Heerlijk rustige plaatsjes aan de kust van Spanje


Heerlijk knusse, rustige plaatsjes aan de kust van Spanje

Plaatsjes aan de kust van Spanje - Heerlijk, fijne, knusse, rustige, plaatsjes aan de kust van Spanje waar je geen hoogbouw en een stroom van toeristen voor vindt, maar waar het oorspronkelijke en de ouderwets charmes nog steeds bewaard zijn gebleven. Wij gaan voor het oorspronkelijk Spanje, lekker rustige maar ook het knusse kustplaatsjes. Hier gaat alles een tikkeltje langzamer en de siësta staat hier nog steeds hoog in het vaandel.

Heerlijk knusse, rustige plaatsjes aan de kust van Spanje

Ja, je kent zeker ook wel het liedje " ’t was aan de Costa del Sol" (tingelingeling) maar daar vond ik het strand toch wel wat te vol (tingelingeling).  Maar Spanje dit prachtige zonovergoten vakantieland heeft ook knusse plaatsjes aan de kust waar je nog de échte Spaanse sfeer voor vindt.

Booking.com

Het kustplaatsje Muxía

Muxía is een dorpje in de Spaanse provincie A Coruña in de regio Galicië, het dorpje is een onderdeel van de Costa da Morte. In het Nederlands dodelijke kust genoemd begint bij het dorpje Muros en eindigt Malpica.

Hier staat een monument van de beeldhouwer Alberto Bañuelos Fournier, ter gedachtenis van de olieramp in 2002 met de tanker Prestige

Muxia is ook een bekende bedevaartsplaats, vanaf Santiago de Compostella komen er veel pelgrims naar Muxia gelopen.

Deze kust heeft zijn naam te danken aan de grillige kust en de vele rotsen die voor de kust liggen. De Cabo Finisterra een granietheuvel van rond de 600 meter hoog, behoort tot deze kuststrook. De Romeinen dachten dat dit het einde van de wereld was.

Hoe zit het eigenlijk met het weer op de Canarische Eilanden - Beleef Spanje

Muxia heeft een prachtige beschutte jachthaven en in het dorp zijn op een prachtig plein een paar gezellige bars en restaurants te vinden, met uitkijk op deze haven en verschillende mooie beschilderde muren.

In het dorpje Muxia staat de Nuestra Señora de la Barca, hier is voor vele pelgrims het einde van hun tocht naar Santiago.

Direct naast de kerk staat het uit de achttiende eeuw stammende belfort.

Van uit Muxia loopt een pad naar de Nosa Señora de Barca loop je verder naar de top van deze heuvel dan heb je een prachtig uitzicht over de Nosa Señora de Barca, Muxia en de Costa da Morte.

 

Binibeca op Menorca

Binibeca op Menorca, in dit mooie en schilderachtig witte dorpje kun je heerlijk door de smalle straatjes en prachtige pleintjes dwalen, het is er heerlijk rustig bijna te stil.

Prachtige witgekalkte huisjes aan zee, meanderende steegjes, uitzicht op zee, goede restaurants en bars. Echt zeer aantrekkelijk dorpje. 

Muxia - Beleef Spanje

Binibequer ligt in het zuidoosten van Menorca in de gemeente Sant Lluis. Hoewel Binibequer uit ziet als een oud vissersdorpje is het pas  in de jaren zeventig van de vorige eeuw gebouwd.

Als je het dorp verlaat kom je bij de zee en een kleine haventje waar ook diversen restaurants en winkels bevinden. 

Hier in dit heerlijke deel van Menorca kun je genieten van een heerlijke zon, zee en strandvakantie. De zandstranden zijn kleine idyllische baaien, de stranden zijn mooi en schoon.

 

Het kustplaatsje Las Negras

Het kustplaatsje Las Negras ligt midden in het natuurpark Cabo de Gata in Andalusië. Wil je het oorspronkelijke Spanje zoals het vroeger was leren kennen? Dan ben je hier op de juiste plaats de sfeer is hier heerlijk ontspannen en ongedwongen.

Het dorpje behoort zeker tot een van de mooiste plekjes in Spanje. Het dorpje Las Negras is een klein dorpje met een paar straatjes omgeven met witte huisjes en een grote boulevard. Wil je van een rustig strand genieten, met leuke en vrolijke gekleurde vissersbootjes dan is Las Negras de juiste plaats.

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant: