10 tallen redenen voor een vakantie naar Spanje

Er zijn 10 tallen redenen voor een vakantie naar Spanje, dan alle Spaanse regio’s hebben eigenlijk wel iets speciaals te bieden, gastronomie, stranden, bergen, zon, sneeuw, monumenten … maar ook van  hele luxe hotels tot een eenvoudige camping, van prachtige steden of kleine pittoreske dorpjes… Spanje biedt de bezoeker of vakantieganger eigenlijk alles.

Maar juist die diversiteit heeft ervoor gezorgd dat in loop van tientallen jaren er miljoenen mensen elk jaar weer naar Spanje komen voor een heerlijke vakantie of er gewoon blijven en nooit meer teruggaan. Daarnaast kiezen de meeste Spanjaarden ook voor het eigen land als ze met vakantie gaan, vaak wegen de gastronomie maar meestal om dat ze gewoon Spaans kunnen blijven praten.

Eigenlijk heeft Spanje alles, Gastronomie, stranden, bergen, zon, sneeuw, monumenten … maar ook van  hele luxe hotels tot een eenvoudige camping, van prachtige steden of kleine pittoreske dorpjes… Spanje biedt de bezoeker of vakantieganger eigenlijk alles

Hier nu alle Spaanse regio’s eens nader bekeken van noord naar zuid van west naar oost of waar ook in Spanje:

Andalusië

“Andalucía es alegría, pasión y tradición”, dat is de slogan van de zuid Spaanse regio Andalusië. Deze regio staat bol van natuur, cultuur en prachtige monumenten en steden en biedt daarnaast traditie, passie en strandvakanties. Andalusië is niet alleen bij de Spanjaarden zelf de meest geliefde regio om naar te reizen maar ook voor de buitenlanders een zeer geliefde bestemming voor zowel natuur- alsook strandvakanties.

Aragon

Aragon, een van de grotere regio’s in Spanje, biedt haar bezoekers kunst, sport en relax met als slogan “Aragon, reino de los sueños”. De regio Aragon is natuur en cultuur en uiteraard de Pyreneeën met niet alleen veel ruimte om te wandelen en fietsen maar ook om te skiën en te genieten van de rust, relax en gastronomie.

Booking.com

Asturië

Deze regio in het zogenaamde groene Spanje omschrijft zichzelf als “Paraíso  natural”. Het Principado de Asturias is cultuur maar vooral veel natuur, bossen en groen. Daarnaast liggen Spanje’s mooiste stranden in deze regio aan de Atlantische Oceaan maar zijn deze veel minder bekend dan de stranden aan de Middellandse Zee. Het weer is dan ook niet te vergelijken.

Baskenland

Het Spaans Baskenland staat bekend om de gastronomie met de vele tapas of pinchos bars en de veelvoud aan cultuur. Daarnaast is deze regio compleet anders dan de rest van Spanje vanwege de cultuur, gewoontes en taal maar ook de bouwstijl en gedrag van mensen. Het weer is er niet altijd even mooi en aangenaam maar de vele mooie steden en dorpen en overweldigende natuur maken veel goed.

Balearen eilanden

Wie kent ze niet, Mallorca, Ibiza en de minder bekende eilanden Menorca en Formentera die samen de Balearen vormen. Zelf omschrijft deze regio zich als “Cultura y gastronomía, descubre Baleares”. De Balearen eilanden hebben niet alleen maar stranden en zon maar ook veel cultuur en gastronomie, iets waar zij tijdens de vakantievakbeurs in Madrid de aandacht op richten.

Canarische Eilanden

“El placer de cada día. Latitud de vida”  het genot van elke dag, dat zijn de Canarische Eilanden. Het hele jaar mooi en warm weer heeft ervoor gezorgd dat deze eilandengroep voor de Afrikaanse kust niet alleen populair is gedurende de zomermaanden maar met name tijdens de wintermaanden druk bezocht worden. Het is zo’n beetje de enige plaats in Europa waar het in de winter warm is en waar men kan zonnen op het strand. Maar de eilanden hebben ook veel cultuur, natuur en gastronomie.

Cantabrië

De groene regio Cantabrië staat bekend om de geschiedenis met onder andere de Altamira grotten maar ook zeker om de natuur met bosrijke gebieden en als toegangspoort tot het Picos de Europa gebergte. Daarnaast zijn er prachtige stranden te vinden waar het goed vertoeven is, als het weer het toelaat aan de Atlantische Oceaan.

Catalonië

Catalonië noemt zichzelf de plaats waar iedereen zich thuis voelt. Dat kan ook wel zo zijn want deze regio is immers de meest bezochte van heel Spanje maar de politieke spanningen rondom de afscheiding van de rest van Spanje hebben ervoor gezorgd dat er minder Spanjaarden naar deze regio zijn getrokken. Toch is het aantal buitenlanders welke de stad Barcelona of de Costa Brava en Costa Dorada bezoeken weer gestegen het afgelopen jaar. Catalonië heeft zo’n beetje alles te bieden: cultuur, natuur, gastronomie, bergen om te skiën of te wandelen en stranden om te relaxen.

Castilla y Leon en Castilla-La Mancha

Deze regio’s in midden Spanje staan bekend om de vele mooie monumenten, prachtige steden en het meest pure Spaans wat hier gesproken wordt. Daarnaast is de gastronomie van deze regio’s uitstekend en is deze in Spanje en ver daarbuiten erg bekend.

Comunidad Valenciana

Valencia zegt tegen iederen “Bienvenido, welcome, bienvenue, benvingut en willkommen” met andere woorden, Valencia is van iedereen en voor iedereen. De Comunidad Valenciana of simpelweg Valencia is de regio met onder andere de Costa Blanca, een van Spanje’s grootste toeristengebieden met daarnaast ook de meeste buitenlandse inwoners maar Valencia als regio is veel meer dan alleen strand en zon. Zo is er kunst, cultuur, natuur en traditie te vinden en is de gastronomie ook niet verkeerd.

Extremadura

Veel mensen kennen de regio Extremadura niet maar dit is wellicht een van Spanje’s meest pure regio’s. Extremadura staat erom bekend dat deze groen is en dat er naast veel ongerepte natuur ook veel cultuur te vinden is met diverse UNESCO monumenten en steden zoals Cacares, Trujillo en Merida. Zeker een bezoekje waard.

Galicië

Deze regio aan de Atlantische Oceaan vormt samen met Asturië, Cantabrië en het Baskenland het zogenaamde Groene Spanje waar de natuur en cultuur als belangrijkste toeristische trekpleisters gelden. Zo zijn er prachtige stranden te vinden, mooie natuurgebieden en is de gastronomie ook niet verkeerd. Uiteraard staat Galicië daarnaast bekend om de Camino de Santiago met de bedevaartsplaats Santiago de Compostela als grootste toeristische en religieuze trekpleister.

La Rioja

Naast de natuur is de kleinste regio van Spanje La Rioja met name bekend vanwege de wijnen. Wie kent ze niet. Maar La Rioja is meer dan alleen de wijn en druivenvelden, zo is er veel cultuur en natuur te vinden en is de gastronomie, samen met de wijnen, niet verkeerd. La Rioja is het ontdekken waard.

Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje en op Barcelona na de grootste trekpleister als stad. Er is teveel te doen en te zien in Madrid dus een bezoekje is deze stad meer dan waard. In de zomer kan het er echter erg warm zijn terwijl het in de winter weer erg koud is. Gelukkig zijn er veel bekende musea en monumenten waar men een bezoekje aan kan brengen en waar het warm/koud is.

Murcia

Murcia is ongerepte natuur, prachtige cultuur en ongekende rust. Murcia is, ondanks het feit dat deze regio aan de middellandse zee ligt en uitstekende stranden heeft, als toeristische bestemming bij buitenlanders niet zo bekend. Toch is er genoeg te doen en zien in Murcia en dat is dan ook een van de redenen waarom er ook veel buitenlanders zijn gaan wonen. Ook het weer is het gehele jaar door aangenaam.

Navarra

De regio Navarra staat het meeste bekend vanwege de stad Pamplona met het stierenrennen maar Navarra is veel meer dan alleen dat feest. Zo zijn er ontzettend veel monumenten te vinden met prachtige natuur en is Navarra in Spanje het beginpunt van de Franse Camino de Santiago.

Zo zie je maar weer, er is genoeg te zien en te doen in Spanje, niet alleen voor de vakantieganger maar ook voor diegene die besluit of al heeft besloten in Spanje te wonen.

Dit Is misschien ook interessant:

>