Kathedraal van Malaga “La Manquita”


Catedral de Málaga - Kathedraal van Malaga “La Manquita”

De kathedraal van Malaga, bekend als "La Manquita", is een onvoltooide kathedraal, een symbool en de trots van Malaga.

De officiële naam van de kathedraal van Malaga is La Santa Iglesia Cathedral Basilica de la Encarnación, maar iedereen noemt het "La Manquita". De kathedraal van Malaga is het grootste architecturale juweel van de stad en het meest representatieve monument, elke reis naar Malaga  zou een bezoek aan deze prachtige tempel moeten omvatten.

CATEDRAL DE MÁLAGA - KATHEDRAAL VAN MALAGA “LA MANQUITA”

En waarom noemen ze hem La Manquita?

De kathedraal werd gebouwd op de belangrijkste moskee van de stad die 5 beuken had. Vlak na de herovering, toen de katholieke vorsten de stad binnenkwamen, was een van de eerste dingen die ze deden de moskee inwijden in een massale en plechtige mis.

Booking.com

Maar het duurde tot 1528 voordat de bouw van de nieuwe kathedraal begon, waarbij de belangrijkste hervormingen werden doorgevoerd. Vanwege de monumentaliteit van dit werk en het gebrek aan financiering, lagen de werken meer dan een eeuw stil totdat ze in de 18e eeuw weer werden hervat, waardoor de zuidelijke toren onvoltooid bleef, die nooit werd gebouwd .

De kathedraal van de stad Málaga staat ook bekend onder de naam "la manquita," in het Nederlands, de kleine een armige dame, vrouw, dit heeft te doen met de tweede toren , die nooit is afgebouwd.

 

Het heeft trouwens zo wie zo meer dan tweehonderd jaar geduurd tot de kathedraal zover was als deze nu daar staat, hier werd aan gebouwd van de tweede helft van de 16e eeuw tot tegen het einde van de 18e eeuw.

 

Dit verklaart ook de diversen bouwstijlen.  Gotische stijl, Renaissance (één van de tempeldeuren) en barok in de decoratie van de

 

Een van de gevels van de kathedraal kijkt uit over de Plaza del Obispo , het is een zeer aangename plek, vol met terrassen waar je kunt zitten om te eten of te drinken in een fantastische sfeer.

 

Een bezoek aan de kathedraal van Malaga

Binnen in de kathedraal kunnen we het Museo Catedrático bezoeken en een hele reeks kunstwerken bewonderen, waaronder de 16e-eeuwse graven in de kapel van San Francisco en het gotische altaarstuk in de kapel van Santa Bárbara. Een ander stuk dat we van onschatbare waarde is, is het fantastische koor met 42 sculpturale werken , waarvan de kraampjes in hout zijn uitgehouwen in een dubbele rij stoelen door Francisco de Mora.

 

De twee prachtige orgels , beide uit de 18e eeuw, hebben 4.000 pijpen en zijn in goede staat van bewaring. De kapel van de Menswording toont een neoklassiek altaarstuk uit 1786 , het werk van Juan Villanueva en gebeeldhouwd door Antonio Ramos, met sculpturen van Salazar en Palomino.

 

Rondleiding óp het dakterras van de Kathedraal

Het dak van de kathedraal is sinds mei 2015 opengesteld voor bezoekers. Onder begeleiding van een gids mogen ieder uur 50 personen het dak op. De route gaat via de trap van de noordelijke toren, uit de 18e eeuw, de tussenliggende terrassen van de kapellen en de trap van een van de cubillos uit de 16e eeuw. Met meer dan tweehonderd treden klimt de bezoeker naar een hoogte van bijna vijftig meter. Aangekomen op het dak kunt u van het prachtige uitzicht genieten.

Openingstijden Kathedraal

Entree: € 6,-

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag kun je tussen 9:00  en 10:00 uur gratis naar binnen. Dit is zonder audiogids.

 

Openingstijden: 

Werkdagen van 10:00 – 20:00 uur.

Zaterdag van: 10:00 – 18:30 uur.
Op zon- en feestdagen van 14:00 – 18:30 uur, afhankelijk van de mis bestaat de mogelijkheid om eerder binnen te kijken.

 

Adres: calle Molina Lario 9

Website: Kathedraal Málaga

 

Reserveren per mail

bovedas.catedral@diocesismalaga.es

 

Telefonisch reserveren

+34 952 221 835

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MALAGANOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN MALAGA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :