Vakantie in Sevilla betekend : historie, architectuur en heerlijk eten


VAKANTIE IN SEVILLA BETEKENt : HISTORIE, ARCHITECTUUR EN HEERLIJK ETEN

De stad Sevilla is gelijktijdig de hoofdstad van de regio Andalusië, en behoort in Zuid-Spanje misschien wel tot de belangrijkste stad wat betreft van kunst en cultuur. Als je een vakantie doorbrengt in Sevilla weet je niet waar je kijken moet. Slenter door de heerlijk kleine, enge smalle straatjes van het historische centrum, bezoek het Alcázar en wandel door de prachtige tuinen van het Real Alcázar de Sevilla of te wel het koninklijk paleis van Sevilla. En ga s’avond als de zon ondergaat naar het Metropol Parasol waar je van boven de mooiste zonsondergang van de stad Sevilla kunt genieten

VAKANTIE IN SEVILLA BETEKENT : HISTORIE, ARCHITECTUUR EN HEERLIJK ETEN

Bewonder het Koninklijk Paleis van Sevilla

Is het je eerste keer in de historische stad? Dan mag je het Alcázar van Sevilla niet missen. Het Koninklijk Paleis ligt naast de kathedraal van Sevilla en is opgetrokken in mudéjar-architectuur: een bouwstijl waarin christelijke en moslimtradities zijn verenigd. Oorspronkelijk was het bouwwerk echter een islamitisch paleis. 

Booking.com

Door de jaren heen zijn er diverse veranderingen doorgevoerd aan het paleis, waardoor de stijlen zijn aangepast naar onder andere de gotische bouwstijl. Maak ook zeker een wandeling door de uitgestrekte tuinen. In de zomermaanden worden hier gezellige avondconcerten gegeven en krijg je een aanstekelijke portie Spaanse levensvreugde mee.

Dwaal door het historische centrum van Sevilla

Het historische centrum van de stad ontdek je uitstekend te voet of op de fiets. Het Plaza de España staat bekend als een van de mooiste pleinen ter wereld. Rondom het halvemaanvormige plein bewonder je bouwwerken in typisch Andalusische bouwstijl met talrijke decoratieve details in aardetinten. Het plein is een ideale plek voor een pauze, om weg te dromen en van de zon te genieten. Ook de arena voor stierengevechten, de Maestranza, is een bezoek waard vanwege de extravangante 18e-eeuwse architectuur. Vervolg je weg naar de bruisende wijk Santa Cruz. Deze voormalig joodse wijk grenst aan het centrum en telt vele bars en kleine winkels en boetieks. Dit is de oudste wijk van Sevilla en dé plek om de tango te dansen.

 

Eet de lekkerste tapas

Tijdens je vakantie naar Sevilla wil je natuurlijk kennismaken met de smaakvolle Andalusische keuken. Om de culinaire parels van Sevilla te leren kennen, ga je op foodtour: een bijzondere manier om de stad te ontdekken en de vele geuren en smaken van de regio te ruiken en te proeven. Een foodtour is ook uitstekend te combineren met een wijnproeverij.

Voor een lekker tapas diner kun je op allerlei plekken in de stad terecht, maar een absolute aanrader is de overdekte markt Lonja de Feria. Bij de traditionele kramen en tapasbars proef je het échte Spanje. Ook een traditionele paella of verse zeevruchten vind je hier. Dineren doe tijdens je vakantie in Sevilla overigens pas heel laat: ’s zomers is 10 uur 's avonds het moment om aan tafel te gaan. Ga dus niet te vroeg lunchen, want dan krijg je waarschijnlijk al eerder trek.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SEVILLANOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: ANWB
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SEVILLA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :