Maria-Tenhemelopneming   Asunción de la Virgen Maria

15 augustus is Spaanse  Nationale feestdag, op deze dag wordt in Spanje Asunción de la Virgen Maria gevierd

15 augustus is een Spaanse  Nationale feestdag, op deze dag wordt in Spanje Asunción de la Virgen Maria gevierd. in het Nederlands Maria-Tenhemelopneming, Maria Hemelvaart of Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart is de feestdag waarop de opneming van Maria in de hemel "met lichaam en ziel" wordt herdacht en gevierd. In de Oud-Katholieke en de Orthodoxe  wordt dit feest Ontslapen van de Heilige Maria, Moeder Gods resp. Ontslapen van de Moeder Gods genoemd.

Het dogma van de Hemelvaart van de Maagd Maria

Het dogma van de Hemelvaart van de Maagd Maria

Elk jaar op 15 augustus viert men in Spanje de “Festividad de la Asunción de la Virgen”. Het is een dag waarop traditiegetrouw (bijna) iedereen naar het strand gaat of op zoek gaat naar de rust in de bergen.

Het is een van de officiële nationale feestdagen in Spanje dus het merendeel van de Spanjaarden werkt niet en veel winkels zijn gesloten.

Booking.com

De Asunción de la Virgen Maria oftewel Maria-Tenhemelopneming of Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart is een nationale feestdag in Spanje die ook haar wortels heeft in de katholieke kerk.

 

Het is de dag waarop de opneming van Maria in de hemel met lichaam en ziel wordt herdacht en gevierd. Deze dag is voor het Katholieke Spanje belangrijker dan Pinksteren en Hemelvaart welke niet gevierd worden in Spanje.

Er zullen veel Spanjaarden zijn die dit vieren in de kerk maar voor het merendeel staat deze dag synoniem voor een vrije dag waarop niet gewerkt wordt en daarnaast symbolisch ook het einde van de drukke zomerweken is.

 

Op veel plaatsen wordt deze dag gevierd met festiviteiten en vuurwerk waarbij duizenden mensen genieten van grote en soms erg lange vuurwerkshows.

Er vonden in bijna alle dorpen in Spanje op 15 augustus ook zogenaamde “verbenas” plaats wat omschreven kan worden als dorpsfeesten met live muziek.

 

Wist je dat?

In het bisdom Antwerpen wordt Moederdag sinds 1913 op 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, Sainte- Marie of Moederkesdag) gevierd. Dat geldt dus alleen voor Antwerpen en niet heel België.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant: