De provincie Soria


DE PROVINCIE SORIA

Soria , een van de meest onbekende provincies van Spanje maar een provincie vol toeristische attracties.

In het midden van Noord-Spanje ligt de provincie Soria, oostelijk van de regio Castilië en León. Op rond een uur of twee rijden van de hoofdstad Madrid en halverwege de steden Santander en Valencia. De provincie Soria is met een dichtheid van ongeveer 9 inwoners per km² de dunst bevolkte provincie in Spanje. 

De Castiliaanse provincie Soria is nauw verbonden met ontvolking. De steden, archeologische vindplaatsen, natuurlijke landschappen en gastronomie hebben de bezoeker echter veel te bieden. We nodigen je uit om jezelf onder te dompelen in Soria een van de meest onbekende provincies van Spanje. 

DE PROVINCIE SORIA

We beginnen aan deze rondreis in de hoofdstad Soria.  Een stad die verbonden is met de rivier de Duero en de figuur van Antonio Machado. De stad Soria staat vooral bekend om zijn mooie middeleeuwse straatjes en romaanse architectuur, zoals de kerk van San Juan de Rabanera, de kerk van Santo Domingo en de ruïnes van het klooster Arcos de San Juan de Duero, met zijn spectaculaire klooster. De kluis van San Saturio, aan de oevers van de Duero, en een wandeling door de centrale straat El Collado, waar je kunt genieten van een aantal goede torreznos, zijn een must. Om echt te genieten van de hoofdstad Soria, is er niets beters dan te genieten van de festiviteiten, de Sanjuanes.

Booking.com

De natuur in zijn puurste vorm

De rivier de Duero wordt geboren in de Picos de Urbión , de natuurlijke grens van de Ebro- en Duero-bekkens en vormt een van de mooiste gebieden van Spanje. Bij de stad Vinuesa vinden je de borden naar de Laguna Negra . Deze donkere, fascinerende en raadselachtige lagune, gehuld in legendes, ligt ingebed op zo'n 2000 meter hoogte, tussen granieten muren en begrensd door oneindige dennenbossen, waardoor deze lagune zijn donkere en sombere uiterlijk heeft. Een plek die, afhankelijk van de tijd van het jaar dat je het bezoekt, totaal verandert: de kleuren in de herfst, de bevroren lagune in de winter en de uitbundige vegetatie in het voorjaar. We kunnen een cirkelvormige route lopen met een lage moeilijkheidsgraad, van ongeveer negen kilometer en bewegwijzerd, die ons naar de bron van de Duero en de Pico Urbión brengt.

 Cañón del Rio Lobos

Andere natuurgebieden die het bezoeken waard zijn in de provincie zijn de Cañón del Rio Lobos , een natuurpark van grote schoonheid dit hele park kun je goed te voet of met de fiets bezoeken. 

Maak een comfortabele wandeling over de Lobos-rivier naar de beroemde tempelierskluis van San Bartolomé. 

DE PROVINCIE SORIA

Andere natuurlijke attracties in de provincie zijn de Fuentona de Muriel, waar het turquoise water van de Abión-rivier uit een ondergrondse grot stroomt in het midden van dit droge en ruige landschap; De Acebal van Garagüeta in Arévalo de la Sierra, het grootste bos van hulsbomen op het Iberisch schiereiland; of het Cuerda del Pozo Reservoir , waar u kunt genieten van Pita Beach.

 

Pratende stenen

Er zijn veel oude overblijfselen die we in de hele provincie kunnen bezoeken. Er zijn tientallen kastelen in de provincie, zoals Gormaz , een fort van islamitische oorsprong.

We kunnen de archeologische vindplaats Numancia bezoeken , heel dicht bij de hoofdstad; ook de afzettingen van Uxama , die een zeer belangrijke Keltiberische en later Romeinse stad was en zeer dicht bij El Burgo de Osma ligt, en de afzetting van Tiermes , een Keltiberische stad die gelieerd is aan Numancia.

De stad Calatañazor , waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, is een must om jezelf te verliezen in zijn steile middeleeuwse straatjes en zijn bescheiden huizen.   

El Burgo de Osma 

Aan de samenvloeiing van de rivieren Ucero en Abión en met meer dan tweeduizend jaar geschiedenis, is vandaag een rustige Castiliaans stad. De arcaden Calle Mayor verbindt de pleinen van de kathedraal en het stadhuis, en verschillende historische gebouwen zoals de kathedraal, de universiteit, het San Agustín-ziekenhuis en de San José-residentie getuigen van het belang ervan in het verleden. In de buurt vinden we San Esteban de Gormaz , waar twee zeer opmerkelijke romaanse kerken te vinden zijn, de Rivero en San Miguel. En vergeet  Medinaceli niet , uitgeroepen tot historisch artistiek complex, waar vooral de Romeinse boog opvalt.

De Hooglanden hebben veel verrassingen voor je in petto, te beginnen met Yanguas , een van de mooiste steden van Spanje. Van zijn oude pracht zoals het kasteel en overblijfselen van de stadsmuur, de Romeinse brug en zijn stenen huizen. Magaña Castle is een andere attractie in dit gebied. 

De doorgang van vuur in de nacht van San Juan in de stad San Pedro Manrique  trekt elk jaar duizenden bezoekers.

De steden Almazán en Berlanga de Duero zijn ook een must, beide in de loop van de rivier de Duero, die bijna op de grens met de provincie Burgos een van de gastronomische schatten van de provincie herbergt, de wijn met een oorsprongsbenaming dat een deel van het land van Soriana beslaat.

Bron: 65ymas.com - geschreven door Lola Santos

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant: