Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Mercado Central de Atarazanas

Markt in de stad Malaga - Mercado Central de Atarazanas

Markt in de stad Malaga - Heerlijk eten in de mooiste en bekendste overdekte markthal El Mercado Atarazanas in Málaga - Ga eens tijdens je stedentrip heerlijk eten in de mooiste markthall die Málaga rijk is. 

El Mercado Atarazanas in Málaga. - Beleef-Spanje.nl

Dan op een Spaanse Mercado (markt) is alles zo heerlijk vers en van een zo goede kwaliteit wat wil je nog meer, hier vind je tussen al die verse producten kleine barretjes en  hier kun je al staand genieten van heerlijke lokale lekkernijen maar ook tapas, paella, sangria…loopt het water je al in de mond? Lekker eten is in El Mercado Atarazanas in Málaga echt geen kunst.

Booking.com

In de beroemde overdekte markt Mercado Atarazanas voel ik me als een buitenlander, een toerist; een vreemde op een bijzondere plek, terwijl ik hier al 4 weken ‘woon’. Stiekem maak ik een paar foto’s, om de echtheid van deze plek en de dagelijkse gang niet te verstoren. Het verbaast me opnieuw hoe schel de stemmen klinken van de verkopers die ritmisch hun koopwaar aanbieden. Ook de kleuren van deze markt en de marktkraampjes zijn overweldigend. Het zonlicht wordt namelijk gefilterd door de prachtige glas-in-lood gevel van de hal, waardoor de sfeer binnen een beetje mystiek wordt. 

 

De markt is opgedeeld in drie delen waar de verse koopwaren worden aangeboden: vis, vlees, groente en fruit. Het is een drukte van jewelste, er lopen veel toeristen, maar ook veel locals rond om de heerlijkste producten te kopen. Het leuke van deze markt is, is dat je hier niet alleen komt om ingrediënten te kopen, je komt hier ook om even snel een drankje te drinken en wat tapas te eten. Aan de randen van de markthal zijn overal kleine barretjes te vinden die de heerlijkste hapjes verkopen.

Hoe kan ik haar overheerlijke ham weerstaan?

Ook al had ik me voorgenomen niets te kopen, ik kan het niet weerstaan. Ik maak een praatje met Carmen, een vriendelijke, door de wol geverfde Andalusische marktdame die me een vriendelijke glimlach geeft. Ik voel me al iets minder een buitenstaander, omdat Carmen zo vriendelijk, geïnteresseerd en open is. Hoe kan ik haar overheerlijke ham nou weerstaan? Onmogelijk. Ze wil wel eventjes voor me poseren. Trots snijdt ze haar ham af, kleine en dunne plakjes, dat is het beste, vertelt ze me.

De hemel voor foodies

Ik verlaat de markthal pas een uur later. Want ja, ik moest natuurlijk ook even de manchego-kaas proeven, een paar olijven en pure olijfolie kopen, de heerlijkste natuurhoning meenemen en een pondje nisperos kopen. Ach ja, een foodie is in deze markthal echt even in de hemel beland.

 

Het is inmiddels rond het middaguur en de stilte van de ochtend is voorbij. Door de straatjes van Málaga flaneren de toeristen en spelen de straatmuzikanten hun gebruikelijk liedjes. Ik loop glimlachend verder, het voelt vrolijk en vriendelijk terwijl ik met mijn heerlijke spulletjes naar huis loop.

 

 Door Ingrid Smit

 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN MALAGA

Misschien ook interessant :