Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Plaza de Obispo - Het plein van de Bisschop in de stad Málaga

Het plein van de Bisschop “Plaza de Obispo” in de stad Málaga. Ontdek en Beleef een van de mooiste en leukste pleinen in de stad Málaga. Het oude en historisch centrum van de stad Málaga kent vele leuke en gezellige pleintjes waar je lekker in de schaduw van een lekker koel drankje kunt genieten en de mooie gebouwen die vaak deze pleinen omgeven kunt bewonderen. Een van de meest bekende pleinen in de stad Málaga is het Plaza de Obispo

PLAZA DE OBISPO - HET PLEIN VAN DE BISSCHOP IN DE STAD MÁLAGA

De Plaza del Obispo is een barokke plaats bij uitstek van Malaga . Na de verovering van de stad door de katholieke vorsten was dit plein, dat als ruimte al bestond in het islamitische Malaga, een van de weinige belangrijke pleinen in de stad, samen met het Plaza Mayor (nu Plaza de la Constitución), de rest waren niets anders dan kleine vierkantjes. 

Booking.com

Aan het plein “ Plaza de Obispo" ligt de kathedraal van Málaga en ook het bisschoppelijk paleis. Dit prachtige bisschoppelijk paleis met zijn kleurrijke voorgevel is één van de mooiste gebouwen van Málaga. Het is wel jammer dat velen foto’s maken van het bisschoppelijk paleis maar niet een bezoek brengen aan dit prachtige gebouw. Dan het paleis heeft een prachtig interieur met een mooie tuin en vaak zijn er ook expositities te bewonderen.

Het plein is gecentreerd rond een stenen fontein, een anoniem 18e-eeuws werk, gebouwd in dezelfde tijd als het paleis, en dat werd gebruikt om de omwonenden van water te voorzien. Dit water bracht nog een ander interessant kenmerk mee: het aquaduct van San Telmo.

Het bisschoppelijk paleis

Het zal echter pas in de 18e eeuw zijn wanneer het monumentale, artistieke en religieuze karakter wordt geconfigureerd. Hiervoor was het economische herstel dat halverwege de achttiende eeuw in Malaga plaatsvond van fundamenteel belang en leidde het tot de hervatting van de werken aan de kathedraal vanaf de voeten en de bouw van het hoofdgebouw van het bisschoppelijk paleis. De bouw van het paleis werd gepromoot door bisschop José Franquis Lasso de Castilla, die met de werkzaamheden begon in 1762 en 10 jaar later eindigde. De persoon die verantwoordelijk was voor de bouw ervan was de architect Antonio Ramos, die het paleis ontwierp op basis van de nieuwe stedelijke structuur die door de kathedraal werd gecreëerd.

Een groot gedeelte wordt gebruikt als administratie van het bisdom van Málaga. 

Het paleis is toegankelijk voor het publiek.

Deze twee constructies zullen twee zijden van het plein vormen en zullen het religieuze karakter bepalen dat het tot op de dag van vandaag heeft behouden. De ruimte van het plein wordt gecentreerd door een stenen fontein, een anoniem werk uit de 18e eeuw, eigentijds met de bouw van het paleis. Het werd in 1786 van water voorzien en sloot zich aan bij het toevoernetwerk van het San Telmo-aquaduct.

De rest van de gebouwen op het plein werden in 2002 gerestaureerd. Onder hen moeten we nummer 2 benadrukken, gebouwd in de 19e eeuw door de architect Jerónimo Cuervo, op een van de verdiepingen waarvan het hoofdkwartier van de Ateneo de Málaga was, totdat het in 2000 werd verplaatst naar het huidige hoofdkantoor in het oude jezuïetenklooster van San Sebastián op de Plaza de la Constitución.

Aan de voorkant vinden we de hoofdingang van de kathedraal van Málaga, "The Manquita", waar we de indrukwekkende façade en de marmeren trap kunnen zien die naar het plein leidt, gescheiden een prachtige poort.

Het plein is gecentreerd rond een stenen fontein, een anoniem 18e-eeuws werk, gebouwd in dezelfde tijd als het paleis, en dat werd gebruikt om de omwonenden van water te voorzien. Dit water bracht nog een ander interessant kenmerk mee: het aquaduct van San Telmo.

 

Openingstijden Bisschoppelijk paleis

Dinsdag t/m Zondag van 10.00 uur  t/m 20.00 uur

Het paleis is op maandag gesloten.

 

Entreeprijzen

  • entree inclusief exposities € 4,-
  • inwoners Málaga € 3,-
  • rondleiding met gids € 6,-
  • entreekorting € 2,- voor 65+, studenten, met een beperking, grote families en groepen van meer als 20 personen
  • tot 12 jaar gratis

 

Je kunt een ticket combineren voor het bisschopspaleis en de kathedraal voor € 7,-

De verborgen tuin

Sinds 2014 kun je ook de tuin bekijken. De tuin is niet echt groot en is compleet gerenoveerd. Desondanks is deze verborgen tuin, zeker leuk om te bezoeken, zeker het tegelwerk en de bogen.

 

Afrikaanse kunst en exposities

Er is ook een expositieruimte voor Afrikaanse kunst. De collectie ‘Alonso-Arellano’ bestaat uit typische Afrikaanse kunstwerken. Verder zijn hier regelmatig wisselende exposities te zien. Zie deze website 

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MALAGA NOOIT VERGEET.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN MALAGA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :