De Spaanse Tinto de Verano


De Rode wijn van de zomer of zomerwijn -Tinto de Verano 

De Spaanse Tinto de Verano een Spaanse zomerwijn is een lekker koele rode wijn van de zomer een typisch Spaans zomerdrankje. Deze alcoholische drank moet je niet verwarren met de Sangría. In Spanje zegt men 'Si el mar fuera vino, todo el mundo sería marino. "Als de zee van wijn was , dan zou iedereen zeeman zijn". Tinto de Verano is veel simpeler om te maken dan de Sangria want het enige wat je nodig hebt is een glas rode wijn en een glas gaseosa, dit is in Nederland niet te verkrijgen kun je ook Sprite of 7-up gebruiken.

Deze alcoholische drank moet je niet verwarren met de Sangría. Tinto de Verano wordt ook wel de “Rode Zomer Wijn” genoemd en wordt veel gedronken in Spanje. Tinto de Verano is veel simpeler om te maken dan de Sangria want het enige wat je nodig hebt is ee

Soms wordt er rum bij de Tinto de Verano gedaan en/of ijsblokjes om het extra koud te maken. Op veel plaatsen kun je je eigen Tinto de Verano maken en wordt de fles rode wijn samen met een fles gaseosa geserveerd waarna je zelf kunt gaan mixen.

Verano Tinto drinkt makkelijk weg, lekker koel hier kun je echt wel een paar glazen van drinken om daarna op de fiets met een ernstig gezicht thuis te komen. Maar het is  echt "fokking lekker"

Booking.com

Geschiedenis van Tinto de Verano

Federico Vargas creëerde In het begin van de 20e eeuw een verfrissende mix van rodewijn en een frisdrankje, die bood hij zijn beschermheren bij Venta Vargas aan, bij El Brilliante in Cordoba, Spanje. De drank die in eerste "un Vargas" heette maar al vlug bekend werd onder de naam: "Tinto de Verano" of Rode wijn van de zomer.

 

Een andere versie is van het ontstaan van Tinto de Verano :

Het drankje zou ontstaan zijn op het platteland waar de boeren naast hun eten in de zomer ook een fles wijn naar de akkers meenamen. Hun vrouwen die steeds vaker zagen dat de siësta steeds langer werd (de alcohol in de wijn zorgde daarvoor), wilde daar een stokje voor steken en deden limonade in de wijn. En zo zou Tinto de Verano zijn ontstaan: “wijn van de zomer”.

 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant:


«   »