Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


DE HERFST IN SPANJE

Ontdek en beleef Spanje eens in de herfst , Otoño in España

De herfst in Spanje- vanaf 22 september t/m 21 december. dit is de tijd om eerste maar eens tot rust te komen na warmte en van de zomervakantie. Nu is het tijd voor een vakantie naar Spanje om dit land opnieuw te gaan ontdekken het is de tijd van paddenstoelen en kastanjes, hier kun je nu gaan genieten van de vele oogstfeesten of het is de tijd om vast een paar mooie en originele kerstspullen te kopen voor de kerst. 

DE HERFST IN SPANJE

Trek er op uit wandel eens door de stilte van de prachtige gekleurde bossen en luister naar het knisteren van je voetstappen van de reeds van de afgevallen droge bladeren, Spanje heeft prachtige uitgestrekte bossen die in deze tijd van het jaar als een sprookje uitzien met een schakering van kleuren. Ga eens overnachten in een hotel in de bergen.

Hier vind je diversen ideeën om dit prachtige herfstseizoen te beleven.

Booking.com

Landelijk uitje… met de geur van geroosterde kastanjes en lepelschotels

In de herfst kun je gaan nadenken over het aansteken van een open haard, de onmiskenbare smaak van geroosterde kastanjes, zwarte truffels, warme lepelrecepten proberen... en wat is er beter dan dat te doen in een charmant Spaans stadje! Je wordt bijvoorbeeld verliefd op de witte steden Cádiz en Málaga, de steden met zwarte architectuur in Guadalajara, de middeleeuwse stadjes Trouwens, in veel delen van Spanje vieren ze festivals met de kastanje als hoofdrolspeler: castanyada in Catalonië, amagüestu in Asturië, magosta in Cantabrië, gaztainerre in Baskenland, chaquetía in Extremadura, magosto in Galicië... en de lijst kan veel breder zijn.

Paddestoel tijd

Paddenstoelen zoeken in de herfst is bijna een cultactiviteit in veel delen van Spanje. Maar aangezien je een vergunning nodig hebt om het te doen, kun je het beste de diensten van een bedrijf inhuren als je het wilt ervaren. En op welke gebieden ga je geen gebrek aan activiteiten of een goed gerecht op basis van deze lekkernij? Zo is Navaleno, een klein stadje in Soria waar je rust kunt ademen en een mycologisch centrum heeft dat volg- en kookcursussen organiseert, erg beroemd. 

DE HERFST IN SPANJE

De hele provincie Soria is zelfs beroemd om zijn mycologische tapas en u kunt bijvoorbeeld een romige boletus met foie-schaafsel proberen.Om de geheimen van schimmels te ontdekken, heb je ook de mycologische parken Ultzama en Erro-Roncesvalles in Navarra . Goede bestemmingen voor paddenstoelen liefhebbers zijn Berga (Barcelona) of de provincie Huesca, met mycologische sessies zoals die in Canfranc of Ayerbe.

 

De vintage is een feestje

We kunnen de Spaanse herfst niet bedenken zonder deze te koppelen aan de druivenoogst. Er zijn veel gebieden waar u kunt genieten van wijntoerisme. Bij deze gelegenheid gaan we een reis voorstellen naar La Rioja (waar een van de beroemdste wijnen van Spanje vandaan komt) waar meer dan 80 wijnhuizen zijn met toeristische bezoeken en wijn een hele cultuur is. Naast de faciliteiten van de wijnmakerij, kunt u in een ballon over wijngaarden vliegen, naar een wijnmuseum gaan, een proefcursus volgen of een wijntherapie behandeling ondergaan. Heel dichtbij, in de Rioja Alavesa, vindt u ook enkele van de meest spectaculaire wijnhuizen van Spanje, zoals Marqués de Riscal, ontworpen door de architect Frank Gehry.En als we je vertellen dat de oogst in Spanje een festival is, komt dat omdat er sinds het einde van de zomer veel feesten zijn, zoals het Riojan Harvest Festival (in Logroño, La Rioja), de Jerez de la Frontera Harvest (Andalusië) , de oogst van Montilla (Andalusië) of de oogst van Cangas del Narcea (vorstendom Asturië).

 

Geniet van de natuur met alle zintuigen

Bent u op zoek naar concrete plannen op natuurlijke plekken die in het najaar boeiend worden? In de Ambroz-vallei (Extremadura) vieren ze bijvoorbeeld de " Magische herfst " met activiteiten zoals wandelmarsen, ambachtsmarkten, fotorally's ... Een fantastische kans om deze vallei genaamd European Destination of Excellence (EDEN) te leren kennen door de Europese Commissie in 2019, als erkenning voor haar voorstellen voor duurzaam toerisme. 

In verschillende beukenbossen zoals Montejo (ongeveer 100 kilometer van de stad Madrid) bieden ze rondleidingen aan en in plaatsen zoals de Selva de Irati (Navarra) -het op een na grootste beukensparrenbos van Europa- kun je gratis een educatieve excursie .

 

In deze tijd vindt ook het brullen van het hert plaats, dat het vrouwtje het hof maakt door een verrassend geluid uit te stoten. Er zijn verschillende gebieden in Spanje waar 4x4 excursies worden georganiseerd om deze “show” live te zien, zoals het Cabañeros National Park (Castilla – La Mancha), het Monfragüe National Park (in Extremadura) of de Sierra de la Culebra (in Castilië en León).Bereid ook de verrekijker voor om de migratie van de vogels te observeren. Aanbevolen gebieden? Veel: de Gallocanta-lagunes (Aragon), de Ebro-delta (Catalonië), het nationale parDoñana (Andalusië)...

 

Een Halloween… Spaanse stijl

Wist je dat in Spanje op 1 november Allerheiligen wordt gevierd en dat het een traditie is om naar begraafplaatsen te gaan om bloemen te brengen aan familieleden die daar rusten? Hoewel het misschien een beetje vreemd lijkt, zijn er begraafplaatsen die dankzij hun sculpturen authentieke openluchtmusea zijn. Het hele jaar door en vooral eind oktober en begin november zijn er verschillende zoals La Almudena of San Isidro (in Madrid) die rondleidingen organiseren om de spannende verhalen te ontdekken van de beroemde mensen die daar begraven liggen. In feite maken tot twintig Spaanse begraafplaatsen deel uit van de Europese begraafplaatsenroute van de  Raad van Europa.

 

Een herfst van muziek en film

Het beroemde nummer "All that jazz" van Liza Minnelli zou in de herfst gemakkelijk aan Spanje kunnen worden opgedragen. En het is dat op deze data twee festivals plaatsvinden waarin je de emotie zult ervaren die alleen dit genre kan overbrengen: het Voll-Damm Barcelona Jazz Festival en het Madrid International Jazz Festival . Je kunt je niet alleen laten meeslepen door de melodie van grote artiesten, maar ook conferenties, masterclasses...Het zijn echter niet de enige evenementen die op deze data plaatsvinden, want in de herfst worden enkele van de beroemdste filmfestivals van Spanje gehouden: het San Sebastián International Film Festival , de Seminci – International Film Week van Valladolid , de Gijón International Film Festival , het Sevilla Film Festival of het Sitges International Fantastic Film Festival van Catalonië .

Eind november gaan in Spanje de kerstverlichting aan... Het bewijs dat er voor deze viering weinig meer over is. Dus als je op deze data of zelfs eerder komt, kun je van de gelegenheid gebruik maken om originele cadeaus voor de feestdagen te kopen. Wat als u een kledingstuk of accessoire van een Spaanse ontwerper meeneemt om het verschil te maken wanneer u in uw land aankomt? 

Je hebt vast wel gehoord van Custo Dalmau, Adolfo Domínguez, Delpozo, Purificación García, Ágatha Ruiz de la Prada, Manolo Blahnik… De lijst is zeer uitgebreid en hier vind je de meest representatieve winkels van Spaanse mode. 

Houd er rekening mee dat Black Friday in Spanje ook wordt gevierd op de laatste vrijdag van november, met mooie kortingen in allerlei winkels die je aanmoedigen om nog meer te kopen.Op dit moment beginnen ook verschillende ambachtelijke markten te worden opgezet waar u een souvenir of zelfs typische kerstsnoepjes mee naar huis kunt nemen, zoals de beroemde nougat uit Jijona of de zandkoekjes en mantecados uit Estepa.

 

Reisaanbod Herfstvakantie Spanje >

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:spain.info
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :