Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


HET STUWMEER VAN SORIANO

Dit stuwmeer is een populaire toeristische bestemming geworden.

Het stuwmeer van La Cuerda del Pozo is een stuwmeer in Spanje , gebouwd op de loop van de rivier de Duero, gelegen in de gemeente Vinuesa , in de provincie Soria in de regio van Castilla y León. 

Een figuur valt op in het water van het stuwmeer Cuerda del Pozo in Soria . Een silhouet dat er niet zou moeten zijn, maar dat tevoorschijn komt uit het schone en kalme water. Dit is het oude centrum van La Muedra , al meer dan 80 jaar onder water door dit moeras. Nu, ondanks zijn geschiedenis, is het gebied een toeristische trekpleister geworden die grote aantallen bezoekers trekt.

VAKANTIE IN SEVILLA BETEKENT : HISTORIE, ARCHITECTUUR EN HEERLIJK ETEN

Torre y campanario de la Iglesia de San Antonio Abad.Franciscojhh / Wikimedia Commons

De geschiedenis van La Mudra

De eerste is om te begrijpen waarom deze bevolking van Soria is verdronken onder het water van een stuwmeer. Het verhaal begint in 1923 , toen de bouw van dit stuwmeer aan de bovenloop van de rivier de Duero werd goedgekeurd; het was echter pas in 1941 toen de dam eindelijk werd ingehuldigd na jaren van constructie en werk.

Booking.com

Het resultaat was dat het stadje La Muedra volledig in de diepte verdween. Natuurlijk moesten de weinige buren die er nog woonden de plek verlaten , elders een nieuw leven beginnen en hun huizen en herinneringen voor altijd onder water laten blijven. 

En hoewel de meeste gebouwen zijn verdwenen, hebben de toren en klokkentoren van de parochiekerk van San Antonio Abad het verstrijken van de tijd overleefd en zijn ze als bij toverslag uit het moeras tevoorschijn gekomen.

HET STUWMEER VAN SORIANO

Het perfecte plan voor het hele gezin

In de loop van de tijd is het stuwmeer een focus geworden voor diegenen die een rustige dag willen doorbrengen en willen genieten van buitenactiviteiten. Bezoekers trekken vooral naar het gebied dat bekend staat als Playa Pita , perfect voor warme zomerdagen.

Op dit binnenstrand kun je allerlei watersporten beoefenen , zoals windsurfen, kanoën, zeilen of vissen, en je kunt zelfs waterfietsen huren. Kortom, het is het perfecte plan om met het gezin te gaan en een geweldige tijd te hebben, met als bijkomend voordeel dat je langs de overblijfselen van de kerk kunt varen, die min of meer te zien zijn, afhankelijk van het waterpeil.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SEVILLANOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: 20minutos.esTekst: Beatriz Pérez
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SEVILLA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :