Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Draag rode lingerie met oud en nieuw

Als je op oudejaarsavond rood ondergoed draagt, brengt het hele nieuwe jaar veel geluk.

Leuke rode sexy bh’s en slipjes vol met kant en roesjes, bijna niets verhullende nachthemdjes, jarretels, boxershorts met een schelmse kerstman. Pikante strings in een leuke cadeau-verpakking. Wie oud en nieuw rode lingerie draagt, heeft het hele jaar geluk, zo geloven de Spanjaarden. De kleur rood heeft een symbolische waarde, rood dragen bij de start van het nieuwe jaar is een absolute must, want dat gaat je geluk brengen. In Spanje is een rode bh of een rood slipje dragen op oudejaarsavond daarom een ingeburgerde gewoonte. De Spaanse vrouwen zijn er van overtuigd dat hen een bloeiend liefdesleven te wachten staat als ze rode lingerie dragen bij de overgang van oud naar nieuw.

DRAAG RODE LINGERIE MET OUD EN NIEUW DAT BRENGT GELUK! - Beleef Spanje

De oorsprong van het gebruik van rood zou ontstaan zijn in China. Op de laatste avond van het jaar verscheen er altijd een wild dier met de naam ‘Nian’. Deze at een aantal dorpsbewoners op. De bewoners waren bang totdat een oude man het dier temde en op de rug van het dier het dorp verliet met de woorden ‘Vanaf nu moet iedereen in het oude jaar de ramen van alle huizen rood versieren”. Sindsdien werd het dier nooit meer gezien.

Booking.com

Rood verdrijft boze geesten en brengt geluk in het nieuwe jaar.

Nog steeds worden de ramen in bepaalde delen van China rood versierd. Een ander verhaal verteld dat in de Middeleeuwen de rode kleur in verband gebracht werd met de duivel en hekserij zodat het verboden was om deze kleur te gebruiken. Tijdens de winter, met de witheid van de sneeuw hadden de mensen zin in wat meer kleur. Maar, omdat het verboden was om de rode kledij te tonen, koos men ervoor om het te gebruiken in ondergoed.

Op 31 december, moet u een bad nemen voor middernacht om je lichaam te “zuiveren” van de slechte energieën van het oude jaar. Daarna moet je de rode lingerie  dragen tot 24 uur de volgende nacht. Dus mannen, nog snel naar de lingeriewinkel…

Dus dames, hopen jullie op wat extra geluk het komende jaar? Vergeet dan niet een setje rode lingerie aan te trekken!
Wij zouden graag  eind volgend jaar horen of het heeft gewerkt!

Zo zijn er naast rood ook andere kleuren met ieder een eigen betekenis.

 Wij hebben ze je netjes voor je op een rijtje gezet zodat je wel met het juiste lingerie setje het nieuwe jaar in gaat!

  • Gele lingerie: Dan brengt het nieuwe jaar je welvaart en succes.
  • Witte lingerie: Dan brengt het nieuwe jaar je rust, balans en veel geluk.
  • Groene lingerie: Dan brengt het nieuwe jaar  je goede welzijn en nieuw leven.
  • Blauwe lingerie: Dan brengt het nieuwe jaar  je een goede gezondheid.
  • Roze lingerie: Dan brengt het nieuwe jaar  je veel  geluk in de liefde.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :