WAT IS DE IDEALE VAKANTIE BESTEMMING IN MEI


De mooiste plekken voor een meivakantie

Zo halverwege de lente, wordt het tijd voor een welverdiende meivakantie. Maar wat is nu dé ideale vakantiebestemming in mei? Er zijn heel veel plaatsen die zeker wel een bezoekje verdienen in de meivakantie, maar deze springen ertussenuit!

WAT IS DE IDEALE VAKANTIE BESTEMMING IN MEI - Beleef Spanje
Booking.com

Menorca

De Balearen zijn Spaanse eilanden in de Middellandse zee. Naast het bekende Mallorca en Ibiza is er ook nog Menorca. Misschien de minst bekende van de drie, maar doet op geen enkel punt onder voor de andere eilanden. Menorca biedt de meeste rust en ontspanning, door de talloze beschutte baaitjes met mooie zandstranden. 

DE MOOISTE PLEKKEN VOOR EEN MEIVAKANTIE

De zee aan de zuidkust van het eiland is kalm, en zorgt voor kindvriendelijke stranden

Daarbij komt dat Menorca ook nog eens het meest kindvriendelijke eiland is. Het wordt niet voor niets Buggy Island genoemd!  Maar waarom het dan per se de ideale vakantiebestemming mei is? De temperaturen zijn heerlijk, zo rond de 20 °C, het is er nog lekker rustig en door de kleinschaligheid is het perfect om er een weekje te vertoeven.

La Palma

Een Canarisch Eiland kan in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. Houd je van natuur, wandelen en wil je het liefst het massatoerisme ontwijken? Dan is La Palma de plek waar jij moet zijn in mei. Er valt hier zo veel te ontdekken; watervallen, rivieren en schitterende bossen. Maar ook de gezellige steden van dit eiland, waar je nog een vleugje Zuid-Amerikaanse sfeer proeft. Voor een strandvakantie moet je niet in La Palma zijn, maar op een bedje in de zon ontspannen kan natuurlijk wel. Bijvoorbeeld aan de rand van het zwembad van je hotel.

DE MOOISTE PLEKKEN VOOR EEN MEIVAKANTIE

Costa del Sol

Er zijn liedjes over gezongen, romans over geschreven: de Costa del Sol is geliefd. De naam zegt het al, het zonnetje schijnt hier vaker wel, dan niet (gemiddeld 300 dagen per jaar). De Costa del Sol is hiermee een ideale vakantiebestemming mei. Aan deze Costa vind je het glamoureuze Marbella, het traditionele Estepona en het bruisende Torremolinos. Er is voor elke vakantieganger wel een plaatsje waar hij of zij zich helemaal thuis voelt. In ruim twee uur vlieg je naar dit zonnige vakantie oord, waardoor het niet alleen perfect is om in mei te bezoeken, maar het is ook voor kinderen heel goed te doen. Voor je het weet zet je voet op Spaanse bodem.

DE MOOISTE PLEKKEN VOOR EEN MEIVAKANTIE

Valencia

Oh Valencia… Er is al zo veel over geschreven en toch raken we er maar niet over uitgepraat. Deze stad heeft echt alles wat je zoekt. Van cultuurcentra tot terrassen aan het strand vol overheerlijke tapas. Bekijk hier meteen de beschikbaarheid voor jouw tripje naar Valencia in de meivakantie.

  • Stad én strand in Valencia
  • Weer in de meivakantie: 21 °C
  • TIP: Proef de traditionele paella op een houtvuurtje gestookt bij restaurant Casa Carmela (kans is groot dat je net als de rest van de toeristen geduldig moet wachten).
DE MOOISTE PLEKKEN VOOR EEN MEIVAKANTIE

Sevilla

Ken je het gevoel dat je op zoek bent naar een stad voor je volgende stedentripje en je eigenlijk zit te wachten op dé gouden tip? Wij hebben ‘m voor je: Sevilla! Nou doen Spaanse steden het eigenlijk altijd wel goed. 

Welke is jouw favoriet?

  • De gouden tip voor jouw volgende reis
  • Weer in de meivakantie: 22 °C
  • TIP: Even genoeg van de Spaanse tapas? Ga dan eten bij Plato Plato en proef kleine gerechtjes uit heel veel andere landen, zoals Japan!
DE MOOISTE PLEKKEN VOOR EEN MEIVAKANTIE

Malaga

Last but not least in dit rijtje is Spaanse favoriet Malaga. De stad ligt nog verder naar het zuiden dan Valencia, dus de kans op goed weer is hier nog een tikkie hoger. Fan van zon, dan zit je hier goed. Niet alleen heb je hier een gezellige haven, maar ook nog een heel stadsstrand. En het leuke is dat de hele stad goed te belopen is.

  • Spaanse gezelligheid en heerlijk weer
  • Weer in de meivakantie: 22 °C
  • SUNtip: Reserveer een tafeltje bij El Gastronaut, een super gezellig restaurantje met de meest lekkerste tapas voor een hele leuke prijs.
WAT IS DE IDEALE VAKANTIE BESTEMMING IN MEI

Goed plan! Canarische Eilanden in mei

Heimwee naar de zon? Daar kunnen wij ons met dagen wel iets bij voorstellen. Maar… er is een oplossing. Namelijk een vakantie naar de Canarische Eilanden in mei! Wij vertellen je graag waarom dat nou zo’n goed idee is.

Booking.com

De Canarische Eilanden bevinden zich een stuk zuidelijker dan de meeste Europese bestemmingen. Dit betekent ook dat het hier een stuk aangenamer is in de maand mei. Op de Canarische Eilanden is het in mei ongeveer 22 graden en schijnt de zon volop. Ideaal dus als je zin hebt om in de meivakantie lekker op het strand te liggen!

DE MOOISTE PLEKKEN VOOR EEN MEIVAKANTIE

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Suntip.nl

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant: