Handig voor reizigers in nood, WhatsAppen met het ministerie van Buitenlandse Zaken


HANDIG VOOR REIZIGERS IN NOOD, WHATSAPPEN MET HET MINISTERIE VAN BUITENLANDSE ZAKEN

Handig voor vakantiegangers die in de problemen komen in het buitenland, WhatsAppen met het ministerie van Buitenlandse Zaken

Je kunt nu ook naar Buitenlandse Zaken (BZ) een WhatsApp-bericht sturen. Voorheen bestond alleen de mogelijkheid om contact op te nemen met het BZ via telefoon, e-mail of Twitter. Het Contact Center van Buitenlandse Zaken, 24/7 BZ kan bijvoorbeeld geraadpleegd worden voor vragen over paspoorten, reisadviezen of legalisaties. Maar ook in gevallen van nood, zoals na een beroving of een arrestatie.

WHATSAPPEN Beleef Spanje

Het ministerie Buitenlandse Zaken staat permanent klaar voor reizigers en natuurlijk ook voor vakantiegangers die in de problemen komen. Met het uitbreiden van de contactmogelijkheid via WhatsApp sluiten ze nog beter aan bij de wensen van de reiziger.

U kunt het ministerie van Buitenlandse Zaken 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen met +31247247247 of  via WhatsApp, Twitter en de 24/7 BZ Reisapp.

Booking.com

WhatsApp

Stel uw vraag via WhatsApp. Stuur direct een WhatsApp-bericht. Of voeg ons mobiele nummer +316 8238 7796 toe aan de contactlijst van uw smartphone en stuur ons dan uw bericht. We proberen uw vraag binnen 30 minuten te beantwoorden.  

 

Let op:

  • U kunt het nummer alleen gebruiken voor WhatsApp. En niet voor iets anders. U kunt dus niet naar dit nummer bellen of sms’en.

 

  • Alleen als u persoonlijk een bericht stuurt, krijgt u een reactie van ons. Stuurt u of iemand anders een bericht vanuit een WhatsApp-groep? Dan krijgt u geen reactie.

 

  • Deel geen privacygevoelige gegevens met ons via WhatsApp. Zoals een burgerservicenummer of een kopie van een paspoort.    

Telefonisch

Het telefoonnummer van het 24/7 BZ contactcenter is +31 247 247 247.

Tarieven

Vanuit Nederland en alle andere EU-landen belt u dit nummer tegen uw normale tarief. Vanuit alle overige landen belt u dit nummer tegen internationaal tarief. Let op: uw belkosten kunnen dan heel snel oplopen. Wat kunt u doen?

 

  • Informeer bij uw provider naar de mogelijkheden voor een (tijdelijk) goedkoper pakket om vanuit het buitenland naar Nederland te bellen.

 

Let op telefoonfraude

Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) komen signalen binnen over oplichters die zich voordoen als medewerkers van BZ of andere overheidsinstellingen. Deze oplichters proberen u geld te laten overmaken. Zij bellen met een zichtbaar 070-nummer. BZ belt niet met een zichtbaar telefoonnummer en vraagt u nooit telefonisch om geld over te maken of om persoonlijke financiële gegevens zoals bankrekening- en/of creditcardnummers.

 

Wat kunt u doen bij fraude?

U kunt aangifte van fraude doen bij de politie en deze aangifte doorsturen naar VCI@minbuza.nl of telefonisch melden: 070-348 7147.

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant: