Tien mooiste gastronomische markten in Spanje


DE TIEN BESTE EN MOOISTE   Gastronomische markten in spanje

Top 10 Spaanse gastronomische markten, opslagplaatsen van smaak.

De tien mooiste en beste gastronomische markten in Spanje, deze nieuwe generatie markten zijn plekken boordevol smaak waar je niet alleen verse producten kunt kopen, maar ook een verscheidenheid aan heerlijke gerechten kunt proberen. Er zijn er veel in Spanje, en de meeste dienen als etalages voor de Spaanse gastronomische keuken. Hier zijn een paar van de bekendste. Waarom komt u ze niet zelf proeven?

Spaanse culinaire uitjes

San Miguel, in Madrid

Deze markt met meer dan 100 jaar geschiedenis bevindt zich naast het Plaza Mayor-plein in het hart van de stad en is een verplichte stop voor iedereen die wil genieten van de gastronomische producten van Spanje, samen met voortreffelijk voedsel van over de hele wereld.

Spaanse culinaire uitjes

San Antón, ook in Madrid

Drie verschillende omgevingen boordevol smaak. In het ene deel kunt u uw boodschappen doen op een traditionele markt met producten van topkwaliteit, het andere is gewijd aan showcooking en het derde heeft een restaurant en een terras. En dat allemaal in de bekende homowijk Chueca.

Spaanse culinaire uitjes

Nog meer in Madrid

Er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen. In Colón vind je bijvoorbeeld de Platea- markt, met veel specialistische opties in een ruimte in de stijl van een theater. In Fuencarral kun je genieten van de Mercado de San Ildefonso , gebaseerd op het straatmarktconcept. Als je op zoek bent naar een iets scherpere optie, dan vind je die op de San Fernando-markt in Lavapiés: populaire bars, winkels met curiosa en veel sfeer.

Spaanse culinaire uitjes

La Boqueria, het symbool van Barcelona

Dit is een van de kenmerkende markten in de stad en we raden je aan om langs de gangpaden te slenteren om alle kleuren en geuren op te snuiven die je op de kraampjes aantreft. U kunt ook proeven van de gerechten, verse producten proeven en deelnemen aan regelmatige kookcursussen met beroemde chef-koks.

Santa Caterina-markt, Barcelona

Het meest in het oog springende kenmerk van de Santa Caterina-markt is het golvende veelkleurige keramische dak. Binnen kun je verse lokale producten kopen en een scala aan tapas proeven.

Spaanse culinaire uitjes

San Agustín, in Toledo

Vijf verdiepingen vol culinair genot, naast een aantal monumenten met de aanduiding UNESCO Werelderfgoed. Het idee is om te proeven wat u het meeste aanspreekt bij elke kraam: van Iberische ham, heerlijke wijnen en kazen tot de zoetste cakes en gebakjes die over de hele wereld bekend zijn.

Spaanse culinaire uitjes

Victoria-markt, in Cordoba

De keuken van Cordoba, typisch Andalusische en Spaanse gerechten en de beste internationale keuken die wordt aangeboden in meer dan 30 kraampjes in het midden van de tuinen van La Victoria, vlakbij het historische centrum met zijn UNESCO-werelderfgoed.

Spaanse culinaire uitjes

Markt van Lonja del Barranco, in Sevilla

Stel je voor dat je heerlijk eet terwijl je uitkijkt over de wijk Triana in Sevilla, of de oevers van de rivier de Guadalquivir. Dat is wat je hier kunt doen, maar ook deelnemen aan kookcursussen, gastronomische bezoeken en tentoonstellingen, naast andere activiteiten. Het gebouw zal je herinneren aan het werk van Eiffel, waarvan wordt gedacht dat hij het ontwerp heeft geïnitieerd.

Estación Gourmet in Valladolid

Een originele plek om van tapas te genieten in Valladolid, naast het hogesnelheidstreinstation en vlakbij Plaza España. De kroketten en de Iberische gezouten ham zouden onmogelijk te weerstaan ​​zijn. Bovendien kunt u deelnemen aan creatieve kookvoorstellingen en proeverijen.

Centrale markt in Valencia

Het staat synoniem voor traditie, smaak en aroma's om uw zintuigen te verleiden. Een goede plek om typische producten uit Valencia te vinden om mee naar huis te nemen, en natuurlijk om ervan te genieten in een van de kraampjes of bars. En wat meer is, de markt is gehuisvest in een mooi modernistisch gebouw.

De top 10 plaatsen in Andalusië, Zuid-Spanje

El Puerto-markt in Las Palmas de Gran Canaria

Het is gelegen in een van de meest populaire toeristische gebieden in de stad, vlakbij het strand Las Canteras. U kunt genieten van typisch Canarische gerechten, recepten uit andere regio's in Spanje en een brede selectie internationale gastronomie. En dat allemaal in een openluchtsetting met een fantastische sfeer.

De top 10 plaatsen in Andalusië, Zuid-Spanje

Colón-markt, in Valencia.

Een modernistisch gebouw uit 1916, gelegen nabij het stadhuis, met een gastronomische selectie met smaken voor elke smaak. Bijvoorbeeld de typische horchata-drank uit Valencia en uitgebreide, hypermoderne, moderne gerechten gemaakt met producten uit de regio.

Spaanse culinaire uitjes

La Merced-markt, in Malaga

In de buurt van het Picasso Museum combineert de markt traditionele kraampjes met meer dan 20 gastronomische ruimtes. Samen vormen ze een culinair aanbod met de meest populaire smaken van Malaga en een gevarieerde selectie van internationale gerechten. Het organiseert ook tentoonstellingen, lezingen, proeverijen, workshops, enz.

Spaanse culinaire uitjes
Booking.com

Puerta Cinegia Gastronómica, in Zaragoza

Deze moderne markt ligt naast de wijk El Tubo, een populaire wijk in het stadscentrum. In deze gastronomische vrijetijdsruimte kun je ingrediënten kopen en ter plekke laten koken, een kookshow bekijken of bijpraten over cocktails en tapas.

Spaanse culinaire uitjes

Dit zijn slechts enkele van de vele gastronomische markten die u in Spanje zult vinden. Er zijn er nog veel meer waar je creatief kunt koken, zoals de vismarkt in Mahón (Menorca), La Ribera markt un Bilbao (Baskenland) en de Mercado del Este markt in Santander (Cantabrië).

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Spain.info

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :