samen rijden naar dezelfde bestemming


Carpoolen maakt reizen eenvoudiger en goedkoper.

Wil je van stad A naar stad B reizen in een auto dan bestaat de mogelijkheid in Spanje maar ook in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland gebruik te maken van BlaBlaCar carpool of carsharing dienst. Via de  website blablacar.nl kun je zomaar goedkoop van bijvoorbeeld Amsterdam naar Valencia reizen.


Blablacar - Beleef Spanje

BlaBlaCar

De website laat je de goedkoopste prijzen zien voor ritten tussen verschillende bestemmingen in Spanje maar ook in Nederland maar ook in Europa. Als je geen zin hebt om helemaal alleen te rijden van Amsterdam naar Málaga dan kan je jezelf bij Bla Bla Car inschrijven, geef een prijs op en je hebt zomaar een gezellige reisgenoot.


Booking.com

Ga je ook samen rijden naar een dezelfde bestemming?

BlaBlaCar, is een online marktplaats voor carpooling of carsharing waarbij automobilisten en passagiers met elkaar in contact komen om een auto te delen op een bepaalde route. Als je vaak op de weg rijdt en dat alleen doet terwijl je het leuk vindt om medereizigers te hebben dan is het mogelijk om jezelf in te schrijven bij BlaBlaCar en jouw auto en traject te delen met anderen. In dit geval hebben we het niet alleen over ritten binnen een land zoals Spanje, Nederland of België maar ook internationale ritten van een bestemming in land A naar een bestemming in land B.Delen

In principe is de carsharing dienst opgezet om een autoreis te delen met anderen die dan meedelen in de kosten waardoor een autoreis goedkoper kan zijn voor alle partijen. Het blijkt een succes want wereldwijd heeft BlaBlaCar meer dan 65 miljoen leden en is de dienst aanwezig in 22 verschillende landen waaronder Spanje, Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

 

Als je een auto hebt en op een bepaalde reis passagiers mee wilt nemen dan kun je via de BlaBlaCar smartphone app een profiel aanmaken waarna het mogelijk is om een bepaalde rit aan te bieden. Daarna kunnen andere gebruikers als passagier meerijden en meteen zien wat zo’n rit hen dan zal gaan kosten. Het is voor velen een makkelijke, goedkope en gezellige manier van reizen.

 

Overigens kunnen passagiers aan een ratingsysteem zien in hoeverre een chauffeur praat met een “Bla” voor iemand die niet veel praat, “BlaBla” voor iemand die het leuk vind om te praten en “BlaBlaBla” voor iemand die zijn/haar mond gedurende de reis niet kan houden. Daarnaast kan men als passagier de automobilist beoordelen op rijstijl, vriendelijkheid, auto etc.

 

Gebruikers

In Spanje heeft BlaBlaCar meer dan 5 miljoen gebruikers waarbij de meest gereden routes zijn: Madrid-Valencia, Barcelona-Madrid en Madrid-Murcia binnen Spanje en als internationale routes Barcelona-Toulouse (Frankrijk) en Barcelona-Montpellier (Frankrijk).

 

Spanje is op Frankrijk na het land waar men het meeste gebruik maakt van BlaBlaCar. Men is ook bezig met het aanbieden van BlaBlaLines wat een dienst is die zich exclusief richt op ritten binnen een stad of in de buitenwijken met een maximale afstand van 80 km. In Parijs en diverse andere Franse steden functioneert deze dienst al.Oprichting

BlaBlaCar werd oorspronkelijk in 2004 door de Fransman Vincent Caron als covoiturage opgericht. In Spanje werd deze Franse website in 2009 opgericht als comuto.es maar werd deze in 2012 hernoemd naar BlaBlaCar in Spanje en in 2013 naar diezelfde naam in Frankrijk. In Nederland en België kwam BlaBlaCar in 2012 meteen met die naam op de markt.

 

Samen rijden naar dezelfde bestemming met: 

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER


WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE


MISSCHIEN OOK INTERESSANT :