Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

DigiD aanvragen voor Nederlanders in Spanje


DigiD aanvragen

Hoe vraag ik als Nederlander een DigiD aan in Spanje?

DigiD aanvragen in Spanje - Als u in Spanje woont en de Nederlandse nationaliteit bezit, kun je ook een DigiD aanvragen.  Hier vindt u een kleine toelichting hoe u dat moet regelen. U wilt een DigiD aanvragen omdat u in het buitenland woont en niet staat ingeschreven op een woonadres in Nederland. Tot voor kort was het alleen mogelijk voor AOWers in het buitenland om via de Sociale Verzekeringsbank een code aan te vragen. 

DigiD Beleef Spanje

DigiD buiten Nederland

Met uw persoonlijke DigiD regelt u online uw zaken met de Nederlandse overheid, zorginstellingen, onderwijsinstellingen en pensioenfondsen. Ook vanuit het buitenland. Daarnaast kunt u met DigiD inloggen bij sommige overheidsorganisaties in andere Europese landen.

 

U wilt een DigiD aanvragen omdat u in het buitenland woont en niet staat ingeschreven op een woonadres in Nederland. Tot voor kort was het alleen mogelijk voor AOWers in het buitenland om via de Sociale Verzekeringsbank een code aan te vragen. 

Daar bestaat de mogelijkheid ter plaatse bij een speciale DigiD balie een DigiD code  aan te vragen én te activeren.  Madrid, Den Haag,  Schiphol en het Nederlands Consulaat in Antwerpen zijn misschien de best mogelijk oplossing voor als je in Spanje woont.

 

U vraagt DigiD vanuit het buitenland aan via Digid.nl. Daarna haalt u een activeringscode op door langs te gaan bij een DigiD-balie in Nederland of in het buitenland. Of door te videobellen met Nederland Wereldwijd. Met de activeringscode activeert u uw DigiD.

 

Ontvangt u AOW of krijgt u dit binnenkort? Dan kunt u DigiD aanvragen via de SVB. U hoeft dan niet langs een balie of te videobellen met Nederland Wereldwijd.

Voor de aanvraag

Voorwaarden om DigiD aan te vragen via DigiD.nl als u in het buitenland woont:

 

Na de aanvraag

Als u DigiD heeft aangevraagd via Digid.nl, ontvangt u een baliecode per e-mail en sms. Deze baliecode is 30 dagen geldig.

Met de baliecode kunt u een DigiD-activeringscode ophalen bij een DigiD-balie in Nederland of in het buitenland. Of u kunt de activeringscode ontvangen via videobellen.

 

DigiD-activeringscode ontvangen in het buitenland

DigiD activeren

Activeer uw DigiD binnen 21 dagen na het ophalen van de activeringscode. U kunt uw DigiD activeren via DigiD.nl.

 

Heeft u een ander Europees inlogmiddel?

Heeft u geen DigiD, maar wel een ander Europees erkend inlogmiddel? Ook hiermee kunt u online uw zaken regelen bij veel Nederlandse organisaties, zoals SVB, Belastingdienst, DUO, CJIB, UWV en RDW. U heeft dan geen DigiD nodig.

Contact

Komt u er niet uit? 
Neem contact op

Misschien kun je het koppelen met een oponthoud in Nederland of België of bij het verlengen van paspoort of identiteitskaart

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: DigiD.nl
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :