Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

3 wandelroutes in de provincia Valencia


Drie prachtige wandelroutes in de provincia Valencia

Iedereen kent het Turia Park in de stad Valencia, tenminste als je in deze prachtige stad eens geweest bent. Dit park in Valencia heeft een lengte van ruim negen kilometer in is de groene long van de stad. Dit is ook een hele fijne plaats om te wandelen. Je komt daarbij nog eens langs mooie architectonische hoogstandjes van de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Onderweg kom je langs de prachtige, architectonische kunststukjes zoals de Ciudad de las Artes y las Ciencias en als je zo door het gehele park wandelt loop je onder 18 bruggen door ieder met zijn eigene uitstraling. Maar er zijn meer plaatsen in de provincie waar je heerlijk kunt wandelen? Ga je mee dan verrassen we je met drie heerlijke wandelgebieden in de provincie Valencia.

DRIE PRACHTIGE WANDELROUTES IN DE PROVINCIA VALENCIA

Chulilla

Het natuurpark Chera-Sot de Chera strekt zich uit over 6.451 ha. en is gelegen in een tektonische greppel omringd door pieken, waarvan de hoogste Pico Ropé is op 1.136 m.

Dit park biedt de bezoeker spectaculaire berglandschappen waar rotsen en water naast elkaar bestaan in ravijnen, kloven, watervallen (plaatselijk bekend als chorros) en meer dan 100 fonteinen. Een park vol contrasten, van de steile toppen tot het Buseo Reservoir. Talloze routes lopen door enclaves zoals de Sierra del Burgal, de rivier de Reatillo of de Barranco de la Hoz. Een netwerk van paden loopt tussen eiken, taxussen, eiken en jeneverbessen in de bergen, en wilgen en populieren aan de waterkant. Het park biedt recreatiegebieden waar bezoekers van kunnen genieten.

Booking.com

Je kunt in Chera - Sot de Chera diverse routes wandelen (Spaans) met verschillende niveaus en hoogteverschillen genieten van deze oranjegele rotsformaties. Graag lichten we één dorpje en route uit. Chulilla is misschien wel het populairste bergdorpje in de regio Sot de Chera. En dat komt met name omdat het de perfecte bestemming is voor bergbeklimmers. Wandel je in deze regio, vergeet dan tussendoor niet omhoog te kijken naar de steile kliffen; gegarandeerd zie je een aantal fanatiekelingen de muren bedwingen!

Wandelroute Chulilla

Leuk is bijvoorbeeld de wandelroute Chulilla - Los Calderones. Deze rondwandeling is ongeveer zestien kilometer lang. Vergeet niet wat lekkers eten en drinken mee te nemen! Je start net aan het begin van het dorpje waar je een groot parkeerterrein hebt en loopt nog een klein stukje over de weg, voordat je de kloven ingaat. Op deze weg zie je vaak bergbeklimmers, dus kijk zo nu en dan ook eens omhoog. Je loopt over hangbruggen met mooie uitzichten, onder andere over het stuwmeer Embalse de Loriguilla uit, en komt langs rotsschilderingen. Door de prachtige natuur wandel je richting het dorpje Chulilla waar je ook nog eens langs een mooie waterplas komt, ook wel ‘charco azul’ genoemd. Een ‘cerveza’ of una copa de vino tinto’ heb je wel verdiend na deze wandeling!

 

Bereikbaarheid Chulilla

Chulilla is het makkelijkste te bereiken met de auto, het ligt op ongeveer een uurtje rijden vanaf Valencia. Bussen rijden er bijna niet.

 

Serra Calderona

In het natuurgebied Serra Calderona kun je je hart ophalen met wandelroutes met prachtige vergezichten. De omgeving rondom dit gebied ligt een stukje lager en dat betekent dat je op heldere dagen Valencia en de Middellandse Zee duidelijk ziet liggen, net als het gebergte ten zuiden van Valencia.

 

Wandelroute Serra Calderona

Start bijvoorbeeld in het bergdorpje Serra en loop naar het kasteel. Dit is een goed begaanbaar wandelpad en na een klein uurtje wandelen bereik je de top. Geniet van het uitzicht! Is deze wandeling uitdagend genoeg voor je, dan hebben we nog een extra tip. In het naastgelegen dorpje Náquera kun je bij El Pastoret de Náquera’ het beste een ‘almuerzo’ eten. Dit is het eetmoment rond 10 uur waarbij de Valencianen een stevig broodje naar binnen werken, natuurlijk gepaard met een glas wijn of een biertje. Schrik niet van de grootte van de broodjes hier! Je kunt gelukkig ook de helft bestellen en het is in Spanje heel normaal om je leftovers mee te nemen (‘para llevar’).

Vanuit Serra kun je ook verder wandelen naar Mirador del Garbí, oftewel het uitzichtpunt van Garbí. Je keert hierna niet meer terug naar Serra, dus dit kun je alleen doen als je met het openbaar vervoer de bergen in gaat. Als je niet wist dat Spanje ook heel groen is, dan weet je het in ieder geval als je in Garbí bent geweest. Het is er zo groen; echt prachtig! Je kunt vanuit hier ook Sagunto en de daarbij liggende haven zien. In ongeveer een uurtje loop je naar het dorpje Estivella waar je de trein terug kunt pakken naar Valencia. 

 

Tip! Wil je het wandelen eens afwisselen met een mountainbiketocht? Huur dan een mountainbike bij Verrassend Valencia, pak de metro naar Rafelbunyol en ontdek vanaf daar de Serra Calderona.

 

Bereikbaarheid Serra Calderona

Met de auto ben je in ongeveer drie kwartier rijden in het bergdorp Serra. Met het openbaar vervoer doe je er anderhalf uur over. Je pakt dan eerst de metro naar Bétera en pakt vanaf daar de bus naar Serra. Vanaf Estivella gaan er ook bussen en treinen naar Valencia. Zoek dit van tevoren wel goed uit, want sommige bussen gaan onregelmatig en niet iedere dag.

Montanejos

Houd je naast wandelen ook van watersporten, zoals kajakken en raften? Dan zit je in Montanejos helemaal goed! Dit gebied in de bergen is welbekend vanwege de tientallen warmwaterbronnen. Het is dan ook niet voor niets dat de Valencianen hier zelf ook graag naar toe gaan om te wandelen. En natuurlijk wordt deze dan afgesloten met een duik in het warme water. Fuente de los Baños is de grote favoriet. Een prachtige, helderblauwe waterplas, verstopt tussen de kloven. De perfecte afsluiter van een wandeling!

 

Wandelroute Montanejos

Er zijn verschillende wandelroutes in Montanejos die we je aanraden. De routes ‘La Bojera’ en ‘Los Estrechos’ geven bijvoorbeeld prachtige uitzichten over de bergen en de dennenbossen. Onderweg kun je verschillende waterplassen tegenkomen en de rivier Mijares; heerlijke plekken om even af te koelen tussendoor. Als je ze hebt, dan zijn waterschoenen handig. Ook kun je in dit gebied aan track racing doen met routes van 15 tot 55 kilometer. Wil je gaan raften of kajakken, dan kun je bij Somos Aventura of Maxima Aventura terecht.

 

Bereikbaarheid Montanejos

Je kunt Montanejos het beste bereiken met de auto. Het is ongeveer een uurtje rijden vanaf Valencia.

Bron:wandel.nl
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :