Markttoerisme in Spanje


Markttoerisme in Spanje

Deze 13 markten markeren niet alleen het ritme en het leven van deze steden, maar zijn soms ook echte juwelen van de burgerlijke architectuur

Markten hebben iets dat niet alleen mensen uit de buurt samenbrengt, maar ook toeristen van over de hele wereld aantrekt. In feite is er voor veel reizigers geen volledig bezoek aan een stad als de markt niet bezocht is, de perfecte plek om de producten van elke regio te zien en te leren kennen, en er ook van te profiteren om een gastronomisch souvenir mee te nemen.

MARKTTOERISME IN SPANJE

In Spanje zijn er een flink aantal markten die onze aandacht verdienen, zowel voor de opzichtigheid van hun producten als voor hun eigen gebouwen. Sommige, zoals de Mercado de San Miguel in Madrid, de Mercado de Colón in Valencia of de Lonja del Barranco in Sevilla, zijn authentieke gastronomische ervaringen geworden waarbij de kraampjes op de achtergrond zijn gelaten, maar andere, zoals de dertien die wij u hier voorstellen, zijn authentieke voedselmarkten gebleven waar, hoewel u hier altijd een hapje kunt eten, de groente, kaas, vlees, vis de hoofdrol blijven vervullen.

Booking.com

Centrale Markt van Valencia

De Centrale Markt van Valencia is ongetwijfeld een van de mooiste van Spanje. Misschien niet aan de buitenkant, maar aan de binnenkant. Naast het spectaculaire gastronomische aanbod, zal het modernistische gebouw onze aandacht trekken, met ijzeren, glazen en keramische koepels die 30 meter hoog worden. Ook als u niets gaat kopen, is het een bezoek waard en, als het past, van de gelegenheid gebruik te maken om halverwege de ochtend te lunchen.

La Boquería-markt, in Barcelona

La Boquería is een van de meest bezochte plekken in Barcelona, door bewoners maar vooral door toeristen. Het werd geopend in 1836, maar er zijn documenten die verzekeren dat er in het begin van de 13e eeuw al vleesstalletjes waren. Het is altijd interessant om van kraam naar kraam te snuffelen, stuk voor stuk zorgvuldiger en kleurrijker.

 

La Ribera-markt, in Bilbao

La Ribera is een essentiële stop als we naar de oude wijk van Bilbao gaan. Het rijst op naast het estuarium en vanaf de brug met dezelfde naam kunnen we de art-decogevels waarderen . In 1990 behaalde het het Guinness Record voor de meest complete markt en is het met zijn 10.000 m² de grootste overdekte markt van Europa. 

 

Santa Caterina-markt, in Barcelona

Santa Caterina is een markt die je, als je hem vanuit de lucht ziet, niet mag missen, want de golvende plafonds met veelkleurige keramische mozaïeken blijven niet onopgemerkt. Hoewel het dateert uit 1848, dateert de verbouwing ervan uit 2005. Een gemengde markt met kraampjes met zowel verse als gastronomische producten, evenals verschillende plaatsen waar u kunt stoppen om hapjes uit de gevarieerde keuken te proeven.

 

La Recova-markt, in Santa Cruz de Tenerife

De markt van Onze-Lieve-Vrouw van Afrika, beter bekend als La Recova , begon zijn reis in 1943. Na enkele decennia in verval, begon het vanaf 1995 zichzelf te beheren en een tweede jeugd te leven. De fruitkraampjes zijn spectaculair, net als de visverkopers. Daarin leer je, zelfs als je het niet koopt, veel over de Canarische zeeën.

 

Centrale markt van Zaragoza

Het staat ook bekend als Mercado Central Lanuza en het gebouw is een kunstwerk. Het dateert uit 1903 en is ontworpen door Félix Navarro in 1895. Het heeft twee verdiepingen met slanke gietijzeren zuilen en neoklassieke stenen deuropeningen. Kom op, zelfs als je boodschappen gaat doen, stop je niet met het bezoeken van een gebouw dat Nationaal Historisch Monument en Cultureel Belang is.

 

Centrale Markt van Alicante

Het ligt in het centrum van de stad, is modernistisch geïnspireerd en werd tussen 1911 en 1912 gebouwd op de 18e-eeuwse muur die de stad omringde. Het achterste plein, dat op 25 mei, herinnert aan de 300 slachtoffers die hier het leven lieten toen een bombardement in 1938 tijdens de burgeroorlog door de markt raasde. Als een goede markt aan de kust, moet je vroeg gaan om te genieten van de suggestieve visverkopers.

 

Atarazanas-markt, in Malaga

Op deze plaats waren enkele oude Nasrid-scheepswerven uit de veertiende eeuw en de monumentale centrale deur van het gebouw uit die tijd is bewaard gebleven. De structuur is gemaakt van ijzer en glas, met een groot glas-in-loodraam op een van de gevels waar verschillende monumenten van de stad zijn vertegenwoordigd. Daarin zie je dat seizoensfruit en -groenten alles met kleur vullen en natuurlijk dat vis en schaaldieren het vroegst zijn.

 

Centrale markt van Abastos, in Jerez

In Jerez staat het bekend als La Plaza , het ligt in het centrum van de stad en het neoklassieke gebouw uit 1885 blijft niet onopgemerkt. Als het buiten de aandacht vestigt op het geglazuurde keramiek dat de façade siert, doet de centrale structuur van ijzer en glas dat. Dat, en voor de verscheidenheid aan kraampjes, met diverse visverkopers die worden gevoed door de kusten van de provincie Cádiz.

El Fontán-markt, in Oviedo

'The Taste of Asturias', luidt de slogan van de El Fontán-markt , en dat betekent, naast seizoensproducten en Cantabrische vis, kazen en een overvloed aan vlees uit Asturische velden. Het gebouw werd ontworpen door de architect Javier Aguirre in 1882 en de bouw werd voltooid in 1885. Met een stenen basis, een metalen structuur en een groene afwerking voegt de markt een vleugje kleur toe aan het historische centrum van de stad.

 

Tinglado-markt, in Tolosa

De Tinglado-markt, of Zerkausia, is een van de meest typische markten in Baskenland. Het trekt de aandacht omdat het uitkijkt over de rivier de Oria met halfronde bogen, ondersteund door palen op het kanaal en het water eronder door. Het wordt elke zaterdag gehouden en is verdeeld in drie fasen: de Tinglado, met lokale producten; de Plaza Verdura, met bloemen en planten; en de Plaza Euskal Herria, met buitenlandse producten en textiel.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: ElDiaro.es

Wat gaan we ondernemen Spanje?

Misschien ook interessant :