De Spaanse Romeo en Juliet in Teruel

Los amantes Diego en Isabel in Teruel

Voor de Spaanse Romeo en Juliet moet je naar Teruel waar in het Mausoleo de los Amantes deze  twee geliefden begraven liggen, Isabel en Juan Diego.

In het zuidelijk deel van de provincie Teruel van de autonome regio Aragón wordt elk jaar op 14 februari eventjes stilgestaan bij deze twee zeer verliefde personen die de stad Teruel ooit rijk was. 

Los amantes Diego en Isabel in Teruel

Het gaat om een Spaanse versie van de Italiaanse Romeo en Juliet maar dan met de naam Diego en Isabel. Het is overigens een waargebeurd verhaal dat zich afspeelde in de XIII eeuw.

Booking.com

Volgens de Spanjaarden is dit het mooiste liefdesverhaal ooit en het Spaanse antwoord op het Italiaanse Romeo en Juliet. In het jaar 1217 kwam Juan Diego Martínez de Marcilla terug van een zes jaar durende zoektocht om fortuin te maken zodat hij zijn geliefde Isabel de Segura kon trouwen. 

 

Helaas was rijke Isabel na jarenlang wachten al uitgehuwelijkt waarna Diego bij het horen van dit nieuws aan een gebroken hart overleed. Isabel volgde niet veel later nadat ook zij aan een gebroken hart overleed bij het zien van Diego’s levenloze lichaam. 

Beeld: Wikimedia

Nu bevindt zich in de stad Teruel (Aragón) een mausoleum met de lichamen van Diego en Isabel en twee liggende beelden die elkaars handen voor eeuwig vasthouden.

Het ‘Mausoleo de los Amantes’ is een van de toeristische trekpleisters van de stad Teruel maar er zijn sceptici die zeggen dat de lichamen in de graven niet van het verliefde stel zijn.

Elk jaar op Valentijnsdag worden de Amantes van Teruel herdacht met onder andere een middeleeuwse markt en wordt de stad tot meest romantische plaats van Spanje vernoemd.

Elk jaar wordt het liefdesverhaal van Diego en Isabel nagespeeld door acteurs en is het in Teruel een groot romantisch en middeleeuws feest.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ARAGÓN

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :