Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Natuurpark El Hondo in de provincie Alicante


NATUURPARK EL HONDO IN DE PROVINCIE ALICANTE

Maak eens een heerlijke wandeling over de houten loopbruggen in El Hondo Natural Park in de provincie Alicante 

In de provincie Alicante ligt het natuurpark El Hondo wat weer ligt, in het Valenciaanse natuurpark El Fondo, tussen de plaatsen San Felipe Neri, Crevillent en Elche en dat behoort tot de regio Baix Vinalopó

Natuurpark El Hondo in de provincie Alicante

El Hondo wordt beschouwd als een van de belangrijkste wetlands van belang in de Valenciaanse Gemeenschap, hoewel het wetland helaas geleidelijke transformaties heeft ondergaan die door mensen zijn uitgevoerd en die het huidige landschap hebben gevormd, gedurende de hele creatie en onderhoud van een typisch wetland-ecosysteem. Naast een buitengewone ecologische waarde vanwege de overvloed en diversiteit van de vogels die er leven (met de aanwezigheid van unieke soorten, waarvan er vele endemisch zijn), heeft het een grote landschappelijke waarde, aangezien het goed bewaarde kwelders heeft en wordt omgeven door historische palmboomgaarden.

Booking.com

De 2.387 hectare die deel uitmaken van het natuurpark El Hondo, uitgeroepen tot natuurpark in 1994, omvatten twee irrigatie regulerende reservoirs (Poniente en Levante), verschillende vijvers en perimeter lagunes, evenals kweldergebieden, gewassen en drie natuurlijke omgevingen. Het park heeft een instandhouding die heeft geleid tot verschillende milieus van grote ecologische waarde, hoewel de fauna zonder twijfel het meest waardevolle aspect van het park is, zowel vanwege de grote overvloed als vanwege de aanwezigheid van soorten die ernstig met uitsterven worden bedreigd, en daarom een park met een hoge ecologische waarde omdat het een grote biodiversiteit herbergt.

 

Wandelroutes

Het natuurpark El Fondo heeft 4 routes waarmee je dit wetland tot in detail leert kennen. Groene route: Laguna de El Rincón en El Saladar. 4,5 km; Blauwe route, fietsroute: Azarbes de Dalt en Conveni. 16 km; Gele route: Informatiecentrum. 1km. Aangepast voor mensen met beperkte mobiliteit; Rode of ornithologische route: stuwmeren Poniente en Levante. 5km. Vereist voorafgaande reservering.

Het park heeft verschillende routes, namelijk 4: de gele, de groene, de blauwe en de rode. De gele, cirkelvormige route begint bij het interpretatiecentrum en heeft een afstand van iets meer dan 750 meter en duurt 20 minuten, omdat hij het mooiste en gemakkelijkst te doen is (via de houten loopbruggen) en toegankelijk is voor mensen van Verminderde mobiliteit; de groene, eveneens cirkelvormige, met een afstand van 3,75 kilometer en een duur van een uur door de lagunes van El Rincón en El Saladar; de blauwe, aanbevolen voor fietsen met een duur van 16 kilometer door de Azarbes de Dalt en del Conveni; en de rode, die essentieel is om een ​​afspraak te maken en door de stuwmeren Poniente en Levante te gaan met een afstand van 5 kilometer.

 

Informatiecentrum

Het informatiecentrum van het natuurpark El Fondo ligt in de gemeente Crevillent, zeer dicht bij de wijk San Felipe Neri. Het is uitgerust met een permanente tentoonstelling over de natuurlijke en culturele waarden van deze natuurlijke ruimte, evenals een audiovisuele ruimte. Aangrenzend aan het centrum is een recreatieruimte voorzien van aangepaste tafels, prullenbakken en diensten.
Soorten zoals de kleine zilverreiger of de koninklijke, de flamingo, de zilverreiger, de kluut, de gewone forcha of de moorse, de roodbaars, de swamphen, de heide, de ooievaar, de rode eend, de grijze wintertaling, de malvasía Onder andere de witkopeend, de collverd, de gewone lepel, de zanpullin, de Europese porrón of de witte pot – veel van deze vogels en soorten zijn seizoensgebonden en trekken er doorheen.

Onthoud dat het in het park verboden is om te kamperen, te roken, vuur te maken, bloemen en planten te ontwortelen of de honden los te laten, evenals afval weg te gooien.

Uitkijkpunten voor vogels

Het park heeft brede houten loopbruggen, met name de gele route, om met de kinderen van het huis te wandelen, loopbruggen die zich over de wateren van dit moerasland bevinden om over te lopen, daarnaast zijn er diverse uitkijkpunten om de vogels. Het wordt ten zeerste aanbevolen om een ​​verrekijker, een camera, muggenspray, eten en drinken, bescherming tegen de zon, een bril en een pet mee te nemen.
Om bij het park te komen, neemt u vanuit Alicante de snelweg AP7 richting Torrevieja, bij afrit 730 “Catral”. Vanuit Torrevieja, via de AP7, dezelfde afrit 730 “Catral – Crevillent”. Neem vanuit Murcia via de A7 de afslag “Crevillent – Catral”. Ga in alle gevallen naar San Felipe Neri. Eenmaal voorbij de stad vind je aan de rechterkant het pad dat naar het Informatiecentrum leidt.

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :