Nerja, routes, stranden en droomlandschappen


NERJA, ROUTES, STRANDEN EN een DROOMLANDSCHAP

Ongeveer 60 kilometer van de hoofdstad van Malaga, aan de Costa del Sol, vinden we de fantastische stad Nerja ( @visitanerja ). Wilde stranden en groene bergen omringen deze prachtige stad met een Moors verleden dat garant staat voor goed weer en wordt bekroond met de vriendelijkheid van de mensen. Een rustige plek, hoewel het in de zomer druk is. 

NERJA, ROUTES, STRANDEN EN EEN DROOMLANDSCHAP
NERJA, ROUTES, STRANDEN EN EEN DROOMLANDSCHAP

De grotten van Nerja 

Als je het geluk hebt een paar dagen in de stad door te brengen, mag je de kans niet missen om een van de meest spectaculaire grotten van de hele Spaanse geografie te bezoeken. De grot van Nerja ( @CuevadeNerja ) werd ontdekt in 1959 en wordt beschouwd als een  natuurlijke "kathedraal" . Het ligt iets meer dan 5 kilometer van de stad en alles is indrukwekkend. Ondergrondse gangen, kamers versierd met stalactieten en stalagmieten of gesmede zuilen druppel voor druppel, sommige immens zoals die van de Cataclysm Room , die 60 meter hoog is.

Booking.com

Wandelpaden

Nadat je de wonderen van het binnenste van de aarde hebt gekend, is het tijd om de omgeving van Nerja eens te ontdekken. Vanaf de parkeerplaats die alleen is voor bezoekers van de grot, begint een pad dat leidt naar de Fuente del Esparto , een pad dat een genot is om te bewandelen.

 

Zoals de Junta de Andalucía ( @viveandalucia ) uitlegt , is het een perfect bewegwijzerd bospad van ongeveer 5 km , dat een prachtig uitzicht biedt op de Barranco de la Coladilla op zijn route en dat ook door een recreatiegebied loopt dat bekend staat als El Pinarillo, perfect voor een pauze en een gezonde snack. Als u iets verder gaat, bereikt u de bron, die zijn naam te danken heeft aan de overvloed aan esparto in dit gebied, een plantmateriaal dat veel wordt gebruikt in lokale ambachten.

Als je fit bent, kun je een van de paden volgen die afdalen naar het ravijn zelf, waar je een verrassing zult vinden die je niet verwacht: het prachtige Aguila-aquaduct , een buitengewoon technisch werk uit de 19e eeuw , voornamelijk gebouwd om water te dragen naar de oude en nabijgelegen suikerfabriek van San Joaquín.

Onmisbaar voor elke wandelaar die de omgeving wil ontdekken, valt ook de Chillar of Cahorros rivierroute op, waar je een landschappen voor vindt die je niet snel zult vergeten. Het is een pad van ongeveer 8 kilometer , dat steeds moeilijker wordt naarmate je verder komt, maar dat nog steeds van gemiddeld niveau is. Het begint in Nerja, in het gebied dat bekend staat als Almijara-Mercadillo, waar u een parkeerplaats heeft om uw auto achter te laten.

 

De route volgt de loop van deze rivier zelf , tussen weelderige vegetatie, waterpools die perfect zijn om in te zwemmen in de zomer en uitgestrekte rotswanden die bijna unieke passages worden, die hier cahorros worden genoemd. Aan het einde van de prachtige route vind je een dam en als je verder wilt wandelen kom je bij een waterval genaamd Vado de los Ptos . Maar wees voorzichtig, in dit gedeelte is de route behoorlijk glad en het is aan te raden om geschikt schoeisel te dragen.

 

De kliffen van Maro-Cerro Gordo

 Dit buitengewone kustgebied, uitgeroepen tot natuurgebied, loopt tussen de gemeenten Nerja en Almuñécar, in de provincie Granada, langs de kustlijn tussen de zee en de uitlopers van de Sierra de la Almijara.

Het zijn ongeveer  12 kilometer aan steile kliffen  die wat rust bieden in de vorm van baaien, vooral mooi vanwege hun natuurlijke staat, gezien hun moeilijke toegang. 

 

Er zijn veel maritieme excursies  die vertrekken vanuit beide Andalusische gemeenten en je de mogelijkheid bieden om de rotswanden te aanschouwen die de zee uitdagen, maar je hebt ook enkele afgelegen paden, die je te voet kunt afleggen om op unieke uitkijkpunten te genieten van een prachtig uitzicht .

Het is een ecosysteem van grote ecologische waarde, met inheemse plantensoorten en de bijzondere aanwezigheid van vogels. Om het te ontdekken, is een eenvoudige optie om van Maro naar de oude Torre Caleta te gaan, een van de vele wachttorens die verspreid langs de kust liggen.  De wandeling is eenvoudig, maar niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

 

Een ander goed idee is om de cirkelvormige route te volgen die begint vanaf het strand van Cañuelo , grenzend aan de provincie Granada, en waar je vanaf de top enkele van de meest indrukwekkende baaien en rotsachtige plekken kunt aanschouwen die de abrupte kustlijn vormen, inclusief de spectaculaire Peñón del Fraile .

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR NERJA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :