Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De mooiste plekken met de kids aan de Costa Brava


De mooiste plekken van de Costa Brava met de kids

De Spaanse Costa Brava in het Nederlands de ruige wilde kust,  ligt in het noordoosten van Spanje in Catalonië. Deze 2oo kilometer lange kust in Catalonië begint bij de Franse grens eindigt bij de badplaats Blanes.

De Costa Brava heeft in het achterland een zeer gevariëerd landschap, waar je als natuur- en wandelliefhebbers helemaal aan je trekken komt. Er zijn heel veel veel mooie en fijne plekjes te ontdekken en te beleven aan de Costa Brava… en dat niet alleen voor de volwassenen maar ook voor kinderen is het een hele goede plek om van de vakantie te genieten!

 De mooiste plekken van de Costa Brava met de kids - Beleef Spanje

Foto: Wikipedia

De mooiste stranden en baaien

De Costa Brava kent tal van stranden en dat is ook één van de redenen dat de Costa zo populair is. Bij bijvoorbeeld Blanes vind je een kindvriendelijk strand, waar de kids netjes in de gaten gehouden worden door strandwachten. Bij Tossa de Mar geniet je van een sprookjesachtig tintje, terwijl je vanaf het strand uitkijkt op de middeleeuwse muren en toren van het oude centrum. Verlaat je de stranden aan de drukbezochte badplaatsen en ga je zelf op ontdekking, dan vind je zomaar verborgen baaien en rustige stranden met soms spannende grotten. Dat maakt het ook voor de kids toch wel een stukje avontuurlijker! Om alvast een van deze stranden prijs te geven: Cala Senyor Ramón is zeker het bezoeken waard, vanwege de prachtige en bovenal rustige ligging.

Prachtige tropische tuinen

De weelderigheid van de Costa Brava wordt bekroond met enkele prachtige botanische tuinen. Hier aanschouw je talloze, kleurrijke bloemen en planten. En nee: dat is niet saai voor de kids, want in tuinen als die van het Butterfly Park in Empuria brava en in de Marimura tuin vind je ook ontelbaar veel vlinders, papegaaien, schildpadden en zelfs leguanen. Wie van de kids ziet de dieren het snelst?

 

Sprookjesachtige plaatsen

Aan de Costa Brava vind je charmante dorpen en stadjes die hun middeleeuwse karakter nog altijd hebben weten te behouden. Kinderen kunnen hier hun fantasie de vrije loop laten. Het eerdergenoemde Tossa de mar is zo’n badplaats waar oude stadsmuren en torens intact zijn gebleven.

In Pals lijkt het pas écht alsof je terug de tijd in gaat. Het is een dorpje dat een fort gebouwd op een heuvel omringt. De huizen rondom het fort hebben elk nog steeds een middeleeuws karakter.

Dat niet alleen, de traditionele keuken is ook goed bewaard gebleven. In het stadje Roses kijk je niet alleen de ogen uit aan de typische witte huisjes, maar ook aan het oude, vijfhoekige fort la Cuidadela én het Trinidad-kasteel.

Een eigenaardig, sprookjesachtige omgeving ervaar je in Figueres: de thuishaven van kunstenaar Salvador Dalí. Hier vind je het eigenaardige felrood met goud gekleurde theater museum, dat er van de buitenkant al erg sprookjesachtig uitziet.

Net buiten Figueres vind je het kasteel Castillo de San Fernando: één van de grootste militaire monumenten van Europa. Als dat niet tot de verbeelding spreekt.

Sprookjesachtige plaatsen Aan de Costa Brava vind je charmante dorpen en stadjes die hun middeleeuwse karakter nog altijd hebben weten te behouden. Kinderen kunnen hier hun fantasie de vrije loop laten. Het eerdergenoemde Tossa de mar is zo’n badplaats wa

Afkoelen in de mooiste waterparken

Slenteren door tropische tuinen, je fantasie de vrije loop laten gaan in sprookjesachtige plaatsen. Oef, je krijgt het er maar warm van. Afkoelen dus! Een héél goede manier om dat te doen, is door een bezoek te brengen aan een van de vele waterparken aan de Costa Brava. Een bezoek aan Roses bijvoorbeeld, is goed te combineren met het waterpark Aquabrava. Een prachtig waterpark te midden van talloze palmbomen met maar liefst 19 attracties en kunstmatige rivieren om ontspannen op te dobberen in je zwemband. Wie liever afkoelt aan zee, kan terecht aan het beeldschone strand Platja d´Empuriabrava. Het is net even anders dan andere stranden, want het water is hier bezaaid met drijvende obstakels, waar je overheen kunt klauteren en vanaf kunt glijden. Een erg leuke manier om af te koelen!

 

De Costa Brava: mooi én leuk

De Costa Brava is rijk aan tal van mooie plekjes die je natuurlijk graag wilt zien. Gelukkig zijn er dan ook veel mooie plekjes die ook nog eens leuk zijn voor de kinderen. En zo heeft de Costa Brava voor elke leeftijd wel iets te bieden.

Bron: Suntip

Overnachten

Booking.com

Autoverhuur - Sunnycars


Vakantiehuizen


Zoek, Vergelijk en Boek je ticket


Op vakantie  naar Spanje


Met de Camper door Spanje


Dit is misschien ook interessant:

Wat gaan we ondernemen in Spanje?