15 redenen waarom je Santiago de Compostela minstens één keer in je leven moet bezoeken


15 redenen waarom je Santiago de Compostela minstens één keer in je leven moet bezoeken.

15 redenen waarom je Santiago de Compostela minstens één keer in je leven moet bezoeken. Er zijn veel verschillende redenen om de Galicische stad Santiago de Compostela in Spanje te bezoeken , van het zien van de prachtige kathedraal tot kijken naar de pelgrims die de Camino de Santiago voltooien .

Santiago de Compostela

Om te zien hoe de pelgrims de Camino de Santiago voltooien

Het is een behoorlijk emotionele en nederige ervaring om te zien hoe de pelgrims Santiago de Compostela binnenkomen na hun epische reis van 780 kilometer (500 mijl) over de top van Spanje, vanuit het kleine Franse stadje Saint-Jean-Pied-de-Port . Ga op het plein van de grote kathedraal staan ​​voor het beste uitzicht.

 

Om alles te weten te komen over de Camino de Santiago

Dus je hebt de pelgrims gezien, nu is het tijd om alles te leren over de beroemde Camino de Santiago en de betekenis ervan in het Museo de las Peregrinaciones y de Santiago (Museum van Santiago en de bedevaarten).

Rúa da Fonte de San Miguel, 4,

Santiago de Compostela, Spanje ,

Tel: +34 981 58 15 58

Booking.com

Om de mis bij te wonen in de kathedraal van Santiago

Zelfs als je helemaal niet religieus bent, is het bijwonen van de mis in de kathedraal van Santiago een hele ervaring. Tijdens de ceremonie verwelkomt de priester de pelgrims die die dag zijn aangekomen en vertelt uit welk land ze komen. Hier zie je pelgrims uit alle lagen van de bevolking zitten voor de mis, sommigen strompelen vanwege blaren op hun voeten of verwondingen, en anderen huilen gewoon van emotie.

 

Om een ​​van de grootste wierookvaten ter wereld te zien

Ook in de kathedraal kun je de beroemde botafumeiro zien , met een gewicht van 53 kilogram (117 pond) en een lengte van 1,5 meter (4,9 voet). Het hangt 20 m (65 voet) hoog in het midden van de kathedraal. Bij speciale gelegenheden of na bepaalde massa's zal een groep van acht tiraboleiros het met hoge snelheden tot 68 km/u (42 mijl/u) over de menigte slingeren, terwijl ze er sterke wierook uitstoten.

Een deel van de Camino . lopen

Je hoeft niet de hele Camino de Santiago te hebben gelopen om een ​​idee te krijgen hoe het is. Waarom niet naar de volgende stad gaan en dan vanaf daar de stad in lopen? Onderweg hoor je "Buen Camino" knikken en voel je de sterke kameraadschap van andere pelgrims in de buurt.

 

Om de historische wijk te verkennen

De historische wijk van Santiago de Compostela is een van de meest elegante van Spanje, bezaaid met sierlijke kloosters, indrukwekkende kerken en historische paleizen. De prachtige gotische architectuur en schilderachtige geplaveide straatjes zijn zeker het ontdekken waard.

 

Overnachten in een van de meest luxueuze Parador hotels

Het Hostal dos Reis Católicos moest door de katholieke vorsten worden gebouwd als ziekenhuis voor pelgrims die de Camino hadden gelopen. Tegenwoordig biedt het een ander soort comfort, omdat het een van de meest luxueuze Parador-hotels van Spanje is.

Praza do Obradoiro, 1

Santiago de Compostela, Spanje ,

tel: +34 981 58 22 00

 

Om alles te weten te komen over de Galicische cultuur

Galicië is een uniek stukje Spanje met een eigen taal, cultuur, vlag en muziek. Santiago de Compostela is een geweldige plek om het te ervaren. Bezoek voor meer informatie het Museo do Pobo Galego (Museum van het Galicische volk), gehuisvest in het 14e-eeuwse Convento de Santo Domingo de Bonaval.

San Domingos de Bonaval,

Santiago de Compostela, Spanje 

Tel:  +34 981 58 36 20

 

Om het beste van Galicische hedendaagse kunst te zien

Santiago de Compostela is de thuisbasis van het Centro Gallego de Arte Contemporáneo , waar u het allerbeste van de Galicische hedendaagse kunst kunt zien. Het herbergt meer dan 1.2oo kunstwerken en is ontworpen door de Portugese architect Álvaro Siza .

Centro Galego de Arte Contemporáneo,

Rúa Valle Inclán, 2,

Santiago de Compostela, Spanje ,

Tel:  +34 981 54 66 19

 

Om een ​​van de meest controversiële bouwprojecten te zien

De Cidade da Cultura de Galicia is een enorme moderne ruimte, die ongeveer even groot is als de oude binnenstad van de stad. Het werd gemaakt in opdracht van het parlement van Galicië en werd gehouden als een ontwerpwedstrijd. De Amerikaanse architect Peter Eisenman won met zijn ontwerp van scheve torens, golvende daken en duizenden glazen ramen. De bouw duurde bijna tien jaar en de kosten verdubbelden bijna, totdat uiteindelijk werd besloten om het allemaal samen te stoppen. Hoewel de laatste twee gebouwen nooit zijn voltooid, beschikt de culturele stad over een museum, een bibliotheek en een aantal creatieve centra voor cultuur en design.

Monte Gaiás,

Santiago de Compostela, Spanje ,

Tel: +34 881 99 75 65

 

Om enkele van de meest indrukwekkende kloosters te ontdekken

Santiago de Compostela is gevuld met zoveel verbazingwekkende kloosters dat je meer dan een dag nodig hebt om ze allemaal te verkennen. Een van de meest indrukwekkende is het Monasterio de San Martín Pinario. Het werd in de 10e eeuw gesticht door een groep benedictijnse monniken, nadat de overblijfselen van Sint Jacobus (Santiago) waren ontdekt.

Praza da Inmaculada, 5,

Santiago de Compostela, Spanje ,

Tel: +34 981 58 30 08

Om de Galicische keuken te proeven

Galicië heeft zijn eigen unieke keuken en Santiago de Compostela is een geweldige plek om het te proberen. De koning van de Galicische keuken is natuurlijk pulpo , of octopus, die je op bijna elk menu kunt vinden. Andere soorten zeevruchten, lokale kazen of tortilla de patatas (aardappelomelet) zijn ook uitstekende keuzes. Bestel tot slot de tarta de Santiago - een dichte amandelbiscuit uit de stad.

 

Om naar foliada te luisteren

Foliada zijn traditionele Galicische muziekuitvoeringen, met gaitas (doedelzakken), pijpen, violen en fluiten. Het heeft overeenkomsten met muziek in Keltische stijl.

 

Om een ​​van de meest verbazingwekkende universiteitsbibliotheken te bezoeken die je ooit hebt gezien

De aardrijkskunde- en geschiedenisfaculteiten van de Universiteit van Santiago herbergen de meest verbazingwekkende bibliotheek, versierd met elegante kamerhoge gebeeldhouwde boekenplanken, kristallen kroonluchters en ouderwetse leeslampen. Het is zelfs zo indrukwekkend dat de studenten het hier Hogwarts noemen, naar Harry Potter's Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus.

Colexio de Fonseca, Rúa do Franco, s/n,

Santiago de Compostela, Spanje

 

Om de beste tortilla te eten die je ooit zult hebben

Galicië produceert een aantal geweldige tortillas de patatas (Spaanse omeletten), en in Santiago de Compostela kun je een van de beste proberen. Ga in de populaire en drukke Bar La Tita zitten voor enorme, kleverige, vers gemaakte tortilla's die je hele tafel zullen bedekken. Slechts de helft van een van hun tortilla's zal ten minste zes mensen voeden.

Bar La Tita, Rúa Nova, 46,

Santiago de Compostela, Spanje ,

Tel: +34 981 58 39 81

 

Om het nachtleven van de stad te ervaren

Santiago de Compostela mag dan klein zijn, het heeft een bruisend nachtleven. De oude binnenstad is gevuld met kleine pubs, oude tavernes, cocktaillounges en tapasbars. Bekijk onze lijst met de tien beste bars in Santiago de Compostela voor een aantal geweldige keuzes.

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Andalusië?

Misschien ook interessant :