Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Tien Spaanse goede voornemens


Tien Spaanse goede voornemens

Het nieuw jaar is aangebroken maar een nieuw jaar houdt vaak voor vele mensen ook in dat we op nieuw beginnen en dat we willen beginnen met heel veel goede voornemens. Zo zijn er vele voornemens die elk jaar terug komen (propósitos año nuevo) zoals eindelijk is stoppen met roken, meer gaan sporten en last but not least gezonder gaan even. Hieronder op deze pagina kun je10 goede voornemens lezen die allemaal wat met Spanje te maken hebben.

navidad en españa

Met het nieuwe jaar komen ook de goede voornemens zoals (in het Spaans) Perder peso (gewicht verliezen); Trabajar menos (minder werken); Practicar más deporte (vaker sporten); Aprender un nuevo idioma (een nieuwe taal leren); Aprender español (Spaans leren); Acostarse más temprano (vroeger naar bed gaan); Despertarse más temprano (vroeger opstaan); Aprender a cocinar (leren koken); Beber más vino y menos cerveza (meer wijn drinken en minder bier) en Pasar menos tiempo en Facebook (minder tijd doorbrengen op Facebook).

Booking.com

1. Spaans leren (aprender español)

Eindelijk is het dan zover, een nieuw jaar dus ook een nieuw goed voornemen om met de Spaanse lessen te beginnen om zo het Spaans beter onder de knie te krijgen zodat de volgende reis naar Spanje alleen nog maar leuker kan worden. Mocht je van plan zijn om te gaan emigreren naar Spanje dan is het leren van de Spaanse taal een must want dat maakt het dagelijkse en sociale leven gewoon veel prettiger.

 

2. Emigratieplannen maken (emigrar)

Wellicht wil je het al heel lang en droom je er stiekem al heel veel jaren over … emigreren naar Spanje. Misschien is dit nieuwe jaar een goed begin om met de plannen te beginnen, een geschikte woonomgeving te zoeken in Spanje, kijken naar een huur- of koopwoning en wie weet wordt dit nieuwe jaar hét jaar om definitief naar Spanje te emigreren.

 

3. Spaans kokkerellen (cocinar)

Zou het niet leuk en lekker zijn als je de Spaanse gerechten thuis in Nederland of België zou kunnen bereiden om bij elke maaltijd in de vakantiesfeer te komen. Begin met een kookcursus en leer hoe je de paella moet maken, een gezonde gazpacho of echte Spaanse tapas en pintxo of wellicht wel de authentieke sangría.

 

4. Met de camper door Spanje reizen (viajar en coche caravana)

Heb je de tijd en heb je er zin in, waarom dan niet een camper huren en weken lang door Spanje trekken. Sla daarbij dan de typische kustplaatsen eens over en ontdek het “echte” Spanje in het binnenland en trek er met de camper op uit om Castilla-La Mancha, Castilië en León León, de binnenlanden van Andalusië, Aragón, Navarra of de Atlantische “groene” kust en de regio’s Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland te ontdekken.

 

5. Adopteer een hond of kat uit Spanje (adoptar un perro/gato)

Heb je altijd al van honden en/of katten gehouden, waarom dan niet een hond of kat (of beide) uit Spanje adopteren? In Spanje zitten er veel te veel honden en katten in de overvolle asielen en opvangcentra dus elke adoptie is meegenomen.

 

6. Doe vrijwilligerswerk (trabajar como voluntario)

Woon je in Spanje en wil je meer geïntegreerd raken in de Spaanse cultuur? Doe dan eens mee met vrijwilligerswerk. Dat kan bij een hondenasiel of bij een buurtvereniging, plaatselijke feestcommissies etc. Een leuke manier om onder de Spanjaarden te komen, de cultuur en taal te leren en een leuke tijd te hebben.

 

7. Leer padel spelen (jugar a padel)

Wil je sportief zijn dan kun je in het nieuwe jaar altijd nog padel leren spelen. Het gaat hier in feite om een combinatie van tennis en squash wat een hele rage is in Spanje. Er zijn bijna overal in Spanje wel padel-banen te vinden.

8. Loop de Camino de Santiago (pelegrinar)

Heb je het altijd al gewild en had je elk jaar een ander excuus om het niet te doen, doe het dan dit jaar eens wel. Loop de hele of een deel van de Camino de Santiago pelgrimsroute. Doe dit om spirituele redenen of om tot rust te komen, om sportief te zijn of om de cultuur te leren kennen tijdens de route.

 

9. Lees Don Quijote (leer libro)

Geen zin om op reis te gaan maar wil je wel wat cultuur vanaf de bank lezen, begin dan eens aan het meesterwerk van Miguel Cervantes, Don Quijote. Het is zeker niet het kleinste boek maar volgens velen erg leuk en spannend om te lezen. Uiteraard kun je ook de film of serie kijken maar het boek is natuurlijk leuker.

 

10. Kijk Spaans op Netflix (Ñetflix)

Op Netflix staan tientallen Spaanse series en speelfilms die ook in Nederland en België te bekijken zijn. Het leuke is natuurlijk dat in deze series en films Spaans wordt gesproken en dat dit in het Nederlands is ondertiteld. Zo leer je wellicht de Spaanse taal ook nog. Daarnaast zie je nog eens wat van het Spaanse landschap.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :