DE BIJZONDER SPAANSE STAD SALAMANCA


DE BIJZONDER SPAANSE STAD SALAMANCA

Wandel mee door de stad Salamanca ...

De stad Salamanca is gelijktijdig de hoofdstad van de Spaanse provincie Salamanca en ligt in de regio Castillië en Leon. 

Wat je zeker eens moet bezoeken in Andalusië    De komende tijd zitten we wel nog even thuis in onze beperkte bubbel of we maken een ommetje door de natuur in de buurt. Maar er komt een dag dat we er toch weer tussenuit mogen. Maar om het wachten wat te v

Foto:Wikipedia

Wandel mee …

- De Plaza Mayor . Het is een van de mooiste pleinen van Spanje en de wereld en een van de belangrijkste barokke monumenten van schiereiland architectuur. Betreed ook de kathedralen , vergeet niet om de middeleeuwse torens van de kathedraal te beklimmen via de Ieronimus- tentoonstelling : je zult kunnen wandelen door de buitenterrassen, de wachttorens en de balustrades die uitkijken op het interieur van de tempel, tussen waterspuwers, pinakels en klokken. 

DE BIJZONDER SPAANSE STAD SALAMANCA

Foto:Wikipedia

Het historische gebouw van de universiteit, de oudste van Spanje, is ook een bezoek waard, op de gevel is het een traditie onder toeristen om naar de figuur van de kikker te zoeken. Binnen ontdek je ruimtes zoals het klaslokaal van Fray Luis, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, of de oude bibliotheek. Zonder te haasten moet u ook het Casa de las Conchas bezoeken , beroemd om zijn gevel versierd met honderden schelpen, en de Iglesia de la Clerecía en Universidad Pontificia, die er tegenover liggen. Vergeet niet de torens van La Clerecía te beklimmen en geniet van het uitzicht over de stad vanaf de balkons van de torens van dit indrukwekkende uitkijkpunt.

Booking.com

-Na deze aangename wandeling stoppen we om op krachten te komen. Uitstekende restaurants met een kwaliteitsaanbod wachten op ons. Traditionele en avant-gardistische keuken met lokale producten, waaronder Guijuelo-ham, kalfs- of morucha-vlees, Armuña-linzen, chanfaina, gebraad ... met Salamanca-kazen, oliën en wijnen. U kunt eten in een restaurant met uitzicht over de stad (de Parador de Turismo) of de Plaza Mayor, ook in een hedendaags kunstcentrum of in een typisch Castiliaanse herberg.

 

-We kunnen ook een wandeling maken door de Romeinse brug en de Huerto de Calixto y Melibea binnengaan, een tuin in islamitische stijl. La Casa Lis is een modernistisch paleis van glas in lood en een van de schatten van de stad. Het herbergt het Museum of Art Nouveau Art Déco met een indrukwekkende collectie decoratieve kunsten uit de late 19e en vroege 20e eeuw, waaronder de collecties porseleinen poppen, bronzen en ivoren figuren en glas.

De stad heeft talrijke kloosters met een grote erfgoed waarde, waaronder het klooster van San Esteban, waar u de kloostergangen en het uitzichtpunt op de gevel kunt bezoeken, en de Dueñas . In de laatste raden we je aan om de zoetigheden van de nonnen te proberen en ze rustig te proeven in het klooster, terwijl je nadenkt over het uitzicht op de kathedraal.

 

En als je van mysteries en legendes houdt, mag je La Cueva de Salamanca niet missen , een magische ruimte waar de duivel hekserijlessen gaf; en de Patio de la Salina , een oude zoutopslag.

Voor degenen die zich aangetrokken voelen tot de oorsprong van de stad, de sporen die onze voorouders hebben achtergelaten, kun je de Cerro de San Vicente bezoeken , een archeologische vindplaats waar de overblijfselen van de oude inwoners van de stad bewaard zijn gebleven. U kunt ook een bezoek brengen aan het interpretatiecentrum van de Salamanca-muren Salmantica Sedes  Antiqua Castrorum , en een oude sneeuwbron , waar de sneeuw die vroeger uit de bergen werd gehaald om er ijs van te maken, bewaard is gebleven.

E BIJZONDER SPAANSE STAD SALAMANCA

De belangrijkste evenementen zijn de Heilige Week , de maandag van de wateren , het Kunstfestival van Castilla y León (juni) Fiesta de San Juan de Sahagún (12 juni), Beurzen en festiviteiten in september en de opkomst van de Mariquelo naar Torre van de kathedraal (31 oktober).

Bron: Salamanca.es

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :