Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


DE SPAANSE TROPISCHE KUST

Op vakantie naar de Spaanse Costa Tropical  “veel tropische vruchten"

Op vakantie naar de Spaanse Costa Tropical  › provincie Granada ›  Andalusië › Spanje - Bezoek de Spaanse Costa Tropical , hier vind je tips, info en inspiratie, haal meer uit je vakantie aan de Costa Tropical .

Ben je op zoek naar informatie en tips voor een bezoek aan de Costa Tropical? Wij vertellen je waar je de mooiste en beste bezienswaardigheden kunt vinden en waar je de leukste activiteiten aan de Costa Tropical zijn.

Costa TROPICAL in de provincie Granada, Andalusië - Ben je op zoek naar informatie en tips voor een bezoek aan de Sierra Nevada ? Wij vertellen je waar je de mooiste en beste bezienswaardigheden kunt vinden en waar je de leukste activiteiten in Sierra Nev

Het kustgebied van Granada heeft tientallen stranden en kleine baaien met kristalhelder water, 320 zonnige dagen per jaar en een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Dit zijn de basisfeiten die de 73 kilometer tropische kustlijn in de provincie Granada samenvatten, die zijn naam dankt aan het uitzonderlijk goede weer dat het het hele jaar daar heerst. 

Booking.com

Twee eeuwen geleden was dit de enige plek in Europa waar subtropisch fruit zoals mango's, cherimoya's, avocado's en papaja's kon worden verbouwd . Dit zijn vruchten die exotische smaken en plaatsen oproepen, maar in feite worden ze verbouwd in Europa, in een van de meest bevoorrechte uithoeken van Andalusië.

Negentien steden vormen samen de " Europese tropen ". Almuñécar , gesticht door de Feniciërs in 1000 voor Christus en kreeg de naam Sexi, is een plaats vol geschiedenis die nog steeds de overblijfselen heeft van een Romeinse zoutvisfabriek en een fantastisch jazzfestival in de zomer.

Motril is de stad met de meeste inwoners van de provincie Granada, na Granada zelf. De meest indrukwekkende monumenten zijn de Iglesia Mayor de la Encarnación-kerk en de Santuario de Nuestra Señora de la Cabeza, gebouwd op de plaats van het paleis van koningin Aixa, moeder van de laatste koning van de Nasrid-dynastie, Boabdil.

 

Salobreña ziet eruit als een enorme berg gemaakt van suikerklontjes. De kleine vierkante witte huisjes staan ​​verspreid over de heuvel met daarop een monumentaal Arabisch kasteel dat uitkijkt over de zee. Vanaf de top van de heuvel kunt u genieten van het adembenemende panoramische uitzicht op de Sierra Nevada, de Middellandse Zee en de vlaktes beneden.

 

Bij de stranden zijn er een aantal kleine en rustige baaien zoals Albuñol, Castell de Ferro-Gualchos en La Mamola-Polopos. In de buurt vindt u de steden Albondón, Ítrabo, Jete, Lentejí, Los Guájares, Lújar, Molvízar, Murtas, Otívar, Rubite, Sorvilán, Turón en Vélez de Benaudalla, elk gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving.

Behalve stranden en cultuur , kun je genieten van allerlei buitenactiviteiten in de Costa Tropical van Granada. Deze omvatten golfen, paragliden, wandelen in de dorpjes in het binnenland en duiken in de diepten van Cerro Gordo. En in Marina del Este (Almuñécar) en de Club Náutico in Motril kun je allerlei watersporten beoefenen.

 

Het lokale eten in de omgeving is heerlijk; hier kunt u genieten van allerlei soorten tropisch fruit in salades of desserts, veel verschillende soorten zeevruchten zoals schapenvis, brasem en garnalen. Probeer eens een druppel van twee van onze lokaal vervaardigde rums in uw koffie om uw maaltijd af te maken.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN GRANADA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :