Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Tips voor wintervakanties in Spanje


TIPS VOOR WINTERVAKANTIES IN SPANJE

Vakantiebestemmingen in de winter - Wil je in de winter naar Spanje reizen? Hier vindt u reistips voor aantrekkelijke vakantieregio's en winteractiviteiten in de maanden december, januari en februari.

TIPS VOOR WINTERVAKANTIES IN SPANJE

1. Vakantie op de Canarische Eilanden in de winter

Wie tijdens zijn wintervakantie van zon en aangename temperaturen houdt, vindt tussen december en maart de beste voorwaarden voor een vakantie op de Spaanse Atlantische eilanden voor de kust van Afrika.

 

Hoewel de Canarische Eilanden op de markt worden gebracht als de eilanden van de eeuwige lente, zijn er niet alleen seizoensverschillen. Op de eilanden El Hierro, La Palma of La Gomera, die verder in de Atlantische Oceaan liggen, zijn de buiten- en watertemperaturen lager dan op eilanden dichter bij de Afrikaanse kust.

Booking.com

Wie zijn wintervakantie voornamelijk op het strand wil doorbrengen, kiest voor de Canarische Eilanden Lanzarote en Fuerteventura, die het dichtst bij Afrika liggen. Ook de vakantiecentra in het zuiden van de eilanden Gran Canaria of Tenerife, zoals Maspalomas of Los Cristianos, bieden veel zon en goede zwemtemperaturen.

 

Hoge bergen in het midden van het eiland kenmerken de eilanden Gran Canaria en Tenerife, die zo vaak een weerscheiding vormen tussen de wolken in het groene noorden en de zon in het droge zuiden. De beide grote steden van de Canarische Eilanden, namelijk Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria, liggen aan de noordoostkust.

 

Met het grote stadsstrand Las Canteras is Las Palmas de Gran Canaria een goede vakantiebestemming voor iedereen die zwemmen en cultuur ter plaatse wil combineren met wandelen in het centrum van het eiland. Betrouwbare busdiensten zorgen voor gemakkelijke mobiliteit naar attracties buiten de stad zonder dat u een auto hoeft te huren.

2. Spaanse steden - Culturele tours in de winter

Stedentrips naar Spanje in de winter hebben een aantal voordelen ten opzichte van de andere seizoenen: het aantal meereizende personen is beduidend lager. Wachttijden voor de musea zijn bijna volledig geëlimineerd. En last but not least, de lagere temperaturen stimuleren de ondernemingsgeest in plaats van deze te laten inslapen. Wie tijdens de kerstperiode Spaanse steden bezoekt, zal ontdekken dat de traditie van kerstmarkten ook hier wijdverspreid is en zelfs doorgaat tot in het nieuwe jaar. Want de kinderen krijgen traditioneel alleen cadeautjes op Reyes Magos (Drie Koningen) in de nacht van 5 op 6 januari.

 

De Spaanse hoofdstad Madrid is de stad met de hoogste dichtheid aan monumentale musea zoals het Prado. Gemiddelde temperaturen van zeven graden in december en vier uur zonneschijn per dag lijken de lokale bevolking op een bitter koude winter. De gemiddelde Midden-Europeanen zullen dit niet zo dramatisch zien.

 

Steden aan de zuidelijke Middellandse Zeekust, zoals Valencia, Alicante of Cádiz aan de Atlantische Oceaan, bieden ook milde temperaturen. Daarentegen is de Baskische culturele metropool Bilbao in Noord-Spanje veel koeler en regenachtiger.

 

3. Overwinteren in Spanje

Naast de Canarische Eilanden zijn er goede vakantieregio's voor een langdurige vakantie in de winter. Dit zijn de steden en badplaatsen aan de Costa de la Luz aan de Atlantische Oceaan of aan de Zuid-Spaanse Middellandse Zeekusten zoals de Costa del Sol, Costa de Almería, Costa Cálida of Costa Blanca. Hiervoor zijn er op maat gemaakte aanbiedingen van touroperators. Deze moeten echter voor de boeking zo nauwkeurig mogelijk op hun geschiktheid worden gecontroleerd, zodat er geen teleurstelling is. Bij twijfel helpen advies en boeken bij een reisbureau naar keuze.

 

Bij voldoende lokale kennis is in de wintermaanden in de vakantieresorts van het vasteland van Spanje een relatief goedkoop aanbod aan vakantiehuizen of appartementen te vinden. De huurprijzen zijn beduidend goedkoper dan vergelijkbare aanbiedingen op de Canarische Eilanden.

 

Een alternatief hiervoor is reizen met een caravan of stacaravan. Veel van de campings die in de winter open zijn, zijn goed bezet tot “bezet/ocupado”. Het loont dus de moeite om u op tijd te informeren over de voorkeursplaatsen en deze te reserveren. Bij een langer verblijf worden meestal aanzienlijke kortingen verleend.

4. Wintersurfen en skiën

Surfen tijdens de kerstvakantie, dat is bijvoorbeeld mogelijk en populair op het zuidelijkste puntje van het Iberisch schiereiland op de stranden van de stad Tarifa met veilige wind ook in de winter.

 

Spanje heeft skigebieden in de Pyreneeën en in de Andalusische Sierra Nevada, met over het algemeen middelzware tot lichte pistes. Deze skigebieden kunnen echter nauwelijks op tegen de wintersportplaatsen in de Alpen, die veel sneller te bereiken zijn. Skiën in Spanje is daarom meestal niet de primaire vakantieactiviteit.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MÁLAGA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE  HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ANDALUSIË

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :