Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


De stad Teruel in Aragon

De stad Teruel is gezellig en mooi. Dit is de meest romantische stad van Aragon, hoofdstad van de Mudejar en van de Dinosauriërs.

De Spaanse stad Teruel is de hoofdstad van de provincie Teruel, regio Aragón. Deze stad hoofdstad is de dunst bevolkte provinciehoofdstad van Spanje. De stad ligt op een hoogte van 915 meter boven de zeespiegel aan de samenkomst van de rivieren Guadalaviar en Alfambra.

DE STAD TERUEL IN ARAGON

Welkom in de stad Mudejar, Lovers en de bruisende Vaquilla-festiviteiten. Teruel heeft een duidelijke middeleeuwse smaak, je zult het beseffen wanneer je door de straten loopt en de indrukwekkende artistieke erfenis ontdekt die het bewaart. De karakteristieke torens, het fabelachtige polychrome dak en de koepel van de kathedraal zijn de hoogste uitingen van de Mudejar-kunst in Spanje.

Booking.com

Als je omhoog kijkt, zie je de prachtige  torens van Salvador, San Martín en San Pedro , die je begeleiden tijdens je wandeling door het historische centrum. Dit zijn, samen met de toren, de koepel en het dak van de kathedraal van Teruel , de grote exponenten van  Teruel Mudejar . Een kunst,  werelderfgoed, een  voorbeeld van coëxistentie tussen culturen.

 

Het was precies in het middeleeuwse Teruel dat het tragische liefdesverhaal van Diego de Marcilla en Isabel de Segura, bekend als  de Lovers of Teruel, plaatsvond . Zijn stoffelijk overschot rust in het  Mausoleum of the Lovers , dat aan de kerk van San Pedro is bevestigd. Elk jaar in februari trekken de inwoners van Teruel hun middeleeuwse kostuums uit om  Las Bodas de Isabel na te bootsen . Een populair festival dat je meeneemt naar Teruel in de 13e eeuw.

Een andere goede gelegenheid om dichter bij Teruel te komen is ter gelegenheid van de leuke  Heifer-festiviteiten , die plaatsvinden in juli. Het bezoek wordt onvergetelijk als u de rijke gastronomie probeert. Zijn sterrenschotel? The  Ham of Teruel  (beschermde oorsprongsbenaming). Ongeëvenaard!

 

Maar niet alles is middeleeuws. Hier zie je ook prachtige voorbeelden van  modernistische architectuur  in de  Plaza del Torico , het zenuwcentrum van de stad. Uit dezelfde periode is de prachtige  trap van de Paseo del Óvalo , in de neo-mudejar-stijl.

Als je met kinderen gaat, moet je Dinópolis bezoeken  , het grootste paleontologische park van Europa, gelegen aan de rand van de stad. Hier ga je terug in de tijd om te ontdekken hoe de meest buitengewone wezens die de planeet hebben bewoond, leefden. De levensgrote reproducties laten je met open mond achter en daarnaast kun je genieten van de vele activiteiten die het park biedt voor het hele gezin.

 

Dit is het hoofdkwartier, maar in andere nabijgelegen steden zoals Riodeva of Galve kun je ook genieten van de opwindende wereld van dinosaurussen.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR ARAGÓN NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ARAGÓN

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :