WANDELEN IN DE SPAANSE SIERRA NEVADA


WANDELEN IN DE SPAANSE SIERRA NEVADA

Ga je ook wandelen in de Sierra Nevada? De Sierra Nevada is een wandel eldorado voor wandelaars. Hier vind je mooiste wandelroutes in Sierra Nevada!

In de prachtige natuur van de Sierra Nevada, het hoogste gebergte na de Alpen, gidsen we wandelingen voor mensen die van de natuur houden met ervaren lokale gidsen. Ontdek en geniet van de bijzondere natuur, flora en fauna en de cultuur van de witte Moorse dorpen. Een, twee, drie dagen of lange weekendtrips.

WANDELEN IN DE SIERRA NEVADA

De landschappen van de Sierra Nevada bieden je een andere wereld waar je niet aan kunt weerstaan ​​om er deel van uit te maken. Leer meer over de geschiedenis, geologie, flora en fauna en oude gewoonten en cultuur van de prachtige en unieke Sierra Nevada. We bieden begeleide wandelingen aan in verschillende regio's van de Sierra Nevada. Voor individuele wandelingen en groepswandelingen.

Booking.com

SIERRA NEVADA EN OMLIGGENDE GEBIEDEN

SIERRA NEVADA:

De regio Sierra Nevada grenst aan de Alpujarra en Marquesado del Zenete. Het Sierra Nevada National Park herbergt de hoogste toppen van het Iberisch schiereiland. Vanaf de hoogten van de toppen van Veleta en Mulhacén kunt u de Middellandse Zee aanschouwen. Sierra Nevada is een alpien natuurparadijs in het hart van Andalusië, met milde zomers en koude winters. Tussen de met sneeuw bedekte toppen, de rivieren en bossen vinden we charmante dorpjes, tussen de monumentale stad Granada en het imposante massief van de Sierra Nevada Mountains. De dorpen, ondergedompeld in de natuurlijke omgeving en met behoud van alle smaken van lokale tradities, ademen stilte uit; het zijn ideale plekken om te genieten van rust en stilte. Veel van deze steden dateren uit de islamitische tijd toen ze gewijd waren aan landbouw en zijdeproductie. De moslimvoetafdruk is te zien in het netwerk van kanalen die het smeltwater van de toppen van de Sierra Nevada opvangen om het naar de dorpen op de lagere hellingen te transporteren. Vanwege de overvloedige inheemse fauna en flora werd de Sierra Nevada uitgeroepen tot biosfeer reservaat, later tot natuurpark en tenslotte tot nationaal park. Het is een van de beste skigebieden van Europa.

WANDELEN IN DE SIERRA NEVADA

WANDELen DOOR WITTE DORPEN VAN DE SIERRA NEVADA

Door bossen en langs Moorse terrassen langs oude boerderijen, enkele ruïnes en sommige nog in gebruik. Met zicht op de witte dorpen en de tweede helft van dorp naar dorp langs de oude paden die ze met elkaar verbinden. Een mooie en diverse wandeling die twee keer de Poqueira rivier oversteekt, met veel geschiedenis verteld tijdens de wandeling. We kunnen het grote aantal terrassen zien uit de tijd dat dit in de Moorse tijd deel uitmaakte van het landbouwcentrum.

 

FLORA EN FAUNA:

De flora of de vegetatie in het Sierra Nevada National Park varieert sterk als je de heuvels en bergen beklimt: van de rijk beboste lagere hellingen tot de geurige kruiden en bloeiende struiken van de lage berggebieden, de alpenweiden op ongeveer 2000 meter en de schaarsere kreupelhout van de hoge berggebieden. De hoogste top van de Sierra Nevada en van het Iberisch schiereiland is de Mulhacén-berg die 3480 meter hoog is. Met betrekking tot de fauna of dieren van de Sierra Nevada zijn er ongeveer 80 verschillende diersoorten met als meest in het oog springende berggeit. Natuurlijk zijn er veel kleine gronddieren zoals hagedissen en konijnen en kunnen we een grote verscheidenheid aan prachtige vogelsoorten zien.

WANDELEN IN DE SIERRA NEVADA

TRADITIES:

Er zijn meer dan 20 steden en dorpen in het gebied, elk met zijn eigen unieke geschiedenis, tradities en cultuur die bezoekers het hele jaar door kunnen ervaren, vooral in de Alpujarra. Van noord naar zuid en van oost naar west verspreidt schoonheid zich overal; de schoonheid van het natuurlijke landschap wordt aangevuld door die van de door de mens gemaakte omgeving. In veel van deze steden en dorpen zijn er ook kleine lokale musea waar lokale geschiedenis wordt getoond. Er zijn talloze half verborgen ruimtes, hoekjes en hoekjes in de Alpujarra waar traditie, gebruiken en cultuur behouden blijven; vooral door de vele lokale beurzen en markten. Hoewel dit een van de rustigere uithoeken van Spanje is, ervaren de steden Alpujarra een aanzienlijke toename van het aantal inwoners in de zomermaanden dankzij het aantal bezoekers.

 

GEOLOGIE:

De kern van de Sierra Nevada wordt gevormd door materialen uit het Paleozoïcum, voornamelijk ijzige leien, van lage hardheid. Er zijn geologisch gezien vier zones:

  1. Het centrale deel, het gebied van de belangrijkste hoogten van de Sierra Nevada, met de typische leisteen of metamorfe leien.

  2. Rond het centrale deel is er nog een gebied met gevarieerde rotsen: kwarts, granaat, amfiboliet, serpentijn, gneis, knikkers, enkele behoorlijk metamorfoseerde vulkanische rotsen en formaties van de triasphylliet "launa", rots die wordt gebruikt als bekleding op veel van de typische daken in de omgeving.

  3. De "buitenste" zone wordt gevormd door een gordel van Dolomieten en Trias-kalksteen, en als een meer karakteristiek voorbeeld hebben we de Trevenque-piek (2.079 m.) En de Alayos de Dílar (1.982 m.)

  4. Ten slotte strekken zich in de omgeving tertiaire gebieden uit: kleiachtige en conglomeraatuitbreidingen.

We bieden begeleide wandelingen aan in verschillende regio's van de Sierra Nevada. Voor individuele wandelingen en groepswandelingen.

Regio 1:

Lagere Sierra Nevada met wandelingen door de moorse witte dorpjes en de prachtige natuur, langs oude moorse molens en kanalen, rivieren en watervallen, en de bijzondere flora en fauna.

Regio 2:

Hogere Sierra Nevada met zijn endemische flora en fauna, wandelingen naar de hoogste toppen met hun ruige en unieke natuur en de mogelijkheid om in één van de bemande of onbemande berghutten te overnachten.

Regio   3:

De omgeving rond de Sierra Nevada is ook bijzonder en zeer de moeite waard om te bezoeken. Zoals de enige woestijn van Europa, Tabernas waar vele bekende films zijn opgenomen zoals “Lawrence of Arabia” of “The good the bad and the ugly” met mogelijkheid om  “Miny Hollywood” te bezoeken.

 

Kijk op

www.sierranevadaspainhiking.com

voor verdere informatie en prijzen.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR GRANADA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN GRANADA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :