Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De Mercado de Salamanca is een gemeentelijke markt in de Andalusische stad Málaga . Het is gelegen in de buurt van El Molinillo , in de wijk Centro .

SALAMANCA-MARKT - MALAGA

Foto: Wikipedia

Het is een gebouw in neo-Arabische stijl met een enkel schip met identieke portalen aan beide zijden en bedekt met een metalen structuur. Vrijwel alle exotisch geïnspireerde decoratie is terug te vinden op de covers. Mercado de Salamanca werd gebouwd tussen 1922 en 1925 en is ontworpen door de architect Daniel Rubio Sánchez .

Booking.com

Ze bestaan uit een hoefijzervormige boog gevormd door bakstenen banden in verschillende lay-outs en modernistische tralies . Het interieur is bedekt met tegels. 

Als je over deze markt loopt heb je het je gevoel dat je op een Arabische markt rond loopt. Buiten is op de tegels goed te zien welke vers waren op deze markt te koop zijn. Vele mensen uit de wijk El Molino kopen hier vaak hun verse waren, zeker de ouderen die ondertussen hier hun laatste nieuwtjes kunnen uitwisselen. De Mercado de Salamanca is zeker een bezoekje waard.

 

De Mercado de Salamanca ligt een weinig buiten het historisch centrum , waardoor vele bezoekers van de stad niets weten van deze authentieke markt in Málaga. Al hoewel het maar 10 minuten lopen is vanaf het historisch centrum, als je  vanaf Plaza Uncibay door Calle Méndez Nuñez loopt, daarna steek je Calle Carreteria over waarna je tot het einde van Calle Ollerias loopt houd hier links aan na ongeveer 50 meter zie je aan rechterkant de overdekte markt, Mercado de Salamanca.

De Mercado de Salamanca is een mooie overdekte markt in de stad Málaga en is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.00 uur t/m 14.00 uur

 

Adres: Calle San Bartolomé 16,

Wijk El Molino, Málaga

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN MALAGA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :