De beste en honden vriendelijkste stranden in Spanje


Op de bordjes voor de ingang van een hondenstrand vind je alle informatie wat mag en niet mag op het betreffende hondenstrand.

Voor alle hondenstranden gelden regels in Spanje

Op elk hondenstrand geldt sowieso:

 • Je moet ten allen tijden je hond onder controle hebben;
 • Je hond, andere mensen niet lastig kan vallen
 • De hondenstront altijd opruimen
 • Altijd je hondenpaspoort bij je hebben.

Tortillitas de camarones - Beleef Spanje

Meer en meer reizigers willen hun harige vriendjes niet missen tijdens hun vakantie. Gelukkig openen steeds meer stranden hun deuren zodat ze samen kunnen genieten van zon en zee. In dit artikel bespreken we welke hond vriendelijke stranden er zijn in Spanje in 2024, welke regels je moet volgen en wat de voor- en nadelen zijn van deze trend.


Booking.com

De Kustenwet (Ley de Costas) regelt het gebruik en de bescherming van de Spaanse kust, maar staat honden op stranden niet expliciet toe, maar verbiedt het ook niet. De wet geeft deze bevoegdheid aan de gemeenten, die verantwoordelijk zijn voor de hygiëne- en gezondheidscondities van de zwemzones en informatie moeten verstrekken over de kenmerken, infrastructuur en veiligheidsmaatregelen van deze zones.

Dus, het zijn de gemeenten die hond vriendelijke stranden kunnen aanwijzen. Dit kan in specifieke zones of op bepaalde tijden, maar ze moeten hiervoor wel toestemming hebben van de bevoegde autoriteiten en de stranden goed bewegwijzerd zijn.

 

Op dit moment zijn er meer dan 120 hondvriendelijke stranden in Spanje, een aantal dat elk jaar groeit, omdat veel gemeenten zich realiseren dat steeds meer mensen hun huisdier mee willen nemen naar het strand. In 15 autonome regio’s zijn “playas de perros” te vinden met 33 in de Valencia regio, 32 in Andalusië, 19 in Catalonië en 11 in Galicië.

 

We zullen niet alle hond vriendelijke stranden hier opsommen, maar we plaatsen een kaart van Spanje plaatsen die je zelf kunt bekijken. Zo kun je zien waar en hoeveel hondenstranden er zijn in de buurt van jouw woonplaats, of waar je op vakantie gaat of bent. Deze kaart wordt bijgehouden door de website www.redcanina.es, waar je alle informatie kunt vinden over hond vriendelijke stranden in Spanje. Het is handig om deze kaart te raadplegen als je met je viervoeter naar het strand wilt gaan!  Bekijk hier de complete kaart. 

  U vindt alle nodige informatie om het strand te bezoeken, de diensten, gebruiksregels, hoe er te komen en foto's en video's van het hondenstrand.

  Hier wat uitleg over deze kaart van hondenstranden in Spanje.

  Het beste zet je IPAD of Laptop op vertalen Spaans Nederlands, maar hier de meest voorkomende zinnen en hun betekenis :

  • Honden mogen het hele jaar op het strand los rondlopen - Los perros pueden pasear libremente/sueltos durante todo el año

  • Het hele jaar geopend - Abierta todo el año

  • Geen tijdslimiet, dus de honden mogen 24 uur per dag hier rondlopen - Sin restricciones horarias

  • Zonder tijdslimiet alleen in de zomer, dus buiten de zomer seizoen zijn honden niet of gedeeltelijk niet toegestaan -  Sin restricciones horarias en verano

  • In de zomer zijn honden op elk moment van de dag toegestaan  - Admite perros en verano a cualquier hora

   

  KLIK OP HET STRAND VAN JE KEUZE VOOR MEER INFO:

  Wat gaan we ondernemen in Spanje?

  Misschien ook interessant :