Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Portocolom

Gepubliceerd op 7 juni 2022 om 11:28

Reisindrukken van het vissersdorpje Portocolom

Reisimpressies van het stadje Portocolom, dit plaatsje ligt aan de oostkust van Mallorca in het district Felanitx. Dit vissersdorpje heeft veel van zijn oude charme behouden. 

VISSERSDORPJE PORTOCOLOM

Het eiland Mallorca heeft in de Sierra de Tramuntana het meest zichtbare deel van een reeks steden met een indrukwekkend natuurlijk landschap. Dit eiland is het vlaggenschip van een autonome gemeenschap waarvan we geweldige hoekjes kunnen ontdekken, spectaculaire plekken zoals deze stad.

Booking.com

Het meest charmante vissersdorp van Mallorca is Portocolom, een van de bekendste om zijn unieke geschiedenis. Rekening houdend met het feit dat Mallorca, net als een groot deel van de mediterrane eilanden, is blootgesteld aan piraten en externe agressie, hadden de kustplaatsen verdedigingsmuren die vanaf enkele kilometers afstand zichtbaar waren en met een stevigheid die hen honderden jaren overeind heeft gehouden. 

Deze natuurlijke haven van Portocolom heeft een handelstraditie die teruggaat tot de 19e eeuw en is een van de belangrijkste exporteurs van wijn via de Middellandse Zeeroutes. 

 

Vanaf het kasteel, dat nog steeds zichtbaar is en in goede staat verkeert, kun je een hele kustplaats zien die opvalt door die witte huizen die zo typerend zijn voor dit deel van de Middellandse Zee.

 

Naast de beroemde vuurtoren die de schepen verlicht die op het eiland aankomen. Het is een toeristische attractie die, net als de rest van de elementen van deze stad, het belang van Portocolom op Mallorca laat zien. Het is een van de gebieden met de meeste bezoekers en een lange traditie van zeilers.

Het uitzicht en de geschiedenis van deze plek zullen verantwoordelijk zijn voor een unieke gastronomie. Genieten van een product dat uit de zee komt en direct op tafel gaat, is iets buitengewoons. We zullen in staat zijn om cultureel, zon en strand en ook gastronomisch toerisme te doen op deze zeer speciale plek op Mallorca, Portocolom is een stad met een werkelijk spectaculair en uniek imago in Spanje.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR Portocolom NOOIT VERGEET.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen op de Balearen?

Misschien ook interessant :