April doet wat hij wil in Spanje

April doet wat hij wil of „Aprilletje zoet geeft ook nog weleens een witte hoed.” - In het Spaans "en abril, aguas mil” dat kun je dit jaar echt wel letterlijk nemen dan deze weerspreuken komen echt wel uit. Dan het weer tot nog toe is wel heel wisselvallig eerst een tijdje van weinig regen is er de laatste tijd veel sneeuw gevallen en het is nog niet voorbij dan de komende week wordt in de bergen en natuurlijk in het midden van Spanje wordt veel winterse neerslag verwacht


De uitdrukking ‘en abril, aguas mil’ in Spanje

De afgelopen dagen hebben de Pyreneeën en diverse andere hooggelegen gebieden in het noorden van Spanje opnieuw een dosis sneeuw gekregen. In deze regio’s is naar verwachting deze week nog eens 30 tot 50 centimeter sneeuw bij gekomen. Het heeft het afgelopen weekend zelfs een klein beetje gesneeuwd op Mallorca.

 

Veel berggebieden hebben de afgelopen dagen veel sneeuw gekregen, maar er kan nog meer vallen, want vrijdag komt er een Atlantische storm in Galicië. In het weekend zal er veel regen vallen en zal het kouder wordenIn de Cantabrische bergen, die de noordkust van Spanje vormen, zal de sneeuwval naar verwachting iets minder intens zijn, met zo’n 5 tot 10 centimeter extra sneeuw. Maar ook in andere gebergten in het noorden en centrum van het land, zoals de Cordillera Cantábrica en het Centraal Systeem, wordt de komende dagen flink wat winterweer verwacht.

 

Opvallend is dat de sneeuwgrens de komende dagen vrij laag zal liggen. Op sommige plekken kan de sneeuw zelfs tot op 1100 meter hoogte vallen. Normaal gesproken ligt de sneeuwgrens in deze tijd van het jaar doorgaans hoger, rond de 1500 meter.

 

Dit heeft vooral te maken met de komst van een nieuwe, krachtige depressie uit de Atlantische Oceaan. Deze zal in het weekend voor flinke regenbuien en lagere temperaturen zorgen, waardoor de sneeuwgrens flink zal zakken.De verwachte flinke sneeuwval in met name de Pyreneeën en Galicië kan lokaal voor problemen zorgen. Wegen kunnen onbegaanbaar worden en er kan schade aan gebouwen en infrastructuur ontstaan door het gewicht van de sneeuw. De autoriteiten hebben al gewaarschuwd dat sommige bergpassen mogelijk afgesloten zullen moeten worden.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER


WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :