimmen die is gebouwd op de ruïnes van wat de oorspronkelijke toegang zou zijn. Dit gebied was het huis van de directeur of heer van het kasteel. 

Bron: 20minutos.es

Wat gaan we ondernemen inTeruel?

Misschien ook interessant :