Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De Costa Blanca Top 10 attracties


de Top 10

attracties aan de Costa Blanca

Tien keer de meest populaire bezienswaardigheden aan de Costa Blanca 

Tien keer de meest bijzondere bezienswaardigheden van de Costa Blanca. Ontdek hier alles over dit stukje Spaanse kust! De Spaanse Costa Blanca, in het Nederlands de witte kust, ligt in het zuidoosten van Spanje deze ongeveer 160 kilometer lange kust begint bij het dorp Denia en eindigt bij het dorp Pilar de la Horadada. Deze Spaanse Costa beschikt over prachtige stranden waarbij grote delen bestaan uit heerlijke zandstranden.

Tien keer de meest bijzondere bezienswaardigheden en de beste top tien attracties van de   Costa Blanca

Altea

Het gezellige stadje Altea met zijn behaaglijke witte huisjes en knusse smalle straatjes en zijn schilderachtige omgeving is echt een van de leukste en mooiste plekjes aan de Spaanse Costa Blanca. Altea, dit leuke, kunstzinnige artistieke stadje is eigenlijk zelf een groot museum

Guadelest

El Castell de Guadalest tot 2002 was de naam  Guadalest dit kleine bergdorpje ligt in de provincie Alicante.  Guadalest ligt op een berg en is een toeristische trekpleister. Dit dorpje met nog niet eens 200 inwoners ligt op nog geen uur rijden van de bekende badplaatsen Calpe, Moraira, Altea en Benidorm. Hierboven heb je een prachtig uitzicht op de omgeving van Guadelest

De Costa Blanca met de mooiste top 10 bezienswaardigheden
Booking.com

Huerto del Cura

In het mooie stadje Elche (Elx) vind je een botanische tuin en is zeker de mooiste en de beste  in zijn soort. En de beroemdste boom in dit palmen park is de Keizerlijke Palm. Deze palm heeft zijn naam te danken aan keizerin Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend onder de naam Sissi. In 1894 bracht zei een bezoek aan het park. 

De Top 10 bezienswaardigheden van de Costa Blanca

Castillo de Santa Bárbara

Naast de stad Alicante vind je de berg Benacantil, deze berg met een hoogte van 166 meter vind je het kasteel van Santa Bárbara. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de stad Alicante en de middellandse zee. Het kasteel van Santa Bárbara is een groot gedeelte gebouwd in de 16e eeuw. Maar de bouw zou al gestart zijn in de 9e eeuw. Vanaf 1963 is het kasteel ook te bezoeken. Het kasteel is te voet als met de auto of met de toeristenbus te bezoeken. Je kunt ook gebruik maken van één van de twee liften, aan de Avenida Juan Bautista Lafora.

De Top 10 bezienswaardigheden van de Costa Blanca

Villajoyosa

La Vila joiosa Betekend  "de met Juwelen bezette Stad" andere zeggen "de vrolijke stad"
Maakt niet uit alle twee betekenissen staan de stad goed, het is een juweeltje met vele vrolijke mensen. Een kleurige en charmante stadje, een stadje gewoon om lief te hebben. De smalle straatjes .....en trapjes   nauw en eng...toch?

De Top 10 bezienswaardigheden van de Costa Blanca

Benidorm

Benidorm vooral bekend als overwinter plaats voor ouderen.  Omdat er genoeg te doen is, de zon er bijna altijd schijnt en er veel te zien is in de omgeving is dit voor veel Nederlanders een geliefde vakantieplek. De stad wordt zelfs ook wel het Miami van Europa genoemd. Het is er zeer toeristisch, vrij modern en het strand staat centraal voor deze zonovergoten bestemming.

De Top 10 bezienswaardigheden van de Costa Blanca

Penyal d’Ifac

Natuurpark Penyal d'Ifac  is een natuurpark in Calpe ,  De Penyal d'Ifac is een enorme kalkstenen rots die uit de zee en gekoppeld aan de wal door rock puin . Het is de thuisbasis van tal van zeldzame planten, waaronder een aantal inheemse soorten en meer dan 300 diersoorten, en een broedplaats voor kolonies zeevogels en andere vogels.

De rots stijgt tot 332 meter hoog en is een opvallend visueel kenmerk van de mediterrane kustlijn.Historisch stond het bij de Feniciërs bekend als de Noordelijke Rots, om het te onderscheiden van zijn zuidelijke tegenhanger, de Rots van Gibraltar, dan: Ifach = Noordelijke  en Peñon = rots.

De Top 10 bezienswaardigheden van de Costa Blanca

Terra Mítica

Terra Mítica is een Spaans themapark gelegen in Benidorm, Costa Blanca. Het park is verdeeld in 5 thematische zones: Egypte, Griekenland, Rome, het Iberisch Schiereiland en de Eilanden.

De Top 10 bezienswaardigheden van de Costa Blanca

Vlooienmarkt van Jalón (Xaló)

De vlooienmarkt van Jalón vindt elke week op zaterdag plaats er staan rond de 200 tot 300 marktkraampjes met een groot en gevarieerd aanbod. De markt begint rond 8:00 uur en duurt tot ongeveer 14:00 uur.

Jalón (Xaló) is een prachtig stadje dat het hele jaar door wordt bezocht vanwege de beroemde wijnbodega's, restaurants, handwerkwinkels en beroemde zoetigheden en desserts en wordt op zaterdagochtend binnengevallen door duizenden Spanjaarden en toeristen die in de stad aankomen voor de geweldige Jalón-markt. Jalón Market (de Rastro van Jalón) wordt het hele jaar door bijna elke zaterdag gehouden en staat bekend om zijn enorme aanbod aan antiek, oud meubilair, handwerk, kleding, aardewerk, schilderijen, ornamenten en items in vlooien marktstijl. Je vindt er ook veel kraampjes met kleding, schoenen, boeken, eten, sieraden, handgemaakte traditionele Spaanse kleding en nog veel meer.

De Top 10 bezienswaardigheden van de Costa Blanca

Cuevas de Canalobre

Canalobre-grot, Cueva de Canelobre is een karstgrot in de kleine gemeente Busot in de provincie Alicante . Het heeft een geschatte oppervlakte van rond de 18.950 m 2  Het is een van de grootste en een van de meest populaire grotten in Valenciana. 

De ingang van de grot bevindt zich op een hoogte van ongeveer 700 m op de noordelijke hellingen van de bergkam die bekend staat als Cabezón de Oro (letterlijk "grote gouden kop"). De grot staat vooral bekend om een groot gewelf van 70 m hoogte die qua vorm vergelijkbaar is met een kathedraal. De grot bevat een grote verscheidenheid aan speleothems , waaronder stalactieten, coralloids, stalagmieten, flowstones, draperieën, zuilen, helictites, gours, rondhouten, korsten en bloemen. De meeste zijn gevormd uit calciet, hoewel sommige in de lagere gebieden op sulfaat zijn gebaseerd. 

De Top 10 bezienswaardigheden van de Costa Blanca

ZORG DAT JE JE REIS NAAR DE COSTA BLANCA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN AAN DE COSTA BLANCA?

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :