El mundo nace en cada beso - De wereld wordt geboren in elke kus

Fotomozaïek "El mundo nace en cada beso" Bij elke kus wordt de wereld geboren door Joan Fontcuberta en Antoni Cumella (2014).

El mundo nace en cada beso - De wereld wordt geboren in elke kus in het Catalaans , El Món neix is een photomosaic gelegen in het Plaza de Isidre Nonell, in de wijk Ciutat Vella van Barcelona . Het is gemaakt door fotograaf Joan Fontcuberta en pottenbakker Antoni Cumella in 2014.

Deze kus is een mozaïek die uit 4.000 tegels bestaat, verdeeld is  50 rijen en 80 kolommen, met een oppervlakte van 30,4 m² en 3,8 meter hoog is en 8 meter lang.

Als je aan komt lopen zie je een grote kus op een wand maar hoe dichter je komt hoe duidelijker wordt het beeld/afbeelding, dan zie je de afbeeldingen van gewone mensen die verwerkt zijn tot een kus.

Geschiedenis en beschrijving

De oorsprong van deze fotocompositie ligt in de driehonderdste verjaardag van de Catalaanse nederlaag in de Spaanse Successieoorlog (11 september 1714), die aanleiding gaf tot de viering van Catalonië-dag . Het initiatief kwam van de fotograaf Joan Fontcuberta in samenwerking met El Periódico de Catalunya , en bestond uit de uitwerking van een muurschildering bestaande uit foto's van de lezers van El Periódico, die samen een beeld zouden vormen.

Het thema dat voor de foto's nodig was, was 'gratis leven'. Met hen werden 4000 tegels gevormd keramiek, verdeeld in 50 rijen van elk tachtig tegels, die samen het beeld vormen van kussende lippen. Het werd geïnstalleerd op een muur in de buurt van de privétuin van een huis op de Plaza de Isidre Nonell en hoewel het in principe een kortstondige installatie zou moeten zijn, besloot de gemeenteraad van Barcelona om het permanent te verlaten. De muurschildering werd op 3 juli 2014 ingehuldigd door de burgemeester van Barcelona , Xavier Trias . 1

reisaanbod-spanje - Beleef Spanje

Naast het mozaïek is er een plaquette met het opschrift:

Deze fotomozaïek-muurschildering is gemaakt met de bijdrage van duizenden burgers die persoonlijke beelden hebben bijgedragen ter interpretatie van het motto "momenten van vrijheid". Het project maakt deel uit van de herdenking van de Tricentennial van de gebeurtenissen van 1714 in Barcelona. Het geluid van een kus is niet zo oorverdovend als dat van een kanon, maar de echo is duurzamer .

Oliver Wendell Holmes

Adres

Plaça d’Isidre Nonell, 1-3

08002 Barcelona

 

Openbaar vervoer

Metro:

Jaume I (L4)

Bus:

47, N8, N28, V15, V17, toeristenbusPlaça d’Isidre Nonell, 1-3
08002 Barcelona

Misschien ook interessant :

Wat gaan we ondernemen in Barcelona?