Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

5 Toeristische routes in Isla Cristina


De vijf mooiste Toeristische routes in Isla Cristina

De vijf mooiste Toeristische routes in Isla Cristina, dit bied je de mogelijkheid om deze vissersplaats een beetje beter te leren kennen. Waarbij de Kameleonroute zeker voor de natuurliefhebbers misschien wel de mooiste route is

DE VIJF MOOISTE TOERISTISCHE ROUTES IN ISLA CRISTINA

Route van de Markt

Tijdens dit bezoek kunnen we meer te weten komen over de activiteit in de vissershaven van Isla Cristina, het is de belangrijkste in Andalusië en van Spanje vanwege de grote vloot van boten, die dagelijks verse vis en schaaldieren vangt.

Booking.com

Zonsondergangsroute

DE VIJF MOOISTE TOERISTISCHE ROUTES IN ISLA CRISTINA

Het strekt zich uit van het strand van Punta del Caimán met een rondleiding over de boulevard, via het kleine strand van Cantil, waar een groot aantal traditionele "Pateras" zich bevinden, de tocht gaat door tot aan de boulevard van de Martínez Catena-pier. langs de hele monding van de Carreras kun je vanaf al deze punten een grote verscheidenheid aan zonsondergangen zien, versierd met de aankomst van boten in de vissershaven.

Kameleonroute

De Chameleon Route is een lineair pad dat loopt tussen Isla Cristina en het stedelijke centrum van Islantilla, dat een grote biologische diversiteit heeft. In Isla Cristina begint het bij de golfbreker , gaat het door de duinrug door het kustpark en verbindt het met het openbare bos Dunas de Isla Cristina door het subcoastal dennenbos naar het stedelijke centrum van Islantilla. 

5 TOERISTISCHE ROUTES IN ISLA CRISTINA

Naast het landschap en de biologische rijkdom hebben de duinen een bijzondere formatiedynamiek, zeer plastisch , met een zeer belangrijke beschermende functie van het interieur. Langs deze route vinden we brede voetpaden waardoor we eenflora die voornamelijk bestaat uit witte brem en steendennen en eenzeer diverse fauna . De avifauna is typerend voor het kustbos; we vinden soorten zoals de ekster, de merel en de hop . Onder de zoogdieren: de egel, het konijn en de veldmuis . En onder de reptielen vallen de roodstaarthagedis, de bastaardslang en de gewone kameleon (Chamaeleo chamaeleon) op , de enige boomhagedis in Europa die aanwezig is aan onze Andalusische kust.

 

Ornithologische route

5 Toeristische routes in Isla Cristina

De moerassen van Isla Cristina zijn een beschermd gebied, uitgeroepen tot natuurgebied en ook een speciale beschermingszone voor vogels (ZEPA). 

De getijden dynamiek samen met de hoge biomassa en de prestaties van de mens in traditionele activiteiten zoals vissen en zoutpannen, maken het een bevoorrechte plek voor vogelpotten, aangezien het een doorgang, overwintering en broedplaats is van zo'n 140 soorten, waaronder flamingo's en visarenden.

Langs de route vinden we een uitkijkpunt of vogelobservatorium, evenals enkele informatiepanelen waar de bezoeker-toerist kan stoppen om de plaats te overdenken en meer te weten te komen over de flora en fauna die de route vormen.

 

Route van de zoutvlaktes

5 Toeristische routes in Isla Cristina

Route langs de vijvers die deel uitmaken van de zoutvlakten, van waaruit je de winning van zout op de oude manier kunt zien, het is een zeldzaam gezicht, en vooral de winning van de Flor de la Sal, zo gewaardeerd door de grote fijnproevers en essentieel in het mediterrane dieet. Midden in een uniek natuurlandschap kunt u genieten van een nieuw natuurlijk magnesiumzwembad.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR Isla Cristina NOOIT VERGEET!

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Isla Cristina?

Misschien ook interessant :